středa 25. května 2016

Druhá várka recenzí NYX

První díl o produktech NYX jste si mohli přečíst minulý týden, a nyní se pustíme do další hromádky. Sem jsem si nechala věci, které mi z různých důvodů nepřirostly k srdci tolik, jak kousky s předešlého dílu. Ne všechny jsou ale úplně marné, takže jdeme na to.

Jumbo tužky

Mám hned dva kousky, ale spojuje je jen společné jméno. Jednu z nich bych s klidem umístila mezi oblíbence, ale tu druhou nejraději do pekel. 

Odstín 604 Milk Lait jeho sláva předchází, takže to byla jasná volba pro vyzkoušení. Musím říct, že má skutečně něco do sebe. Poslouží jako slušný podklad a barvy spolehlivě rozzáří. Mile mě překvapilo, že jde použít i bez báze a stíny nějakou tu hoďku vydrží. Byť tedy má víčka jsou skutečně problematická a pro celodenní výdrž je nutno dát ještě i pod tužku bázi. Ale i tak to hodnotím kladně, protože obdobné tužky mi často nedrží vůbec. 



Čímž se plynule dostáváme k 611 Yogurt. Je to nádherná růžovou broskvová se zlatým nádechem. Ideálně barva na celé víčko. Jenže to prostě nedrží. Bez báze se o tom ani bavit nebudeme, s bází jsou to tak dvě hodiny. Poté se to sráží ve vráskách a nakonec komplet odchází, a to často i s linkou. Opravdu jsem si s touto tužkou zažila pár nepříjemných dnů, kdy se mi makeup doslova rozpadl ještě před obědem. U tužky se mi navíc zlomilo víčko snad při úplně prvním použití. Nejsme si prostě souzeni.


Báze pod oční stíny

U mých problematických očí ještě chvíli zůstaneme. Zvědavá jsem byla i na neméně slavnou bázi pod oční stíny.

Ta se nanáší pomocí pěnového aplikátoru a musím říct, že je poměrně hutná. Trošku se bojím toho, že produkt bude postupem času tuhnout. Ve všech směrech mi nejvíce připomíná asi bázi Artdeco. I NYX je poměrně lepivý, zvýrazňuje barvu stínů a o něco hůře se na ní stíny rozmazávají. Je to poměrně dobrá volba, když dáváte jen jednu barvu. Pokud plánujete složitější kouřovky, sáhněte raději po něčem jiném, na NYXu by se se stíny špatně pracovalo.

Co se výdrž týče, je to vždy hodně individuální, u mě se NYX řadí k lepšímu průměru. Mně opravdu drží jen málo co, tak jsem byla mile překvapená, že s tímto můžu fungovat. Záleží i na tom, v kombinaci se kterými stíny ji použiji, ale vydrží tak zhruba 6 - 10 hodin, což je u mě klasika. Pro méně náročná víčka a navíc pro ty, co mají rádi jednodušší oční líčení, je toto skvělá volba a u mě se také neztratí. 



Báze pod makeup

Báze pod makeup je tady tak nějak nevinně. Ona asi nebude primárně špatná, jen já se s nimi obecně nekamarádím. Na akci jsem se nechala unést všeobecným nadšením z tohoto kousku, ale v reálu to dopadlo jako se všemi bázemi, co jsem kdy měla. Já prostě nemám dobrý pocit z jejich nošení, mám pocit, že se pleť dusí a co mi vadí, tak si myslím, že mi blokuje účinky SPF a na to jsem dost háklivá. Je to ale čistě můj subjektivní pocit. Jinak pokud máte báze rádi, myslím si, že tohle nebude špatný kousek. Pleť skutečně zmatní a póry uspokojivě zahladí. Kolikrát docela stačí, když si dá člověk jen tohle a pak to jen lehce zapudruje. V létě si u mě asi moc neškrtne, ale zkusím ji schovat na zimu a možná s ní ještě něco vymyslím.



Paletka očních stínů

A to nejhorší na konec. Bohužel. Tato paletka je vizuálně úplně dokonalá a nadchla mě na první pohled. Celé to provedení, ladění barev. Fakt pecka. Jenže pěkná je jen na dívání, pracovat už se s ní moc nedá. 


Co k tomu dodat...

Celá textura je taková zvláštní, hodně prášivá a nejde kloudně nabrat. Stíny nejdou nanést rovnoměrně, což v kombinaci s velmi slabou pigmentací nevytvoří na oku nic pěkného. Barvy se navíc při rozmazávání ztrácí neznámo kam. Výsledek je takový, že ač si z paletky vyberete cokoliv, na oko dostanete jen neurčitý flek.


Když tomu trochu pomůžete, může to být i o chlup lepší. Tady jsou nejtmavší barvy z paletky v kombinaci s bází NYX, která je vytáhla, co to šlo.


Paletka mě opravdu zklamala, špatně se s ní pracuje a nanést něco na oko v obstojné formě stojí hodně času a úsilí a výsledek stejně nestojí za moc. Výdrž je taková standardní, tam není co namítat, ale nebaví mě a nebudu si ji nechávat.


To byl výčet produktů, které jsem dostala, ale s recenzemi na NYX určitě nekončíme. Už teď mám dvě další věci od kamarádky a určitě plánuji návštěvu obchodu, takže se můžete v dohledné době těšit i na třetí díl. Tato kosmetika mě baví, nabízí spoustu možností a byť ne vždy všechno mi sedne, tak ta úspěšnost je docela veliká a věřím, že objevím ještě spoustu pokladů. 

Za poskytnutí všech produktů k recenzi děkuji zastoupení NYX.

Schválně mi napište, zda rádi používáte báze pod makeup a jaké konkrétní to jsou.

12 komentářů:

  1. Ty jo, ta paletka vypadá napohled vážně strašně hezky, takže mi mrzí ta kvalita. :/ Ale třeba bázi pod oční stíny bych vyzkoušela ráda. Zatím mám zkušenost, tuším, pouze s dvěmi, ale ani jedna nebyla to, co bych si představovala. :/ :)
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi docela jejich jumbo tužky, když půjdu kolem, nakouknu, ale jinak mě NYX nechává nějak chladnou.

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíce se mi líbí Jumbo tužky, ale teda skoda te paletky, protože ma krásné odstíny! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Paletka vypadá krásně..škoda, že se povedla na pohled:-( A jinak se mi líbí odstíny těch jumbo tužek, hlavně ta broskvová je krásná.

    OdpovědětVymazat
  5. Yogurt je moje vůbec nejoblíbenější jumbo tužka a vydrží mi celý den, navíc, je na mě spíše do fialkova, než do meruňkova. Že by udělali jinou verzi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní, že by to byl úplně jiný odstín. Asi to na každém skutečně vypadá trochu jinak.

      Vymazat
  6. Tu bílou tužku chci zkusit, vypadá dobře. Báze pod makeup nepoužívám, protože jsem nikdy neviděla moc rozdíl. :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  7. Paletku mám a podle mě zas tak špatná není. Jen jí to chce dát trošku času. Jinak bílá tužka Milk je bomba!! a já si budu muset za chvíli koupit další balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkám, když se s něčím zkombinuje, pracovat se s ní nakonec dá, ale mám doma tolik lepších stínů, že na ni prostě nemám nervy.

      Vymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat