středa 24. srpna 2016

Opalovací přípravky 2016

Já vím, opět trošku s křížkem po funuse. Ale v květnu se o opalovácích píše špatně, člověk je musí nejdřív vyzkoušet. A že to tohle léto vůbec nebylo jednoduché. Nakoupila jsem si velké zásoby a nakonec jsem je zase tak často nepoužívala.


Na dovolené padl velký opalovací krém od Dermacol, o kterém jsem psala minulý týden. Následující kousky jsem používala u nás. 

Labello

Na úvod jedna klasika. Labello na rty s SPF 30 mám už asi po třetí a mám vyzkoušeno, že spolehlivě funguje ve všech situacích. Navíc mi přijde, že změnili texturu a teď je na rtech daleko příjemnější, lehčí a dělá méně bílý povlak. Za nějakách 70 Kč je to opravdu malý zázrak a nikdy jsem neměla ambice kupovat dražší produkty, když tento bez problémů poslouží. 

Nivea

Na obličej jsem se rozhodla vyzkoušet tohoto krasavce od Nivea a oblíbila jsem si ho natolik, že jsem ho používala i na dekolt nebo ruce. Takže se mi podařil téměř celý spotřebovat a určitě ho mám v plánu ještě před koncem sezóny dodělat úplně. Voní jako ,,dětství". Prostě jako takové ty typické opalováky se kterými nás mazali rodiče. Uživatelsky je úplně úžasný, protože je neuvěřitelně lehký, krásně se roztírá a nezanechává bílé stopy. Účinnost také otestována v těch nejteplejších pražských dnech a obstál dobře. 

Jediné, co mu lze vytknout, tak mě z něj občas štípaly oči, když se dostal do jejich blízkosti, a to by produkt určený na obličej určitě neměl. Cena bez slevy byla kolem 250 Kč za 50 ml.

Astrid

Astrid to letos pěkně rozbalil a musím říct, že nové opalováky se povedly. Kromě tohoto jsem si od mamky půjčila i mléko ve spreji s vyšší ochranou a také jsem byla spokojená. Tato 100 ml miniatura  byla jako dárek v časopise, sama bych si tak nízkou ochranu nekoupila, ale řekla jsem si, že na nějaké to letmé proběhnutí po sluníčku to stačit bude. Uživatelsky je opět příjemný, taktéž voní jako ,,dětství". Pěkně se vsákne, nezanechává bílý povrch a celkově si nemůžu stěžovat. Moc jsem z něj ale nevypotřebovala, a tak se uvidíme ještě i příští rok.

Vichy

Opalováky od Vichy mám asi ze všech nejraději. Sháněla jsem jejich skvělý sprej, který jsem měla po dva předchozí roky, ale nedařilo se mi ho najít, byť jej prý z trhu nestahovali, tak nevím. Namísto toho jsem si koupila alespoň mléko ve spreji. Zdaleka to není totéž, takže jsem byla nejdříve zklamaná, ale technicky mléku není co vytknout. Dávkování pumpičkou tady zase tak komfortní není. Mléko je hodně tekuté a všude stéká. Nicméně je fajn, že se k němu nedostane vzduch či nečistoty, takže o to déle vydrží. Roztírá se ale relativně dobře a opět co se účinků týče, je naprosto spolehlivé. Stihla jsem vymazat opravdu jen trochu, takže to bude můj hlavní kousek pro příští sezónu. Cena byla na internetu kolem 400 Kč za 200 ml.

Avéne

Tohle je jen 50 ml prcek, ale natrápil mě ze všech nejvíc. Krém je hodně hutný, nicméně nakonec se jej daří rozetřít celkem uspokojivě a na první pohled vypadá dobře, byť trochu mastněji. Během dne ale zaleze do vrásek a záhybů těla a udělá bílé čáry. Na jiných částech zase dělá cucky a odlupuje se. Vypotřebovala jsem sotva půlku a přemýšlím, že půjde do koše, protože na něj nemám nervy. 

Jaké opalovací přípravky jste letos používali vy?

7 komentářů:

  1. Labello používám taky a jsem s ním spokojená :) Akorát letos jsem více používala od Biodermy tyčinku na citlivá místa, tou jsem mazala kromě rtů třeba i nos nebo tváře :) A na tělo jsem taky aktuálně u Biodermy a používám opalovací mléko ve spreji :) To je taky super, ale těmi účinky mi nepřijde nějak významně lepší než mnohem levnější značky, takže si ho znovu asi už nepořídím :)
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Já už druhý rok používám opalovací kosmetiku SunDance, jsem spokojená. Ale celkově jsem opalováky letos nepoužívala tak, jako třeba loni, léto se moc nepředvedlo, takže zatím nechci kupovat nic nového, hlavně teď, když léto pomalu finišuje, spíš až zase na jaře.

    OdpovědětVymazat
  3. Na opaľovanie mám najradšej produkty od Nivei.

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že k tomu asi také spěji. Letos mě ten jeden kousek nadchl a příští rok chci zkusit něco rovnou na celé tělo.

      Vymazat
  4. Na rty používám balzám 50+ z DM normálně od Baley... je super a je žlutý tzn. nedělá bílé čáry. Lepší balzám balzám ochranou neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní zajímavě, budu na něj myslet příští rok.

      Vymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat