středa 11. května 2016

Keratinový šampon a zázračná vodička na vlasy

Dnes bych vám ráda představila dva kousky od Brazil Keratin. Nabídku na vyzkoušení jsem dostala někdy v listopadu, takže opět moje klasika, testování se trochu protáhlo, ale dostaneme se k tomu níže. 

Brazil Keratin, jak už název napovídá, obsahuje v téměř všech svých produktech tento zázrak a celkově nabízí řešení na všechny možné i nemožné neduhy, kterými vaše vlasy mohou trpět.


Jak jistě víte, vlasové produkty ráda střídám a nejraději mám, když narazím na nějakou úplně novou či neznámou značku. S takovými produkty mám vždy nejlepší zkušenosti, protože mé vlasy si zvyknout hned na všechno a většinu běžně dostupných věcí již nemůžu používat. Stejně tak se v této oblasti orientuji spíše na přírodnější (byť ne vždy čistě přírodní) kousky, což Brazil Keratin také splňuje. 

Produkty jsem si vybírala sama dle toho, co mě zaujalo.


Začněme šamponem, který je určen pro objem vlasů, obsahuje keratin a je na něm napsaná vtipná větička ,,šampon v bio formulaci". Což znamená, že neobsahuje silikony, ropné produkty a parabeny. No, ne že by to dávalo smysl, ale pobavilo. 

Šampon sám o sobě je fajn, používám ho již několik měsíců a určitě mám spotřebovanou více než polovinu (z 300 ml). Už se ale nacházím na hranici, kdy si na něj vlasy zvykají, takže se brzy rozloučíme.



Vezmeme to ale od začátku. Šampon mi vůní i konzistencí připomíná Jar. Prostě gelovitá žlutá tekutina vonící levně po citronech. Ale měla jsem na hlavě už horší věci, takže to není nic tragického. Pění velmi dobře, byť ne tolik jako konvenční produkty. 

Vlasy jsou po něm krásně nadýchané, když člověk přivře oko, tak tam i ten objem trochu vidí. V dobrém stavu mi vydrží dva dny, což je standard, který nepřekoná žádný šampon, takže spokojenost.

Důležité jsou pro mě i účinky na vlasovou pokožku, která si také nemůže stěžovat. Šampon svědění sice nedokáže zabránit, nicméně sám ho nezpůsobuje, takže palec nahoru.

I po těch měsících můžu říct, že je prostě fajn. Sice vás nemůžu oblažit nějakým superlativem, který by vás přesvědčil, že si musíte koupit tento šampon a ne jiný. Ale na druhou stranu, má vlasová pokožka i vlasy jsou velmi náročné a nesedí mi 90 % toho, co se prodává v drogeriích, takže právě takovéto značky jsou pro mě výhrou. 

Cena je 250 Kč za 300 ml, což je také fajn. Pokud byste ho někdy potkali, určitě se ho nemusíte bát.


Jako další produkt jsem si vybrala tuto zajímavou vodičku. Složení je velmi jednoduché, je to výtažek z rostlinky jménem Eclipta Alba. Tento zázrak slibuje mnohé, rychlejší růst vlasů, zpomalení jejich vypadávání, zamezení šedin atd.


Vodička tedy dost divně zapáchá a je to jeden z hlavních důvodů, proč mě nebaví používat. Asi to bude tím, že je to skutečně rozlisovaná ona kytička, ale je to hrozně silné a nepříjemné. Nejvíce mi to připomíná asi jablečný ocet.

Použití je jednoduché, prostě se to nastříká do mokrých vlasů a vysuší obvyklým způsobem. Co se okamžitého účinku týče, tak vlasy jsou rozhodně lesklejší  a takové ,,těžší" i když nemůžu říct vyloženě zatížené. Prostě nejsou tolik rozlítané a jsou lépe zvladatelné. Osvědčilo se mi produkt používat ob jedno mytí, protože častěji mi přišlo, že to vlasy přece jen trochu zatěžuje. 


Co se dlouhodobějších účinků týče, nejsem schopna to plně posoudit. Pro mě je zásadní asi to, že mě to prostě nebaví používat. Právě proto jsem s recenzí tak dlouho čekala, ale v poslední době po tom sahám snad ještě méně a nemá cenu to prodlužovat. Nějaké zásadní změny jsem si tedy nevšimla, i když je to z části způsobeno i tím, že jsem to ještě zdaleka nedopoužívala. Určitě vám o tom dám vědět ještě jednou, pokud se někdy podívat na dno. Zatím je mé stanovisko takové, že mě to prostě nebaví. 

Cena je 300 Kč za 100 ml.

Nejsem si jistá, jestli jsem vás dneska nalákala. Ne že by byly produkty vyloženě špatné. To nejsou, především šampon. Nicméně nějak postrádám argumenty, proč si pořídit nutně tyto kousky a ne něco jiného. Nějak to mezi námi nezajiskřilo. Pokud to však máte jinak a značka vás zaujala a někde se s ní potkáte, míjet ji rozhodně nemusíte.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu www.keratin-shop.cz.

Máte nějaké zkušenosti s touto značkou?

6 komentářů:

  1. Mam z tohoto e-shopu sprej na vlasy a je fajn. Sampon me docela zaujal.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně mě zaujala vodička, tyhle vody já mám moc ráda, ale aplikuji je na pokožku hlavy. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ráda zkouším méně známé věci. Běžným konvenčním šamponům (Gliss Kur, Elseve apod) se vyhýbám a už delší dobu nekupuji, pouze občas nějakou tu masku apod. Kdyby se mi Brazil keratin dostal někdy pod ruce rozhodně bych chtěla zkusit, spíš tedy šampon a nějaký kondicioner ale teď mám na listě jiný šampon který bych chtěla vyzkoušet a to od Yves Rocher nebo nějaký od Revlonu.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat