středa 21. září 2016

Paletka očních stínů Freedom

Freedom patří do skupiny mnoha značek, které tedy tvrdí, že k sobě vůbec nepatří, ale ta nápodoba je tak zřejmá, že tomu nikdo z nás nevěří. A schválně, kdopak si pamatuje ještě na MUA? Co se však musí nechat, tak mi přijde, že každá ,,nová" značka je vždy o něco lepší než ta předešlá. 

Na tyto značky jsou také velmi různorodé názory, především, co se jejich ,,kopírování" týče. Já to zase tolik neproživám a tu a tam něco vyzkouším. Především oční stíny, které si myslím, že skutečně umí. Jiné typy produktů mě zase tolik nelákají. 


Abychom se však dostali k jádru pudla. Dnes to bude o paletce stínů Freedom s názvem Pro 12 Audacious 3, která je podobná ,,vy víte čemu". 

Tohle pro mě byl neskutečně impulzivní nákup. Během polední pauzy jsem běžela do Tety už ani nevím pro co, ale oční stíny to nebyly. :-) Jenže jsem prošla kolem stojanu Freedom, kde zrovna měli slevy a oko padlo na tuto paletku. Měla jsem zrovna své jarní růžové období, takže bylo hned jasno. Pár stínů jsem zkusila na ruku, vypadaly dobře, takže jsem ji chytla a běžela k pokladně. Vyšla mě na nějakých směšných 120 Kč, takže žádné výčitky. Tím spíše, že se z ní vyklubala fakt povedená věc.


Paletka obsahuje dvanáctku stínu s růžovým podtónem. I ty barvy, které se na první pohled růžově netváří, tak stejně na oku tento nádech chytají. Pro mě je paletka skutečně barevně vyvedená a jsou pro mě použitelné všechny kousky.

Překvapila i kvalita. Vpodstatě jen ten krajní nejsvětlejší odstín je dobrý akorát na prozáření, na celém víčku by vidět nešel a pak hned ten vedle růžový není úplně ideální. Jsou to jen slisované třpytky a dobré jsou jen na nějaký finální efekt, na celé víčko opět nikoliv. Každopádně, zbylých deset stínů je skvělých, a to včetně pár matných kousků.


Mým favoritem je matná růžová (vpravo nahoře). Myslím si, že právě tento kousek mě konečně po letech naučil na matné stíny a od té doby je používám o něco častěji i z jiných paletek. Je to perfektní základová barva ke které se pak hodí naprosto cokoliv dalšího z paletky. 





Stíny jsou máslovité, práší minimálně, na oko chytají rovnoměrně, dobře se blendí a celkově se s nimi pracuje bezproblémově. Pigmentace je střední až velmi dobrá. Výdrž s bází uspokojivá, u mě kolem 8 hodin. Opravdu to může slušně sekundovat dražším stínům a když se vezme v potaz cena versus výkon, je to jasný vítěz. 

Byť je líčení vždy do růžova, pořád je možné vytvořit hned několik odlišných looku od nenápadných pastelových až po výraznější kouřovky.




Díky té barevné škále to není paletka na úplně každý den, třeba v létě jsem ji moc nenosila, protože jsem volila teplejší tóny, ale na jaře byla skvělá a myslím si, že se k ní vrátím i na podzim. A kdo si neporadí s růžovou, může sáhnout po nějaké jiné verzi. Freedom jich nabízí opravdu hodně. 

Já osobně jsem byla velmi mile překvapená kvalitou, která je opravdu dobrá. Stíny jsou dobře pigmentované, uživatelsky velmi přívětivé, designově vyvedené a cenově extrémně příjemné. Minimálně pro začátečníky, kteří nechtějí dát za paletku tisíc korun, je tohle skvělá alternativa a i pokročilí ji nemusejí úplně odmítat. Za sebe vám ji doporučím všemi deseti a kdybych neměla doma dalších asi dvacet paletek, běžím si koupit nějakou další variantu.


Kosmetiku Freedom koupíte v drogerii Teta. Tato paletka stojí 199 Kč, ale často ji navíc seženete ještě se slevou.

Máte nějakou paletku od Freedom?

6 komentářů:

  1. To je krasna cena a paletka se mi libi. Znacku jsem jeste nezkousela, ale snad casem. Jinak od MUA par produktu doma mam :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Po tejto paletke som uz pokukovala, ale kedze mam doma "napodobeninu" "ved vieme coho" od Makeup Revolution, tak som jej odolala. Ale ak by som na nu narazila v zlave, tak si ju kupim. Alebo nejaku jej sestru ;) Mam doma aj jednu paletku od MUA a je super. Vsetky tieto znacky paletky ocnych tienov podla mna vedia a urcite si nejake este kupim.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám stejnou, taky mně nalákala sleva a rozhodně nelituji, jeden čas jsem se s ní líčila každý den, pak už jsem našla jiné oblíbence, takže teď už se ke slovu moc často nedostane, ale za ty peníze je suprová a až znovu natrefím na akci, tak si chci pořídit i jinou variantu.

    OdpovědětVymazat
  4. Freedom paletky mám dvě a rozhodně se nemají za co stydět. Z té rodiny značek to Freedom zvládnul nejlíp :)

    OdpovědětVymazat
  5. Paletku zádnou zatím nemám, ale jako nevypadají zase tak zle :) Vypadá právě že velmi dobře a lákavě hlavně má hnědé odstíny co já nesmírně miluji :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat