pondělí 23. května 2016

Rouge Balm od Sephory

Obvykle mně recenze trvají pekelně dlouho, ale někdy již po prvním použití víte, že jste narazili na poklad. A přesně takhle tomu bylo i v případě nového tónovaného balzámu od Sephory. Mám ho doma zhruba měsíc, ale bezmezně jsem si ho zamilovala a je jasným adeptem na top letní produkt. 



Balzámy se prodávají v sedmi odstínech, slibují péči o rty, barvu a také SPF 20. Lákaly mě od prvního okamžiku, takže jsem při nejbližší akci neváhala a jeden kousek si koupila. Původně jsem měla v ruce letní fuchsiovou barvičku, ale kamarádka mě správně navedla, že takové odstíny doma určitě mám. A měla samozřejmě pravdu, takže jsem nakonec zvolila B03 Enchanting Blush. 

Barva se skutečně povedla, je přesně někde mezi růžovou a červenou a stále se nemůžu rozhodnout, jestli mi více připomíná jahody nebo maliny. :-) Tak jako tak, je to šťavnatá barva, která je výrazná tak akorát. Není to žádná nude, ale ani nic výrazného. Je skvělá na ty dny, kdy chcete barevnou rtěnku, ale super zářivky se zrovna moc nehodí.



Balzám mě dostal svými vlastnostmi. On to totiž ve finále žádný balzám není a klidně bych to nazvala hydratační rtěnkou. Lehce sladce voní, na rty se nanáší dobře, byť pro větší pigmentaci je lepší nanést silnější vrstvu. Na to, že si to říká balzám, je pigmentace opravdu úžasná a vlastně jsem to na začátku ani nečekala. 

Na rtech je balzám velmi příjemný, hydratační a decentně lepí. Není to nic hrozného, naopak vše aspoň drží tam, kde má. Jestli mě skutečně něco dostalo, tak je to výdrž. Už když se jen napijete, tak vidíte jen naprosto minimální otisk na sklenici. Balzám se mnou obvykle zvládne celé dopoledne včetně věčného popíjení i menší svačinky. Není sice tak zářivý, ale stále dost výrazný a na rtech příjemný. Vytrácí se navíc rovnoměrně, takže nějaký lehčí úbytek vůbec nevadí. Zmizí obvykle až po obědě, kdy zůstane již jen lehký stain, který je ale rovnoměrný a rty jsou navíc naprosto v pohodě bez jediné známky vysušení. Rtěnku ale i tak po obědě obvykle opravím a vydržíme spolu až do večera, opět včetně pití i svačiny. Když pomyslím na to, že je to pořád jen tónovaný balzám, tak je to skutečně paráda a strčí do kapsy mnoho pigmentovanějších  rtěnek. 



Pochválit musím i design, který je elegantní, netradiční a co mě překvapuje, tak i přes věčné tahání v kabelce je nápis Sephora stále jako nový. 



Myslím si, že tohle se Sephoře skutečně povedlo a může to oslovit velkou škálu dam. Od těch, co jsou jen na lehké balzámky, až po milovnice výraznějších rtěnek. Osobně kvituji i SPF 20, což z balzámu dělá jasného letního favorita. Myslím si, že o něm neslyšíte ode mě naposledy a protočí se v několika měsíčních oblíbencích. 

Cena je 290 Kč, ale stačí počkat na nějakou slevu. 20 - 30 % je naprostá klasika, já jsem ji dokonce kupovala v akci 1 + 1 zdarma, takže mě vyšla na 145 Kč. 

Máte nějaký produkt na rty od Sephory? Jak vám vyhovuje?

8 komentářů:

  1. Tak to je super věc. Minulý týden jsem si koupila pomádu na rty s SPF, to jsem mohla klidně ušetřit peníze a mít ještě navíc krásný odstín :-)
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  2. To musím říct, že na to že to je balzám tak má nádhernou pigmentaci! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Ta barva na rtech je úžasná, až budu v Sephoře, tak určitě omrknu:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Barva je taková krásná, šťavnatá, podobný odstín mám u rtěnky z Avonu a nevím, proč jsem ho nenosila častěji, když vypadá na rtech úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jakožto úchyl na rtěnky ho asi musím mít. Nádherná barva, moc Ti sluší! A popisované vlastnosti znějí skvěle.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám ze Sephory zase rtěnku - Sephora Rouge v červeném odstínu. Jsem s ní moc spokojená, konzistence je super. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat