pondělí 25. dubna 2016

Moje sbírka makeupů

Tuto rubriku plánuji již dlouho, ale vždy to ztroskotá na tom, že se mi to nechce všechno vytahovat ze šuplíků a fotit. Dnes ale již oficiálně začneme s prvním dílem. Postupně vám budu ukazovat jednotlivé produkty mé sbírky a začneme makeupy.


Tuto kategorii nemám tolik probádanou a vpodstatě je používám poslední 3 - 4 roky. Dříve jsem si vystačila s pudrem. A stále tíhnu spíše k lehčím a klidně méně krycím texturám, které vypadají na pleti co nejvíce přirozeně. V mé sbírce se aktuálně nachází 9 kousků. To mi přijde jako takový normální počet. Makeup je relativně lehce spotřebovatelná věc, takže to nevidím tak tristně jako třeba u rtěnek a tohle považuji za takové minimum, abych měla makeup pro každé roční období i příležitost.



Maybelline BB Dream Fresh
Asi už tušíte. Tohle je můj svatý grál a na fotce asi čtvrté balení. Používám ho neustále od té doby, co byl jako novinka uveden na náš trh. Nyní už se pro změnu asi rok neprodává, ale díky bohu, v zahraničí normálně je, takže jsem si ho aktuálně objednávala z Británie a rozhodně se ho nevzdám. Jeho krytí je sice slabší, ale krásně sjednotí pleť, nanést jde prsty a klidně po tmě či poslepu, stejně bude vypadat dobře. Neroztéká se a drží celý den. Využívám ho ve volnější víkendové dny, je neocenitelný na cestách a jediný kousek, který se dá nosit, i když je třicet ve stínů. Pro mě je to nepostradatelný společník.

CC krém Essence
Ten jsem označila za objev minulého roku a byť aktuálně už ho nepoužívám tolik, stále na tom trvám. Nyní už mám druhé balení a tedy poslední, protože teď na jaře v nabídce končil. Líbí se mi, že má střední až vyšší krytí, ale přesto vypadá přirozeně, na pleti necestuje, nedělá mapy. Akorát tedy se snadno otírá, a tak ho moc nenosím v zimě, abych od něj neměla kabát či šálu. V létě je ale super, a to i díky odstínu, který je o chlup tmavší, než potřebuji. Asi mi vyloženě chybět nebude, ale toto balení určitě ještě s chutí vypotřebuji.


Essence Pure Skin Mousse Makeu up
U této značky ještě zůstaneme. Zamilovala jsem se i do tohoto  pomocníka ve skleněném kelímku. Pěnová textura se snadno roztírá i prsty. Kryje středně a díky antibakteriální složce pomáhá léčit akné. Právě proto ho používám ve dnech, kdy se má pleť trochu zblázní. Výdrž je dobrá,  i když ke konci dne se umí vytrácet. Mám v zásobách ještě jedno balení, ale jinak se už i on stahoval z prodeje.



Loreal Nude Magique
Loreal makeupy umí, i když na můj vkus jsou většinou hodně hutné a dělají mi masku. Výjimku tvoří Nude Magique, který je naopak velmi lehký. Nositelný je jen v létě, kdy dobře poslouží. V chladnějších částech roku mám pocit, že pleť není dostatečně chráněná a navíc umí zvýrazňovat šupinky. Nanáším ho prsty, krytí je lehčí a má pudrový finiš. A také bezedné balení. Je to prcek, má jen 20 ml, ale jak vidíte, mám ho ještě polovinu, a to už jsou mu tři roky a každé léto ho poctivě používám. Tím jak ale vynechávám štětec a dám si na prsty jen pár kapek, tak prostě neubývá. Už se opět blíží jeho sezóna, tak se na něj docela těším.

Loreal Infallible24h-Matte
Zamilovala jsem si i tohoto fešáka. Je už tedy poměrně hutnější, ale stále přijatelný. Krytí je střední a má velmi matný finiš. Pro někoho to může být až moc, ale mně to vyhovuje. Navíc se během dne nemusím tolik pudrovat. Výdrž je fajn, ale k večeru umí na pleti trochu cestovat. Ideální je na jaro nebo podzim. V létě je příliš těžký a v zimě je naopak potřeba zase něco kapku hydratačnějšího.


Astor Skin Match
Zmínka tísíctá první. :-) Mám ho od Vánoc, ale je to můj jasný favorit. Je to takový ,,upgrade" BB krému Maybelline. Je o něco hutnější a lépe krycí, ale stejně uživatelsky příjemný. Lépe se nanáší štětcem, ale chytne krásně rovnoměrně, kryje lehce až lehce středně a vypadá neuvěřitelně přirozeně. Navíc drží krásně celý den. Když spěchám nebo nevím po čem sáhnout, tohle je jasná volba. Jsem tedy ještě zvědavá, jak se bude chovat v létě, ale zimu a jaro zvládá na jedničku a já mám po necelých čtyřech měsících  raději koupeno náhradní balení, protože tohle velmi brzy dojde.


Catrice Nude Illusion
Nenechte se zmást názvem, v mé sbírce je to nejhutnější a nejvíce krycí makeup. Nenosím ho příliš často, ale je vhodný na tuhou zimu nebo třeba večerní akce či focení. Krytí je perfektní a na pleti vytvoří dokonalý ,,photoshopový" finiš. Já osobně ho zase tolik ráda nemám, protože když se člověk podívá zblízka, makeup na pleti vidí. Navíc umí zvýraznit šupinky. Nicméně nezávisle na sobě jsem dostala mnoho komplimentů ohledně mé pleti právě když jsem měla tento makeup. Jo, lidé vás nescanují ze dvou centimetrů jako vy sami v zrcadle. :-) Mám ho tedy schovaný pro nějaké ,,lepší" příležitosti, ale na běžné dny ho moc nepoužívám.

Revlon ColorStay
Slavný makeup dorazil i do mého kosmetického šuplíčku. Mám ho teprve chvíli, ale jsem s ním spokojená. Je opět o něco hutnější, ale perfektně krycí. Na pleti drží celý den, jen k večeru umí trošku cestovat a dělat mapy. Skvělý je i odstín, který je o něco světlejší než moje pleť a díky tomu vytváří porcelánový finiš, který se mi líbí. Vhodnější je spíše na chladnější období.


Gabriella Salvete Brilliance
Tohle je nováček nejen v drogeriích, ale tak u mě. Mám ho sotva dva týdny a měla jsem ho na sobě pouze jednou. Bohužel vám toho tedy moc neřeknu. Snad jen, že ho plánuji používat na léto prově díky SPF 30 a také odstínu, který byť je nejsvětlejší, tak je dost žlutý. Podrobnosti vám určitě dám vědět časem.

To je celé mé makeupové portfolio. Za těch několik málo let jsem toho opravdu neprozkoušela mnoho, ale zároveň jsem dokázala najít hned několik oblíbenců. Stejně tak nemám vyloženě oblíbenou značku a jak vidíte, je to od každého něco. 

A jaký je váš nejoblíbenější makeup? A schválně, kolik jich doma máte?

18 komentářů:

  1. Pekna sbirka, make-upu mam take hodne, takze nove ted vubec nekupuji. Potesila jsi me tim od Catrice, teprve na svuj cas ceka, ale myslela jsem, ze nebude vubec kryt.
    Muj favorit v make-upech je rozhodne Affinitone. Momentalne pouzivam Sleek, pomalu dochazi a mile me prekvapil.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí, jak se ti sbírka rozrostla a jak zkoušíš různé produkty, na které by sis před pár lety nevzpomněla a vůbec je nepoužívala. Ten náš svět je strašně ovlivňující :-) Dokonce bych řekla, že teď máš kousků víc než já, myslím, že u mě by se našlo makeupů tak pět.

    OdpovědětVymazat
  3. Snažím se mít sbírku průměrně o čtyřech kouscích, přijde mi to tak akorát. Z tvojí sbírky jsem měla Catrice Nude Illusion a milovala ho. Na mě vypadal velmi přirozeně. Makeupy Astor a LOreal mám moc ráda. Vlastně i Rimmel

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ten práh ,,přirozenosti" hodně nízko, takže mě to vůbec nepřekvapuje,že to co já považuji za super hutné, má někdo jako lehký makeup:-) Rimmel mě vždycky lákal, ale nejsem schopna si u nich vybrat odstín, takže jsem nikdy nic neměla.

      Vymazat
  4. Doma mám asi tak 3 make-upy, který si střídám podle potřeby. Každopádně mě zaujal ten od Catrice!
    http://www.kudrnata.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem teď podnikla čistku, poslala jsem dál make-upy, co mi nesedí nebo nepoužívám, takže teď moje sbírka prořídla na 7 make-upů, na druhou stranu tam mám jen kousky, které opravdu využívám.
    Z těch co ukazuješ mám ve sbírce make-up Infallible24h-Matte, který je super a sedí mi i make-up od Astoru. Ještě mi zbývá i BB od Maybelline, které jsem pokoupila v době, kdy se vyprodával a i s ním jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  6. Od Essence mám klasický pěnový make-up a mile mě překvapil, na první pohled vypadá tmavší a že ani nebude moc krýt, ale po lehkém nanesení je pleť krásně sjednocená a kryje taky hezky, snad na rozdíl od toho antibakteriálního v nabídce zůstává.

    OdpovědětVymazat
  7. Prekvapive zadny, po vetsine se vyhazu😛

    Andreablog TU

    OdpovědětVymazat
  8. Páni to je slušná zbierka a som prekvapená, že som neskúšala takmer žiaden, jedine Essence, ktorý bol fajn, ale na mňa dosť tmavý.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  9. Astor a Loreal potvrzuji super, ostatní nezná, ale hodně mě zlákala GS.
    zvu tě k mé jarní soutěži
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2016/04/jarni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám jen dva makeupy a docela mi to takhle vyhovuje. Od té doby, co jsem si pořídila "kvalitnější" makeupy z parfumerie, nemám moc potřebu zkoušet další :).

    OdpovědětVymazat
  11. Ja jsem akorat zkousela od Maybelline Bb akorat v zelenm obalu ten druhy.:-) a s nim jsem byla moc spokojena.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  12. Tak tento clanok je odpovedou na moju nevypovedanu otazku... Akurat dnes som v obchode stepovala pred stojanmi, lebo mi dochadza makeup, no odisla som naprazdno, lebo som nevedela vybrat ani len znacku ☺ Tento clanok mi pomohol trochu sa zorientovat ☺

    OdpovědětVymazat
  13. Tak tento clanok je odpovedou na moju nevypovedanu otazku... Akurat dnes som v obchode stepovala pred stojanmi, lebo mi dochadza makeup, no odisla som naprazdno, lebo som nevedela vybrat ani len znacku ☺ Tento clanok mi pomohol trochu sa zorientovat ☺

    OdpovědětVymazat
  14. Budeme se shodovat protože jsem právě teď spočítala také 9 makeupů. Myslím si že je to normální počet, naplánuji zatím rozšiřovat ale moc ráda bych vyzkoušela právě slavný Revlon a jen čekám až se mi naskytne příležitost se na něj podívat zblízka a koupit si ho, pokud se mi bude jevit kladně. Z tvých makeupů mám pouze Loreal Eau de Teint a musím stejně konstatovat že je téměř bezedný na to jak málo ho je, on je dost tekutý takže ho člověk tolik nevypotřebuje. Loreál makeupy umí a s tím naprosto souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  15. mám moc ráda makeupy Max Factor - konkrétně Colour Adapt a Whipped creme...s nimi jsem schopna líčit se snad i po tmě, jsou lehoučké, pleť v mžiku zmatní a zkrášlí,zanechají jí lehce pudrovou... z těch lehčích makeupů u mě teď vede Rimmel Match perfection, nanáším ho štětcem, nechává pleť přirozenou a zářivou

    OdpovědětVymazat
  16. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat