středa 7. září 2016

Indulona v novém kabátu

V úvodu léta se na trh dostalo spoustu novinek pod záštitou známého krému Indulona. A byť onen ikonický kousek vůbec nemám ráda a válčím především s jeho vůní, cítila jsem se jako cílová skupina pro vyzkoušení novinek. Člověk, co opravdu používá klasickou Indulonu totiž po novinkách prahne jen těžko. Ale zabalte to do pěkných obalů, přidejte další parfemace a hned chytíte takové pochybovače mezi které spadám i já. Opravdu se mi líbí ten nápad takhle značku osvěžit, zabalit do moderního kabátku a přinést na trh zase něco nového. 

Pojďme si tedy projít celé nové portfolium produktů Indulona. Nezkoušela jsem je sama, ale zapojila jsem i sestru, která využívá onu klasiku na ekzém a má s ní tedy větší zkušenosti než já. 


Krémy na ruce jsou na trhu již delší dobu, a pokud někdo, stejně jako já, neholduje klasice, jsou dobrou alternativou. Pro sebe jsem si nechala neutrální ochranný krém.


Nakonec jsem chtě nechtě musela sáhnout i po verzi Original, abych si trochu osvěžila mysl a věděla, s čím nové kousky porovnávám. No, já ji opravdu ráda nemám. Je hodně mastná a smrdí. 

Ne že by tedy ochranná verze voněla výrazněji jinak, ale využití jsem pro ni našla. Je to super krém, když se chystám uklízet, mýt nadobí. Předtím si namažu ruce a po celou dobu cítím, že jsou chráněné a dostanou mnohem méně zabrat. Krém je také hutnější, ale vstřebá se vcelku rychle. Nestane se to mým oblíbeným kouskem, ale zároveň se doma neztratí. 



Nebuďme však jen negativní. Jestli něco stojí za to, tak jsou to tělové mléka. Těm jsem propadla nejen já, ale i sestra. 


Já jsem se nadchla pro meruňkovou verzi, která je zároveň tím nejlepším, co Indulona nabízí. Zapomeňte na ten typický smrádek. Tohle je dencentní a věrná vůně meruněk. Natolik znatelná, aby vás potěšila při každém mázání, ale zároveň jemná, aby poté neotravovala. Konzistenčně je mléko také super. Přesně tak akorát, aby se dobře rozetřelo, rychle vstřebalo a zároveň uspokojivě hydratovalo. Opravdu tleskám a je to věc, kterou bych si klidně koupila znovu. 

Sestra si zase oblíbila verzi Original. Její citlivé pokožka se sklony k ekzému potřebuje neustálou péči, ale zároveň jí málo co sedne. Sestře se líbilo, že mléko je daleko více uživatelsky příjemné než klasická Indulona. Opět se hezky roztírá, pokožce uleví a zároveň jí neublíží. 



Krém na nohy byl menší oříšek. Nejdříve mi totiž přišel fajn, ale později jsem odhalila, že neodvádí úplně dobou službu. Na první pohled se skutečně nezdá, protože je hodně mastný, opět velmi podobný klasice. Na nohy je to ale akceptovatelné. Docela hezky se rozetře, se vstřebáním se musí chvíli počkat, ale nic tragického. Na první pohled skutečně funguje. 

Jenže při pravidelném používání jsem najednou měla chodidla suchá, prasklinky a otlaky se neléčily, naopak to vše bylo jen horší. To mi potvrdila i sestra, která si ho po dva týdny půjčovala a také nebyla spokojená. 



Tělové krémy slibují extra dávku hydratace, ale zcela bez mučení, tohle je peklo. Je to neskutečně super hutné. Zlatá klasická Indulona. :-) Je to hodně těžká, mastná hmota, která se špatně roztírá a hlavně se vůbec nevstřebá. Ještě po dvou hodinách jsem byla schopná se ke všemu přilepit a zanechávat mastné fleky na všem, čeho jsem se dotkla. Prostě to na kůži sedí, mám pocit, že se pod tím hrozně potím a nejde s tím nic udělat. Opravdu jsem tohle ještě nezažila. Možná by to bylo o chlup lepší, kdybych to testovala v zimě, ale tohle je pro mě tak moc za hranicí příjemného používání, že jsem to zkusila jen párkrát a dál to nebudu opakovat.




Ne, já jsem původně nechtěla být takhle zlá. Takže to vezměme z té pozitivní stránky. Určitě super jsou tělová mléka, ta určitě vyzkoušejte. Marné nejsou ani krémy na ruce a pokud vám ta typická vůně nevadí, tak dobře poslouží. 

Bohužel krém na nohy, ač se nezdá, je velmi slaboučký a chodidlům příliš neuleví. Krémy v kelímku jsou hodně silný kalibr a ocení ho jedině ,,super sušenky", co si potrpí na hutné a mastné věci. Mně osobně je to ale nepříjemné a nemůžu je používat.

Bohužel si nepamatuji přesně ceny, ale určitě je to vše v příjemné relaci. Krémy na ruce stojí něco kolem 40 Kč a mám ten pocit, že nic z toho nepřekračuje stokorunu.


Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení značky Indulona.

Zkoušeli jste nějakou novou Indulonu? A jaký vztah máte k té původní?

15 komentářů:

  1. Teda, to je snad prvni negativni recenze, co ctu. Urcite chci casem neco zkusit, nejvice me lakaji asi ta mleka.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mléka určitě také nejvíce doporučuji, jsou uživatelsky nejpříjemnější.

      Vymazat
  2. Teda tolko parafinu a silikonu pokope som skutocne uz dlho nevidela. Striasa ma uz len pri pohlade na zlozenie :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Složení si to i přes inovaci drží stále stejné. :-) Pro milovníky přírody to skutečně není.

      Vymazat
    2. Mně taky klasická indulona smrdí a je pro mě děsně mastná. Novinky raději zkoušet nebudu, raději něco přírodnějšího :)

      Vymazat
    3. Škoda stejně jako Skalinky jsem si všimla těch parafínů a silikonů. No jo investice pouze do obalů, škoda, že na složení se nepodívali ;) ;)
      Kačka ze SISTERSHOODS

      Vymazat
  3. ja myslim, ze tie telove kremy by mali byt rovnake ako tie kremy na ruky, len vo vacsom baleni, aspon tak som to pochopila. takze ja by som si kludne kelimok kupila a pouzivala by som ho ako klasicku indulonu, vecer pred spanim do podpazusia a na ruky, kde mam problemy s ekzemom. ako klasicke mazadlo po sprche asi fakt ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty krémy přijdou ještě o něco hutnější než klasická Indulona. Ale ten základ bude hodně podobný. Na ekzém to určitě může být fajn, ale jak píšeš, každý den po sprše na celé tělo ne.

      Vymazat
  4. Indulonu mám hodně spojenou s dětstvím. Docela se mi líbí nové výrobky, ale z toho všeho bych možná uvažovala snad jen o tom tělovém mléku, vůni meruněk mám hodně ráda:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já na jejich výrobky většinou četla jen pozitivní reakce, ale rozhodně vyzkouším tělové mléka :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Já na moje suché ruce používám modrou indulonu na ruce a jsem spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Indulonu používám už hodně dlouho.Modrá je nejlepší na suché ruce a na nohy je to balzám.Vůbec si nedovedu představit,že by jí nevyráběli.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Já zatím zkoušela jen krémy na ruce, ale jsem z nich nadšená. Mám ekzém na rukách a jen tak nějáký krém mi nevyhovuje. Většinou mě pálí a moc mastné krémy zase způsobují svědění. Ale tyhle nové indulony se vstřebávají strašně rychle. Měsíčková navíc zklidňuje a funguje jako ochranné rukavice bez toho, abych cítila mastnotu na rukou. A ta olivová mi strašně krásně voní ;) Určitě stojí za to. Za mě už nemá cenu zkoušet jiné značky.

    OdpovědětVymazat
  10. Indulona v novém - zmenšila balení o 15 %, ale cenu nechali....zlodějna. Já myslel, že tohle už je minulost. Tak pro nás je minulost indulona. To kupovat nebudeme.

    OdpovědětVymazat