pondělí 9. května 2016

Paletka tvářenek Gwen Stefani od Urban Decay

Říká se tomu láska na první pohled aneb tuto paletku jsem vůbec neplánovala a vlastně mě ze všech těch fotek za srdce nebrala. Jenže stačilo setkat se s ní naživo a bylo jasno, tahle kráska musí být má. A aby ta romantika byla dokonalá, odehrálo se to přesně 14. února, čili na Valentýna.



Tato paletka tvářenek z limitky Gwen Stefani je zároveň i mým prvním kouskem od Urban Decay. Ano, nějakou Naked se chystám koupit už hrozně dlouho. A vlastně, jsem si původně šla pro Smoky. Vyrazily jsme s kamarádkou na valentýnské nákupy, měla jsem u sebe nějaký obnos, který jsem chtěla utratit za kosmetiku. Nakráčela jsem si to do Sephory, vezmu do rukou Nakedy Smoky, otevřu ji a najednou...nic. Prostě nic, smutně jsem se na stíny dívala a v ten moment mi přišlo, že je vlastně vůbec nevyužiju. Což je fakt divné, protože to rozhodně nebylo poprvé, co jsem ji měla v rukou a dříve se mi líbila, jen jsem na ni zrovna neměla. Teď jsem na ni měla, ale zase se mi nelíbila. Jenže nic se nemá lámat přes koleno, a u paletky za čtrnáct set už vůbec ne. Takže jsem ji vrátila do stojanu a když už jsem u něj byla, sáhla jsem po tehdy čerstvé novince - tvářenkové paletce Gwen Stefani, že si ji tedy prohlédnu naživo. A bylo vymalováno. Zajiskřilo to mezi námi, koukala jsem na ni jen pár minut a bylo mi jasné, že ji musím mít. Hned jsem běžela za prodavačkou, jenže bohužel byla vyprodaná, a to rovnou v celé Praze. Odcházela jsem domů trochu smutná, ale o to více rozhodnutá, že ji prostě musím mít.

Oficiálně jsme se shledali asi o dva týdny později, kdy byla konečně skladem a já si ji odnášela domů i přesto, že v Sephoře zrovna nebyla žádná akce (i když jsem tedy prodavačku ukecala aspoň na 10 %).



Já u takových kousků vždycky raději vsázím spíše na příběh, protože co vám o ní jiného mám povídat. Je prostě dokonalá. Balení je krásné a neuvěřitelnou ozdobou mé sbírky. Je bytelné a docela i těžké, takže na cestování to není úplně ideální kousek. 

To, proč mě tak nadchla, je složení odstínů, které k mé pleti neuvěřitelně sednou. Trošku se peru jen s jedním kouskem, ale věřím, že třeba v létě si budeme rozumět. Zároveň je ale pravda, že to jsou barvičky všechny ideální ke světlé pleti a na tmavších typech tolik nevyniknou. Stejně tak hodně převládá třpyt, takže milovníci matného finiše také nepochodí.

Všechny odstíny se dobře nanáší i ztrácí a výdrž je velmi dobrá. K večeru se umí lehce vytrácet, ale není to nic tragického. 

Pokud bych snad měla něco vytknout, tak je to prášivost, která tam prostě je. Když zaryjete štětcem trochu více, rozlétne se prach na všechny strany. Zároveň jde na tvářenkách vidět, že je používám a jsou lehce ošoupanější i po takto krátké době. To, že bych je ale v dohledné době vypotřebovala, toho se nebojím. :-)





Projděme si teď jednotlivé odstíny. S pigmentací jsem spokojená a třeba taková Easy nebo Hush jsou opravdu výrazné a jde to s nimi i přehnat. Trochu mi ale potvůrky na fotkách vybledly.

Cherry byla pro mě jasná na první pohled. Studenou růžovou nosím ráda a ano, asi bych za ni našla doma i náhradu. Ale stejně, je prostě nádherná a byť ji tedy nosím spíše v zimě, nedám na ni dopustit.


Easy je nejvýraznějším kouskem v celé paletce. Je skutečně hodně výrazná růžovo - fialová s poměrně silným zlatým shimmerem. K této krásce už není potřeba žádného rozjasňovače. Všechno zvládne sama.


Angel mi hodně připomíná slavný Mary-Lou Manizer od TheBalm. Angel je však o něco tlumenější a teplejší. Mary mám hodně ráda na rozjasnění očí, ale třeba na tváře ji moc nedávám, protože svítí až moc. Angel je decentnější a na tváře naprosto ideální. Nosím ho teď téměř denně. 


Lo-fi  je jediný matný zástupce v paletce. Je to úžasný světlý bronzer přesně pro takové konturovací začátečníky jako jsem já. Co se konturování týče, zatím opravdu jen zkouším, jak to na obličej dát a co to s ním dělá, ale myslím si, že tato mánie u mě v létě naplno propukne a nebude lepšího kousku, než Lo-fi.


Hush vypadá velmi nenápadně, ale u mě vyhrála na plné čáře a používám ji z celé paletky nejčastěji a myslím si, že to bude moje nej letní tvářenka. Je to neotřelá oranžovo zlatá barva s výrazným shimmerem, ale stále bez třpytek. Je decentní a výstřední zároveň. Pleť dokáže neuvěřitelně rozzářit a je skvělá na ty dny, kdy se nechcete moc líčit. Prostě jen přepudrujete obličej, nahodíte tuto blyštivou krásku a hned vypadáte svěže.


OC je prozatím taková černá ovce, se kterou nevím, jak naložit. Je to taková nenápadná oranžovka, která není ani tvářenka ani rozjasňovač. Je uvězněna někde uprostřed a zatím jsem si k ní nedokázala najít cestu, ale věřím, že se to časem změní.


Snažila jsem se všechny vyfotit na v akci, ale jestli jsem se za ta léta blogování něco nenaučila, tak je to fotit tvářenky tak, abyste něco viděli. Vždycky se snažím to trochu přehnat, ale stejně to foťák sežere. Tak, prosím, zapojte i trochu představivosti a tady to je.

Easy

Hush+Lo-fi

Cherry+Angel

Celkově mi paletka prostě sedla. Pět ze šesti odstínů miluji a jsou pro mě využitelné na denní bázi. O tom, že je to skutečná ozdoba sbírky ani nemluvě. Byť je to limitka, tak by měla být ještě k sehnání. Minimálně na eshopu ji ještě mají. Pokud jste světlý typ a jsou pro vás barvy využitelné, určitě bych neváhala. A jí slibuji, že příště už si odnesu nějakou tu Naked.:-)



Máte něco od Urban Decay? Jak jste spokojení?

5 komentářů:

  1. Já jsem to s touhle paletkou měla naopak - z fotek se mi líbila moc, ale v obchodě jsem si to kvůli těm třpytkám rychle rozmyslela.

    OdpovědětVymazat
  2. Je opravdu hezká :). Taky jsem ji původně chtěla, ale mám tmavší plet a tak by mi moc nesedla. Mám z téhle limitky paletku, a z té jsem také moc nadšená. Zrovna dneska jsem se s ní líčila.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelá recenzia, paletka vyzerá úžasne ♥
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  4. Take jsem se na ni divala, ale asi bych ji nevyuzila. Ale jinak je velice pekna!:-)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat