neděle 3. dubna 2016

Kosmetická statistika (březen)

Slibovala jsem to již v minulé statistice, březen bude bohatý. A asi nikoho nepřekvapí, že tomu skutečně tak bylo, takže se dnes můžete těšit na pořádnou hromádku novinek i spotřebovaných kousků. V číslech to máme krásných 37 přírůstků a 29 spotřebovaných věcí.

Novinky

Původně jsem měla v plánu napsat, že jsem ráda, že jsem opět nenakupovala pěčující kosmetiku. Jenže když tu hromádku vidím, tak si tím teď nejsem úplně jistá. Tak se aspoň pochválím za to, že tam není žádný sprcháč nebo tělové mléko, kterých mám mraky a jsou tam věci, které běžně používám a rychle na ně přijde řada. K tomu tam je tuna dekorativky. Za poslední dva měsíce jsem svoji sbírku opravdu hodně proměnila. Pomohl tomu i balíček od NYX a Essence. Ale slibuji, že další měsíce si dáme lehčí dekorativní stopku.


Začátkem měsíce jsem byla na akci NYX, odkud jsem si přinesla tuto krásnou hromádku. Vše poctivě testuji a budu se snažit nasměrovat recenze ke konci dubna, kdy se zároveň bude otevírat obchod NYX v Praze. Prozatím můžu říct, že jasným favoritem je HD pudr. Naopak zklamáním je paletka stínů. Vizuálně je nádherná, ale je špatně pigmentovaná a nepracuje se s ní nejlépe.


Poté mi přišel balíček novinek Essence. Ten jsem poctivě rozpůlila. Zde vidíte, co jsem si nechala a o zbytek si můžete zasoutěžit.


Balíček dorazil tradičně i od Dermacol a ukrýval v sobě novou andělskou řasenku a tělový peeling s vůní irské kávy. Testuji také nový antiperspirant Rexona.


A pustíme se do mých nákupů. Tradičně nechybělo parfums.cz, kde jsem pořídila především mé oblíbené stálice do zásoby a rozhodla jsem se po delší době vyzkoušet čisticí pásky od jiné značky, než je Nivea.


Yves Rocher jsem také nevynechala. 2 kousky za cenu jednoho jsem musela využít na nejoblíbenější odličovač a poté jsem sáhla po černé tužce. A musím říct, že jsem z ní nadšená a určitě si pořídím i další barvy.


Tento měsíc se hodně mluvilo o rozšířeném sortimentu kosmetiky v Lidlu. Nedalo mi to a musela jsem si také něco pořídit. Zatím můžu říct, že ústní voda a krém na ruce jsou opravdu fajn. Zbytek na zkoušení teprve čeká, ale určitě vám dám vědět.


Tvářenku Fratboy od TheBalm jsem měla na svém wishlistu hrozně dlouho, až mi ji nakonec darovala kamarádka. Jsem z ní opravdu nadšená. Dále jsem si pořídila  máslíčka Cuccio, která jsou opravdu úžasná.


,,Provozní" nákupy v drogerii a zároveň mé hodně oblíbené produkty.


Tohle jsou pro změnu ,,malicherné" nákupy v drogerii, které jsem vůbec neplánovala ani nepotřebovala. Ale znáte to. Mám teď růžové období, takže jsem si pořídila lak od Rimmel (byl ve výprodeji za 20 Kč) a růžovoiu paletku Freedom. Z té jsem zatím opravdu nadšená. Je úžasně pigmentovaná a skvěle se s ní pracuje.

Spotřebováno

Tady je to tentokrát nadstandardní hromádka. Kromě obvyklé spotřeby jsem se pustila i do jarního úklidu, takže je tu hromada zkažených nebo nepoužitelných věcí, které uvolnily místo novým přírůstkům. Nad rámec této statistiky jsem vyřadila ještě asi dalších deset dekorativních kousků a věnovala jsem je kolegyním v práci.

1) Micelární voda Bioderma - Nadchla mě a stala se mou nejoblíbenější micelárkou vůbec. Určitě si ji koupím znovu.

2) Odličovací gel Avon - Průměrný. Použít se dal, fungoval, ale nebylo na něm nic extra. Znovu ho určitě nepotřebuji.

3) Peeling Avon - Ten byl naopak úžasný. Drsný přesně tak akorát, dobře se aplikoval a božsky voněl. Ráda bych si ho koupila znovu.

4) Sprchový gel Yves Rocher - Sprcháče od této značky mám hodně ráda, ale tento mi úplně nesedl. Vůně vanilky byla hodně těžká a obecně nemám moc ráda takhle velká balení, protože mi přijde nekonečné je spotřebovat a vždy už se od půlky balení těším zase na něco jiného.

5) Ústní voda Dontodent - Moje klasika, kterou kupuji pořád dokola.


6) 7) Masky Missha - Zkouším nové varianty, ale nemůžu si pomoct, ty starší byly lepší. Zvláště ta rýžová mi moc nesedla a trochu mě pálil obličej. Je to škoda, protože ty předchozí jsem fakt milovala.

8) Šampón Yves Rocher - Mám je ráda. Jsou funkční a nesvědí mě po nich hlava, což je pro mě důležitý ukazatel. Nicméně 300 ml je na mě docela dost, takže poslední třetinu jsem používala na štětce. Na které jsou mimochodem šampóny YR úžasné, takže mám v plánu pořídit další čistě za tímto účelem.

9) Hydratační maska Yves Rocher - Moc jsme si nesedli. Byla to taková lepivá hmota, která ve finále moc nehydratovala. V balení ještě trochu je, ale myslím si, že se to zkazilo.

10) Krém na ruce Alverde - Měla jsem ho zastrčený v kabelce a nějak jsem na něj zapomněla. Takže se zkazil. Ale jinak je to fajn krém, který jsem měla již několikrát.

11) Pleťová maska Yves Rocher - Jeden z mých svatých grálů, který mi nikdy nesmí chybět.
Už mám dávno nové balení.


12) Vůně Believe Britney Spears - Jedna z mých nejoblíbenějších, už jsem ji měla dokonce po druhé, což se mi u vůní běžně nestává. Je to moje ,,tekuté sebevědomí" a taková vůně pro štěstí. Zvládla se mnou všechny zkoušky i pohovory a vždy když mě čekal těžký den, byla to jasná volba. Bohužel 100 ml balení je ale opravdu moc, takže se mi po třech letech zkazila, a to jsem tam měla ještě tak polovinu. Ale myslím si, že si ji časem zase pořídím. 

13) BB krém Garnier - Zrovna tato verze Pure Active mi jako jediná seděla a používala jsem ji docela ráda. Byť tedy jen v létě, protože ta barva nebyla úplně to pravé ořechové pro mě. Takže se mi to také bohužel zkazilo a vyhazuji předčasně.

14) Mist Caudálie - Pro někoho zbytečnost, pro mě nepostradatelný pomocník. Je to úžasný mist, po kterém je pleť neuvěřitelně jemná. Ráda bych si ho koupila znovu, ale není to zrovna levný špás, tak snad někdy časem.

15) Zubní pasta Elmex - Jako cestovní vzorek fajn, ale jinak mi moc nechutná a nemám ji ráda.

16) Tyčinka na akné Elf - Nebyla vůbec špatná a když bylo potřeba, posloužila dobře. Jenže jí mám doma snad čtyři roky, a tak ji raději vyhazuji.

17) Oční krém Nonique - Můj velký oblíbenec a asi třetí spotřebované balení. Časem si ho určitě koupím znovu.


18) Tužka na oči Dermacol - A jdeme na úklid v dekorativce. Tato vysunovací tužka byla úplně nanic. Vůbec nebyla černá, vůbec na oku nedržela, takže jsem ji moc nepoužívala a ani používat nechci, takže letěla do koše.

19) Tužka na oči Estyle - Hrozně tvrdá, aplikace s ní byla nepříjemná, takže také vyhazov.

20) Lesk na rty Avon - Netradiční barva, která ale zvlášť na podzim vypadala moc hezky. Bohužel lesky neoplývají zrovna nejdelší životností, takže jej musím po dvou letech vyhodit.

21) Tint na rty Kiko - Kupovala jsem ho ve výprodeji za nějakou směšnou částku, ale nikdy jsme se neskamarádili. Divná textura, divná chuť i vůně a myslím si, že už to stejně asi nebude moc použitelné, takže to také šlo do koše.

22) Tekutá rtěnka Dermacol - Koncept se mi docela líbí, jen tohle zrovna nebyla barva, kterou bych nosila často. Obě ty části se navíc začaly chovat dost divně, takže je třeba to vyhodit.

23) Tužka na oči Essence - Dříve jsem ji měla ráda, ale pak jsem si pořídila lepší jumbo tužky od jiných značek a tato mezitím vyschla.

24) Řasenka Rimmel - A konečně aspoň jeden poctivě spotřebovaný kousek. Můj letošní objev. Dělala skvělé řasy a zároveň je vyživovala a opravdu po nějakém čase vypadaly lépe. Určitě si ji koupím znovu.


25) Lak na nehty Essence - Jeden z mých oblíbených, ale bohužel zatvrdl.

26) Lak na nehty Catrice - Při focení se mi někam zakutálel, ale vidíte ho na hromadné fotografii hned vedle laku Essence. Stihl ho také stejný osud, již bohužel nejde kloudně použít.

27) Lesk na rty Essence - Byl vcelku fajn, ale bohužel také je zkažený.

28) Korektor Jemma Kidd - Svého času můj velký oblíbenec. Dva roky v kuse jsem pod oči nepoužívala nic jiného. Ten poslední rok už jsem to trochu flákala, protože mé nároky se spolu s prvními vráskami o něco zvýšily. Nyní už si myslím, že není OK ani jeho struktura, takže jej vyhazuji, ale vzpomínat na něj budu jen v dobrém.

29) Multilíčidlo Dermacol - Naprostá nefunkční blbost, takže vyhazuji.

Jsme na konci dnešního super dlouhého článku. Bylo tam opravdu hodně zkažených věcí, což ani mě samotnou moc netěší, ale vzhledem k množství kosmetiky, které se u mě točí, tomu bohužel úplně zabránit nejde. A navíc to byl skutečně důkladný úklid a já věřím, že zase chvíli na nic zkaženého nebo nepoužitelného v mých zásobách nenarazím. A také se plánuji krotit v nákupu dekorativní kosmetiky. Za poslední dva měsíce jí bylo více než je zdrávo. Na druhou stranu budu potřebovat nějaké letnější krémy, takže se i příští měsíc určitě máte na co těšit.

Co vy a jarní čistka? Také jste narazili na nějaké zkažené kousky?

11 komentářů:

  1. To jsou zas hromady, ale je fakt, že i mě v březnu přibylo hodně novinek a probrala jsem hlavně laky, kterých vyhazuji opravdu dost. Těším se na recenze Nyx a novinky Dermacol vypadají také krásně.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Od dermacol tu rasenku bych rada vyzkousela, takze se tesim na recenzi.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem si v akci 2 za cenu 1 u Yves Rocher nakoupila ten dvoufázový odličovač, ten je prostě nejlepší! :)
    a už se těším až se dostanu do Fann parfumerie a koupím si pár věcí od Nyxu, hlavně chci vyzkoušet jejich HD pudr :)
    Time For Pé

    OdpovědětVymazat
  4. Ústní voda z DM je poslední dobou taky má oblíbená :)
    I já jsem dělala menší jarní čistku :)
    Kriss

    OdpovědětVymazat
  5. teším sa na recenzie od NYX, produkty vypadajú zaujímavo :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  6. Paletky Freedom jsem potkala v Tetě v akci, tak jsem neodolala a za sebe taky hlásím nadšení:-) A rozhodně se chystám i do Lidlu obhlédnout jejich novou kosmetiku..a s prázdnou taky určitě neodejdu:-) Jinak, část čistky v šuplících s dekorativkou už mám za sebou, další část mně ještě čeká, ale mám v plánu to probrat pořádně, ať se ty šuplíky trochu odlehčí:-) Samozřejmě abych je mohla vzápětí zase zaplnit něčím novým:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Na ty produkty od NYX jsem velmi zvědavá, těším se na tvojí recenzi :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Tento typ článku mě moc baví a vždy se na něj moc těším. Tento měsíc jsem taky dopotřebovala ten cukrový scrub od Avonu a je vážně skvělý. Na jarní čistku kosmetiky se chystám zrovna dnes, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkné věci. Paletka Nyx má dle mého spoustu stínů dost si podobných ale i tak mě jejich kosmetika láká a snad si něco brzy pořídím. Yves R. šampony mě také dost lákají, takže se na ně doufám brzy dostane. Z Lidlu mám krém na ruce, je fajn ale po levanduli moc nevoní. Pěkná várka spotřebovaných a vyřazených věcí. Já jsem dělala na podzim vyřazování, takže momentálně bych toho na vyhazov moc nenašla.

    OdpovědětVymazat
  10. Pudr od NYX chci zkusit, už se těším na obchod :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat