středa 10. srpna 2016

Oblíbenci za červenec

Léto nám pomalu proplouvá mezi prsty a vstoupilo do své druhé poloviny. Červenec byl krásný, byť pracovní, tak jsem stihla několik menších výletů. Přesto mě ta letní sezona nechytla tolik, jak jsem čekala. Plánovala jsem si odlehčit líčení a povolat barevné linky. Nic z toho se ale nakonec nedělo a držela jsem se ve svých obvyklých kolejích.


Kosmetika
Obecně se v létě uchyluji k teplejším oranžovým tónům. To je na produktech dost patrné, nicméně to, že letní teploty neudeřily v plné síle, mě často vedlo k tomu, že jsem sahala po naprosto běžných kouscích.


Klasické kouřovky jsem nosila téměř celý měsíc a nic není ideálnější než Sweet Peach, která nabízí paletu teplých odstínů. Ona se na těch fotkách netváří, ale ať si z ní vyberete cokoliv, vždycky to hodí teplý naoranžovělý nádech. 


Makeup Astor nikdy nezklame a je úplně jedno, jestli je leden nebo červenec. Jelikož teplotní extrémy nebyly na denním pořádku, obvykle jsem si vystačila právě s ním. Po dlouhé době jsem vytáhla i Hervanu od Benefitu. Možná tak rok zpátky jsem na ni téměř zanevřela a je to škoda,  protože je to úžasná univerzální barva. Na rty jsem přece jen vytáhla typické letničky. A to balzám od Dermacol a Coral Tonic od Maybelline. Jsou to moji letní oblíbenci již třetí sezonu, takže žádné velké překvapení.


Má rozpolcenost byla vidět i u nehtů. Vytáhla jsem sice i klasickou oranžovou (Essie), ale kupodivu jsem si zamilovala i modrou (Avon) a nebyla nouze ani o nenápadné nude (Maybelline).


V poslední době mě opouští jedna vůně za druhou a má sbírka je velmi skromná. Nějaké novinky tedy plánuji, ale spíše až ty zimní, takže jsem se nyní rozhodla používat především tělové spreje. Těm vévodí True Escape od Victoria Secret. Je to lehký osvěžující letní koktejl a naprosto mi vyhovuje. 

Jídlo
Jídlo nebylo nijak speciální, takže spíše jen tak náhodně, co se mi podařilo zachytit. Mé guilty pleasure v podobě párků. Vím, že jsou nezdravé, ale občas na ně dostanu neuvěřitelnou chuť. Nejčastěji sahám po vídeňských párcích z Lidlu. 


A něco lepšího. Vaječná placka na sladko. Naučila mě to sestra a byť mi to nejdříve přišlo divné, zamilovala jsem si to. Je to vlastně palačinka. Ovšem jen z vajíček, bez mouky a mléka. Na to dávám jogurt, nějaké ovoce a v tomto případě i javorový sirup, mleté mandle a kousky čokolády. 


U snídaně ještě chvíli zůstaneme a podíváme se na dva kousky z elixi.cz. Obvykle k recenzím neberu nic jiného než kosmetiku, ale tento eshop nabízí kromě ní i spoustu laskomin, a tak jsem si řekla, že namísto desátého krému do sbírky pro jednou vezmu něco dobrého na zub.


Snídaňová směs Iswari pro mě není úplnou novinku. Kupuje si je mamka, takže jsem jich už dost ochutnala. Vyhovuje mi, že se dává do vlažného mléka (nebo vody), což je na léto super a hlavně je to rychle hotové. Také je fajn, že kaše nikdy nezhoustne a já mám právě řidší konzistenci radši. Příprava je tedy jednoduchá. Lehce ohřeji mléko, přidám několik lžic kaše a ještě nějaké ovoce, obvykle banán. A je hotová. Kaše je dost sladká sama o sobě, takže netřeba už nic jiného přidávám. A chuť kakaa tomu také přidá šťávu. Za mě spokojenost. (PR produkt)


Pokud však vařím klasickou vločkovou kaši, ráda do ní přidávám různé sirupy. Vyzkoušela jsem jich spoustu, a tak jsem se nadchla i pro tento kokosový. Byť tedy musím říct, že jsem trošku zklamaná, protože jsem čekala trochu kokosovější chuť. On je prostě ale ,,jen" sladky a k nerozeznání od jiných druhů. Rozhodně je fajn a svoji práci odvede, ale příště ho s klidem vyměním za něco jiného. (PR produkt)


To by bylo k červenci vše, a já se již nyní plně přepínám na léto. Aktuálně se nacházím na slunných španělských plážích. Z toho důvodu asi týden nebudou nové články, protože jsem je nestihla přichystat. Prázdniny tak dopřeji i vám.

Co vy a prázdniny? Užíváte je plnými doušky?

12 komentářů:

  1. O Sweet Peach paletě jsem uvažovala, ale nakonec jsem se rozhodla, že ji nepotřebuju. Posledních pár měsíců dávám přednost dost minimalistickému looku, a líčím se víceméně pořád stejně. Tak u mě žádná velká změna taky nenastala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Paletka od TF je krásná, ale já bych ji nejspíš dostatečně nevyužila. Ten makeup od Astor jsem viděla v DM ve výprodejích za pár korun, tak teď docela lituji, že jsem po něm nesáhla. Vaječná placka je super nápad a vypadá skvěle, vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tá Too faced paletka je perfektná a hneď by som si ju kúpila keby sa mi to doma nehemžilo toľkými očnými tieňmi. Hm, vaječnú placku na sladko som ešte nikdy nevyskúšala, no vyzerá veľmi chutne.

    OdpovědětVymazat
  4. Paletka Sweet Peach je nádherná, jeden čas jsem ji marně naháněla a teď už ani nevím, jestli ji vlastně potřebuji. O vaječné placce nasladko jsem ještě neslyšela, ale už z fotky vypadá velmi dobře a věřím, že musí i dobře chutnat:-) Užij si dovolenou:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle paletka Sweet Peach se mi hodně líbí barevně, jsou to stíny pro mě. :) Astor makeup vypadá dost dobře a ráda byh ho vyzkoušela, četla jsem na něj chválu. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Také v poslední době ujíždím na párcích, taktéž z Lidlu, akorát já kupuju šunkové, nikde nemají tak dobré párky. Semtam čtu něco na další semestr nebo napíšu něco na svůj blog, který mám teprve chvíli. http://story-of-diana-s-life6.webnode.cz
    Rtěnku od Maybelline mám taky, já ji mám v odstínu Plum passion a jsem z toho odstínu nadšená. Od Dermacol jsem měla Love Lips v tom tvaru srdíčka a vysušoval mi rty, takže nikdy víc, pro mě je to jen špatná napodobenina Baby Lips od Maybelline, které jsou mnohem lepší.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten modrý Avon lak musí vypadat božsky!
    Beauty by K. - na blogu najdeš soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ta paletka vypadá naprosto božsky!

    OdpovědětVymazat
  9. Do vaječné placky na sladko bych se zakousla hned :) Prázdniny mám pracovní, dovča teprve bude, ale momentálně teda ležím a jsem ko, něco na mě vlezlo

    OdpovědětVymazat
  10. Too Faced paletka je krásná, já mám Bon Bons a sahám po ní neustále:) Vajíčková placka na sladko vypadá skvěle, musím někdy zkusit;)

    OdpovědětVymazat
  11. já na všechny možné kašičky, palačinky a podobné věci mám bio kaštanový syrup a je parádní :) jinak v létě nosím taky většinou nějaké obyčejné líčení, ale občas vytáhnu nějakou neonku na spodní víčko :)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat