pondělí 1. srpna 2016

Nová rubrika: Týden s makeupem

Tento nápad mám v hlavě snad stejně dlouho, jako existuje blog. Jenže k praktickému provedení se ne a ne dokopat. Vždycky mě hrozně baví sledovat hromádky kosmetiky, co kdo dnes použil, ale nějak jsem se nemohla dostat k tomu to také nafotit. Minulý týden jsem se ale konečně pustila do toho, a tak se nyní můžete podívat, co jsem který den použila k líčení a jak vypadal výsledek. Věřím, že vás to bude bavit stejně tak, jako mě celý proces přípravy tohoto článku a můžete lépe vidět, jak produkty skutečně používám v běžných dnech a jak je kombinuji.

Líčení je pro mě ranní rutina, kterou si opravdu užívám. Není to pro mě povinnost, ale naopak relax, kdy mám čas jen sama pro sebe. Časově se to standardně pohybuje kolem 20 minut. Umím to stáhnout i na 10 nebo klidně na druhou stranu na 30 a více minut. Ale mám vyzkoušeno, že tahle moje chvilka je pro mě více nabíjející, než kdybych o tu půl hodinku déle spala. 

Mám své ustálené postupy i produkty, na které se můžu spolehnout. Mám ale i spoustu novinek, které ráda zkouším a nemám ráda v tomto směru nudu. Proto se mi možná bude pořád dokola opakovat pudr s řasenkou, ale například oči si nikdy nemaluji dva dny po sobě stejně. Na to mám až příliš mnoho stínů. 

Líčení částečně přizpůsobuji tomu, co si plánuji obléct, jak mám nalakované nehty, jaké je počasí a především, co mě daný den čeká. Nicméně stále je tam i kus náhody. Celkový look nikdy předem neplánuji a závisí to dost na tom, co mám v danou chvíli chuť vytáhnout ze šuplíčku. Konec kecání, jdeme na to...


Pondělí

V pondělí mě čeká běžný pracovní den. Počasí slibuje pěkné teploučko, na nehtech mám zářivě modrý lak, takže co bychom tak vytvořili.

Volím ten nejvíc letní základ, kterým je BB krém od Maybelline, nedokonalosti i kruhy pod očima zahladím korektorem Affinitone taktéž od Maybelline. Je to můj nejoblíbenější korektor vůbec, proto si ho také tento týden hodně užijete. Vše zafixuji pudrem od NYX. Nemám teď v šuplíčku otevřený žádný jiný, takže se nám také bude opakovat, ale je skvělý, netřeba ho měnit. Na tváře volím neutrální tvářenku Frat Boy od TheBalm. Není ani růžová ani oranžová, je přesně někde uprostřed, a to se nám dnes hodí. 

U očí vždy začínám bází, aktuálně je to Too Faced. Na víčka poté dám jen lehounký základ v podobě matné hnědé z paletky Barry M a doplním to modrou linkou od Dermacol. Na řasy přijde úžasná Féline od Loreal, doplním ještě obočí gelem taktéž od Loreal a máme téměř hotovo. 

Když už jsem u zkoušení těch věcí od Dermacol, přidám i nový balzám Juice.


Úterý

V úterý je opět stejné teplo jako předchozí den, a tak základ závratně neměním a sáhnu opět po BB od Maybelline. Korektor tentokrát zvolím od Bourjois. Má v sobě SPF, takže je na léto skutečně fajn. Pudruji opět skvělým NYX. Na tváře dávám Hervanu od Benefitu, kterou jsem v poslední době vytáhla ze dna šuplíku a používám ji hodně často. Nicméně mám pocit, že to chce dnes trochu více lesku, a tak ji ještě doplním rozjasňovačem od Revlon.

Na oči chci dnes vyzkoušet růžový stín od NYX, který mi dala kamarádka. Není příliš pigmentovaný, a tak k němu přídávám šedý odstín od Catrice a nakonec vše zvýrazním ještě linkou od Essence. Řasenka a gel na obočí opět od Loreal. 

Pořád tomu něco chybí, a tak volím výraznější rty v podobě balzámku od Sephory.



Středa

Ve středu se ještě po práci chystám ven, a tak potřebuji, aby se mnou makeup dal něco kolem patnácti hodin. Experimenty jdou tedy stranou a volím ty nejosvědčenější držáky mého arzenálu.

Skin Match od Astoru je sázka na jistotu. Korektory volím dva, pod oči dávám YSL. Ten tedy celý den nevydrží, ale dobře se během dne dá opravovat, beru ho tedy s sebou do kabelky. Na pupínky a jiné nedokonalosti pak přijde Affinitone od Maybelline. Pudr od NYX to vše jistí. Tvářenka od Hourglass je skvělý držák a univerzální kousek zároveň, je to jasná volba.

Na oči sahám po paletce Lorac Pro, konkrétně po dvou hnědých stínech na jednoduché kouřovky. K rozmazání přechodů pak ještě přidávám stín od Essence a na rozjasnění Maryloumanizer od TheBalm. Nakonec ještě přidám linku. Řasenka a gel na obočí od Loreal, klasika. 

Rty volím červené, ale jen decentně. Pro to je nejlepší balzám od Dermacol. Je ještě z úplně té první ,,srdíčkové" várky a je úplně skvělý.



Čtvrtek

Čtvrtek, další pracovní den v pořadí, tentokrát už ani není takové horko. Celkově nemám nějaký nápad, co dnes použít, a tak zahrabu v šuplíčku a sáhnu po věcech, které jsem dlouho nepoužila.

Základ klasika - makeup Astor, korektor Maybelline, pudr NYX. Tvářenku volím opět růžovo oranžovou, tentokrát od Oriflame.

Na oči začínám bází a pak udělám světle hnědé kouřovku pomocí paletky Wet n Wild. Linky vynechávám, nějak na ně nezbyl čas. Přidám tedy jen řaseku a gel na obočí od Loreal.

Na rty zkouším dlouhotrvající rtěnku od Dermacol ve světle růžové barvě. 


Pátek

V pátek mi tak trochu hráblo. Vzbudila jsem se za silného deště, a potřebovala jsem si zpravit náladu něčím bláznivým. Na blogu se nesčetněkrát dočtete, jak nesnáším modré stíny. Jenže člověk míní a život mění, takže tady je máte.

Základ je obdobný, makeup od Astor, pro změnu korektor Bourjois a pudr NYX. Tvářenku volím neutrální, Hervana je na to ideální.

U očí je nezbytná báze, kterou poté ještě podpořím bílou tužkou od NYX (na fotce chybí). A poté už nanáším modro černé kouřovky a jelikož mi přišly až moc smutné, přidávám tyrkysově zelenou spodní linku. Pomáhá mi k tomu barevná paletka od Makeup Revolution. Rozmazávám opět stínem od Essence a na rozjasnění beru stříbrnou od téže značky. Do vnitřní linky dávám ještě tělovou tužku od Rimmel. Přemýšlím i o linkách, ale nakonec na ně není už čas. Přidám tak už jen klasicky řasenku a gel na obočí od Loreal.

Dlouho přemýšlím, co na rty. Vyzkouším asi tři varianty, ale nakonec volím tu nejvíc nude rtěnku od Rimmel. 

Je to šílené, ale nakonec se mi to i líbilo. I když trvám na tom, že modrá pro mé očí není top barva a nebudu to asi opakovat často.



Sobota

Dnes mě nečeká nic velkého, jen nějaké pochůzky a nákupy, a tak volím pro mě typický víkendový makeup. Jde mi jen o sjednocení pleti a komplet vynechávám líčení očí.

Jako základ použiji lehoučký makeup do Loreal. Zbylé nedokonalosti zahladí korektor Maybelline. Zapudruji miláčkem od NYX a tváře rozjasním mojí nejoblíbenější letní tvářenkou od Elf. Rty volím trochu výraznější, a tak opět přichází balzám od Dermacol.

Máme hotovo.


Neděle
V takovém počasí by ani psa ven nevyhnal. A tak jsem se rozhodla pro domácí relax, který dopřávám i své pleti. No makeup day je tady.


Raději nebudu počítat, kolik hodin mi příprava tohoto článku zabrala, ale musím říct, že to nakonec bavilo i mě sledovat, jak se to během týdne mění. Určitě dejte vědět, jak se vám tento formát pozdává a pokud bude zájem z vaší strany, určitě ho po čase opět zopakuji. 

Jak se v průběhu týdne líčíte vy? Pořád stejně nebo to střídáte?

21 komentářů:

  1. Jee, to je super rubrika. Já tedy přizvnám, že často používám to samé, jelikož brzy vstávám a nějak nemám ani moc čas experimentovat a raději sáhnu po klasice. Ale zas v létě více volím i barevnější rty.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Super clanok. Tesim sa na pokracovanie ;) Ja sa vzdy licim inak. Jedine co nemenim su korektory a maskara.

    OdpovědětVymazat
  3. moje nejoblíbenější je -neděle :D

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, určitě mám zájem o pokračování:-) Jinak, já to mám s líčením jak kdy. Pokud si zejména nějakou novinku oblíbím, tak rázem jdou všechny ostatní stranou a používám jen ji (tak jako třeba teď paletky očních stínů od GS). A z toho zase hrábnu do šuplíku a vytáhnu něco, co už jsem dlouho nepoužila. Baví mně experimentovat, ale ne každý den, záleží na času, příležitosti a náladě.

    OdpovědětVymazat
  5. To je pěkný, ta modrá mě zaujala, mám doma rimmel stíny v tužce v takové modrozelené, měla bych je konečně vytáhnout! Normálně taky moc tyhle barvy nedávám.

    OdpovědětVymazat
  6. Druhý odstavec, to jsou má slova!
    Tohle mě bude bavit, super tip na články ale já bych se k tomuhle asi nedokopala a nemám tolik líčidel.
    Já většinou makeup a řasenku neměním nebo opravdu jen výjimečně. Stíny se snažím obměňovat, tvářenku měním spíš podle nálady a pudr používám stále stejný.
    Makeup Eau de Teint mám moc ráda, je skvělý na léto protože je lehoučký a nato jak ho často používám je ho stále dost, navíc je ho o 10ml méně než u běžných makeupů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mi přijde, že je ten makeup bezedný. Mám ho již tři roky, v létě ho používám opravdu často, ale stále mám polovinu.

      Vymazat
  7. Skvělý nápad na článek, je zábava to číst :). Já se přes léto líčím velmi minimálně, pokud jsem doma tak vůbec, pokud jdu ven tak se to taky snažím omezit, v ltéě u mě vedou barevné linky. Nejvíc času dávám líčení v zimě, ani nevím proč :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle je super článek! :) Určitě bych byla ráda kdyby jsi ho dělala častěji :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  9. Já se zase líčím pořád skoro stejně, neustále se snažím najít takové líčení, které je "to pravé" a dělala bych ho každý den. Taky nemám tolik líčidel (záměrně - kosmetika by se podle mě měla spíš spotřebovávat než kupovat neustále nová a nová), třeba na oči mám jen jednu malou paletku 4 stínů plus dvoje monostíny (měla jsem v minulosti i jiné, ale ty mě štípaly v očích a byly nekvalitní, tak jsem je vyhodila). Jediné, co měním, je barva rtěnky. Rubrika je super, tvým líčením se ráda inspiruju, chválím tvůj nápad. Modré stíny k tobě opravdu moc nesedí, i když obecně proti modrým stínům nic nemám, moc jsem nepochopila, proč k nim tolik lidí má averzi. Vždycky mě zajímalo, jestli beauty blogerky přemýšlí nad tím, že to množství kosmetiky, co mají, asi nestihnou spotřebovat a jestli jim to není líto pak vyhazovat prošlou kosmetiku. :-) http://story-of-diana-s-life6.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta spotřeba dekorativky je opravdu sporná. Vypotřebovat to opravdu nejde, i když se člověk snaží, ale zvláště rtěnky se kazí hrozně rychle, tam to prostě jinak nejde. Já si datum spotřeby hodně hlídám, takže i dost vyhazuji. Občas je mi to líto, ale ta touha zkoušet pořád nové věcí a sbírku obměňovat je silnější. Nějak to k tomu prostě patří.

      Vymazat
  10. Nejhezčí je středa, ale moc ti to sluší všude. Zatím jsem nějak nepřišla na chuť barevným linkám, a do podzimu to asi už ani nestihnu ;))

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělá nápad a líčení je moc hezké :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkný nápad na rubriku, Stáni! :) Těším se na další!

    OdpovědětVymazat
  13. Super nápad na rubriku :) Občas mám týden, kdy se líčím denně a občas zase, kdy každý den úplně jinak

    OdpovědětVymazat
  14. Veľmi sa mi tvoj článok páči, veľmi nápaditý. Zaujal ma NYX púder, keď budem najbližšie nakupovať na internete, určite ho šupnem do košíka. Čo sa týka tej Barry M paletky, sú jej tiene dobre pigmentované? Raz som si ju tuším aj chcela kúpiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám k Barry M paletce takový zvláštní vztah. Nejdříve jsem byla hodně zklamaná, protože nesplnila moje očekávání, ale v průběhu let jsem si k ní cestu našla. dobře pigmentované jsou dva nejtmavší stíny, jinak je to slabší a třeba tvářenka je úplně nanic.

      Vymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře a pokusím se brzy připravit další pokračování.

    OdpovědětVymazat
  16. moc skvělý článek fakt:)
    já miluji líčení, je to věc co mě strašně baví a taky je to asi jediná věc co mi pořádně jde :D Když někam jdu tak většinou volím klasiku a to hnědé kouřovky a nějaký světlý lesk na rty, když se mi chce tak někdy přidám i linku bez ocásku. Když mám náladu a vím že si to můžu dovolit tak k těm hnědým stínům přidám zelenou,modrou a nebo klidně i červenou barvu stínů na spodní linku. Někdy si zase nedávám žádné stíny ale jen kočičí linky :D to podle toho jak se mi chce. Do školy si ale dávám jen řasenku a když to stíhám tak korektor a pudr.
    Miluju to, když se nudím a tak zasednu k zrcadlu a ke své kosmetické poličče a proste se líčím... nevím co, ale většinou z toho vznikne docela fajn look :) ale když mám někam jít a chci to zopakovat tak už se mi to takhle hezky nepovede:D
    prostě líčení je úžasné a je to něco čím bych se chtěla i živit a proto taky půjdu na střední na vizážistku :) snad to bude fajn
    jinak máš skvělý blog:-)

    OdpovědětVymazat