úterý 29. března 2016

Olejíček pro jemné vlasy Matrix

Tento olejíček na vlasy se u mě řadí k mým oblíbeným velmi impulzivním nákupům. Ale mám opakovaně vyzkoušeno, že takové nákupy bývají často těmi nejlepšími. Matrix Biolage Exquisite mám doma nejméně rok a půl. Kupovala jsem ho okamžitě, jen co jsem ho na parfums.cz zahlédla, protože olejíček pro jemné vlasy a ještě za pár korun, to prostě potřebuji.

Jenže jsem neodhadla mé olejové zásoby, a tak chudák rok čekal ve skříni, než na něj přišla řada. Nyní už je asi čtyři měsíce na čestném místě v koupelně a konečně nastal čas vás s ním náležitě seznámit.


Jak už jsem psala výše, olejíček je primárně určen pro jemné vlasy, které vyživuje do hloubky a dodává jim lesk bez toho, aniž by je zatěžoval. Vše ještě dotváří krásná lahvička včetně pohodlného dávkování pumpičkou. Ta dokáže vymáčknout opravdu malé množství, takže jde skvěle regulovat, kolik přípravku použijete.



Konzistenčně je to klasický, trochu tekutější olejíček. Bohužel mi příliš nevoní. Je to taková neutrální chemicky alkoholová vůně. Toho alkoholu ve složení jsem se obecně hodně bála, ale nakonec se ukázalo, že není čeho. 

Složení není zrovna dvakrát kytičkové, ale znáte mě. Když to funguje, tak se z toho na hlavu nepostavím. 


Olej nabízí několik možností, jak ho použít. Do mokrých či suchých vlasů nebo jej třeba přimíchat k vašemu oblíbenému šampónu. Já ho používám klasicky tak, jako vždy všechny oleje, čili do mokrých, čerstvě umytých vlasů, které následně vyfoukám. Osobně se mi nejvíce osvědčilo množství dvou pumpiček, ale je to individuální podle délky a hustoty vlasů.

Výsledek je tam okamžitý. Vlasy jsou hladší, lesklejší a působí upraveněji. Já používám spíše přírodnější šampóny, které jsou sice super na moji problematickou pokožku hlavy, ale často vlasy nechají hrubé a rozlétané na všechny strany. Právě proto mi taková vzpruha přijde vhod. 

Pokud dám olejíčku rozumné množství, vlasy to nezatíží a myji je obden, jako pokaždé. Olejíček používám zhruba jednou týdně. Přijde mi, že to tak akorát mým vlasům stačí.

Jestli to něco dělá i dlouhodobě, to těžko říct. Jak dobře víme, na roztřepené konečky platí jedině nůžky a olejíček je nezachrání. Nicméně jsem ráda, že olejíček mám a myslím si, že mým vlasům prospívá. Minimálně pro ten okamžitý krásný efekt.


Zda pořídit či nikoliv nechám na vás. Dost záleží na vašich preferencích. Nicméně pokud olejíčky rádi používáte, ale máte jemné vlasy a hodně z nich vám je zatěžuje, Matrixu bych se určitě nebála. Já sama jsem s ním spokojená. 

Kupovala jsem ho za asi 180 Kč za 92 ml na parfums.cz.

5 komentářů:

  1. To vypadá skvěle. Momentálně nemám žádný olejíček na vlasy a olej na jemné vlasy, který opravdu funguje člověk jen tak nepotká

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem měla olejíček od Matrix a byla jsem s ním moc spokojená. Vlasy po něm byly v lepší kondici a krásně voněly

    OdpovědětVymazat
  3. Doma teď mám trochu přeolejíčkováno, přece jen oleje do vlasů se spotřebovávají docela dlouho, ale až trochu zredukuji zásoby, tak bych se po něm mohla mrknout:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som mala od Matrixu masku a bola som z nej nadšená. Oleje používam takmer neustále, zdajú sa mi na vlasy veľmi účinné.

    OdpovědětVymazat