úterý 22. března 2016

Mix recenzí (Biotherm, Yves Rocher, Aussie)

I dnes se pustíme opět do tří recenzí najednou. Nicméně tímto článkem už mi snad končí ty největší resty, o kterých jsem chtěla psát již v prosinci a konečně se můj archiv pročistil. Což ovšem neznamená, že by byl prázdný. I nadále se můžete těšit na pravidelný přísun recenzí.

Dnes je to taková nesourodá pečující trojka a vezmeme to od nejhoršího kousku směrem k těm lepším.

Pleťový krém Biotherm

Když před Vánoci dorazil email z luxusnější divize Loreal, zajásala nejedna blogerka a já jsem byla mezi nimi. Naštěstí jsme si mohly vybrat z mnoha produktů, takže se nám recenze tolik neopakují. A hlavně tedy, moje kolegyně je většinou stíhaly psát už v prosinci. 

Já jsem si vybrala noční krém od Biotherm. Tato značka mě lákala již delší dobu, měla jsem i nějaký ten vzoreček a myslela jsem si, že by mi to mohlo vyhovovat. Aquasource je lehký hydratační krém pro všechny typy pleti.



Textura je skutečně gelová, roztírá se krásně a zanechává  silikonově hladký finiš. S čím jsem bojovala nejvíce, tak je parfemace, která je hodně silná alkoholově květinová. Opravdu se mi to nelíbilo. 

Obávala jsem se také ucpávání pórů, ale to za sebe potvrdit nemůžu. Problémem se nakonec stala hydratace. Stačilo krém používat tři čtyři dny po sobě a ihned mi naskákaly šupinky. Bojovala jsem s tím asi měsíc a půl,vždy jsem pár dní použila Biotherm, poté jsem to musela proložit něčím hutnějším, pak jsem se k němu na pár dní vrátila, ale bylo to pořád dokolečka.

Složení jen pro otrlé

Nakonec jsem se rozhodla, že to nemá cenu a schovala jsem ho do šuplíku. Zkusím ho vytáhnout v létě, jestli to pleť o něco lépe snese. Jinak je to ale obrovské zklamání. Od takhle drahého krému bych čekala trochu něco jiného. A byť tedy nejsem žádný fanoušek hlídání složení, tak kombinace silikonu a alkoholu na předních příčkách je trochu moc i na mě. Za sebe krém opravdu nemůžu doporučit. (PR produkt)

Tonikum Yves Rocher

Toto tonikum jsem dostala k Vánocům. Sama bych si ho asi nekoupila, protože je primárně určeno na starší pleť, ale když už bylo doma, tak se mi zkoušení nijak nepříčilo. Tím spíše, když jde o moji oblíbenou značku. 

Nenechte se odradit ,,jedovatým" balením. Červená je jen lahvička samotná, tekutina uvnitř je naprosto čirá. Líbí se mi její konzistence. Pořád je to tekuté, ale viditelně hustější než voda. Opravdu zvláštní, ale především praktické. Dobře se to dávkuje, stačí toho málo a balení vydrží dlouho. Obvykle jsem schopna spotřebovat takhle velké tonikum asi za měsíc. Tohle používám již dva měsíce a ještě mi asi dva cenťáky na dně lahvičky zbývají. Tonikum je i lehce parfemované, ale je to tak nějak neurčitě květinovo sladké. 



Co se jeho účinků týče, nejsem si ani po těch dvou měsících úplně jistá. Ničemu tedy zásadně nevadí a pleti neškodí. Vždy ji pěkně osvěží a rozhodně se mi netvoří více černých teček, což by značilo nefunčknost tonika. Na pleti nelepí, dá se ihned nanášet krém a nemám s ním žádný problém. Trošku pokulhává jen u případného dočištění. Tonikem primárně neodličuji, ale potřebuji od něj, aby dokázalo smáznout poslední nečistoty. To tomuto nejde zase tolik dobře a raději ho používám ráno, kdy od něj tuto službu nepotřebuji.

Jsem ráda, že jsem ho měla v zimních měsících ve své kosmetické výbavě. Myslím si, že je jedním z produktů, které mě v tomto období ochraňovaly před suchou pletí. Nicméně asi mě neláká koupit si ho znovu. Ale je to čistě subjektivní pocit, protože proti němu nemůžu říct vyloženě nic ošklivého. 

Lak na vlasy Aussie

A na závěr něco čistě pozitivního, ať tu dnešní náladu vyrovnáme. Tento lak jsem chtěla vyzkoušet již dlouho, takže jsem byla moc ráda, když mi ho přinesl Ježíšek. 

Lak od Aussie splňuje všechny mé požadavky, které já od tohoto produktů vyžaduji. Vlasy lehce zafixuje, ale zároveň je neslepí. Dokonce zvládne i trochu toho objemu, který slibuje, byť tedy primárně za tímto účelem bych si ho určitě nekupovala. Lak vlasy nijak nezatěžuje.

Co je úžasné, tak jeho žvýkačková vůně. Je radost ho používat. Vždy se při použití line příjemný sladký závan, který ale není dusivý. Opravdu jsem si ho zamilovala a nemám ho naposledy.

Znáte některý z těchto produktů? Jak vyhovují vám?

5 komentářů:

  1. Zkušenost nemám s ničím, ale překvapuje mně ten krém Biotherm, složení výrobků obvykle moc nehlídám, ale tady to vyloženě bije do očí.

    OdpovědětVymazat
  2. Na pečující kosmetiku si potrpím a ráda si připlatím, ale ne za značku, ale za kvalitní složení, ovšem složení Biotherm krému je opravdu děs.

    OdpovědětVymazat
  3. Neznám ani jeden a ani mě nijak nelákají. YR mám ráda, jejich pečující kosmetika je výborná.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  4. Ten lak testnu, já mám hrozně ráda voňavý laky =o)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat