středa 4. května 2016

Přírodní mýdla Satin Silk

Tuhá mýdla nejsou úplně obvyklým artiklem na mém blogu. Vždycky jsem je měla spíše jako voňavou okrasu ve skříni s oblečením, ale v poslední době jsem je začala používat na mytí ruku a zjistila jsem, že mi vlastně vyhovují více než tekutá mýdla. Proto jsem moc ráda přijala nabídku od eshopu www.mydlastinsilk.cz a vyzkoušela jejich přírodní a ručně vyráběná mýdla.


Satin Silk je malá firma, jež se specializuje na přírodní mýdla. Do těch jsou používány jen prověřené ingredience, vybrané esenciální oleje a dermatologicky testovaná barviva.

K otestování jsem dostala krabičku se třemi vybranými kousky. Ty jsem pěkně rozdělila, aby škála testování byla co největší. Kávové se zrníčky jsem dala do sprchy a používám ho jako peeling, nejvíce voňavé skořicové používám na mytí rukou a nejjemnější ovesné jsem věnovala sestře, která má hodně problematickou a citlivou kůži, jež hodně trpí na ekzémy. V poslední době přešla téměř výhradně na přírodní mýdla, takže má v této oblasti daleko větší přehled než já a může mýdlo posoudit zase z jiného úhlu pohledu. 


Všechna mýdla hezky voní, ovšem velmi decentě. Skořice je tam tak akorát a vůbec není štiplavá, u kávy cítím spíše lehký závan vanilky a samotnou kávu jen hodně v pozadí. A vločky s medem, voní prostě jako snídaně. :-)

Skořicové mýdlo je průhledné a obsahuje rozemletou skořici. Ta tam ničemu nevadí a mýdlo vůbec není hrubé. 


Kávové mýdlo obsahuje hrubší částečky kávy, ale je to přesně tak akorát na lehčí peeling. Pouze ve spodní části je velmi tenký pás opravdu velké koncentrace zrníček. Tu používám pouze na chodidla, které ale skvěle ,,vydrbe". 


Vločky s medem testovala sestra. I ta byla spokojená. Částečky vloček tam prý byly patrné, ale nevadily ani její citlivé kůži.


Celkově musím říct, že mě mýdla příjemně překvapila a používám je opravdu ráda. Po pokožce hezky kloužou, decentně voní a kůže je poté vláčná a vůbec ne vysušená. A to ani po peelingovém kousku. Nebudu vám lhát, do sprchy si je denně brát nebudu. Na to mám pěnivé sprchové gely až příliš ráda. Ale na mytí rukou nebo právě jako peeling jednou za čas mi tohle přijde jako dobrá alternativa.

Pozitivně hodnotila i má sestra. Její náročná pokožka si s mýdlem Satin Silk rozuměla. Přišlo jí voňavé, uživatelsky příjemné, stav její kůže se nijak nehoršil a ráda si pořídí další kousek.


Menší kousek mýdla můžete pořídit za 70 Kč. Set s většími třemi kousky poté vyjde na 320 Kč. 

Ve mně Satin Silk vzbudil zájem o tuhá mýdla a donutil mě zařadit je do mé kosmetické rutiny. Líbí se mi vzhledově, svojí vůní, ale především velmi jemnou texturou a pozitivními účinky na pokožku. 

Pokud máte rádi přírodní mýdla nebo třeba bojujete s vysušenou pokožkou a hledáte změnu, můžu vám tyto kousky určitě doporučit.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu www.mydlasatinsilk.cz.

Používáte tuhá mýdla a jaká jsou vaše oblíbená?

6 komentářů:

  1. Nooo myslím že zrovna tyhle roztomilé mydélka mě i celkem zaujala :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají moc pěkně a myslím že to skořicové a medové by mi i krásně vonělo, no a pokud kávové voní spíš po vanilce, tak by mi sedly všechny tři :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajimavy clanek :) tuha mydla mam rada fo sprchy a jako peeling, na ruce se mi to bohuzel vubec nelibi.

    OdpovědětVymazat
  4. Na tuhá mýdla úplně nejsem, ty tekutá mi vyhovují přece jen víc. Ale tyhle mýdýlka vypadají zajímavě, hlavně to kávové s peelingovým efektem.

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhe mydla miluju!!! Kavove ☕mam z Mydla z farmy a je stejne jako toto jako jemny peeling + mam bananove🍌 matove mydlo mam z Myla a okurkove z Mydlarny Erde obe jsou velmi osvezujici a planuju dalsi💋💋💋
    Ps: recenze najdete na blog

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat