pátek 18. března 2016

Dekorativní mix recenzí (Too Faced, Sephora, Loreal)

Stále jsem s recenzemi ve skluzu, tak dnes sfoukneme hned tři z nich. Všechny produkty shodně používám zhruba od prosince, takže je nejvyšší čas si sesumírovat, jak mi sedí. 


Too Faced tvářenka a tekutá rtěnka

Tato rozkošná sada miniatur byl nákup roku. Za naprosto minimální náklady jsem mohla vyzkoušet hned dvě legendy této značky. Sadička mě se slevou vyšla asi na 260 Kč, což je za dva produkty Too Faced opravdu paráda. To, že jde o miniatury mi vůbec nevadí. Při mé velikosti sbírky si na maxi balení nehraji.


Melted rtěnku mám v odstínu Peony, což je barbínkovsky růžová. Není to úplně moje top barva, ale nositelná pro mě určitě je. Vhodnější je obecně pro studenější světlé typy, k opálené pleti by mohla působit trošku směšně. 

Těšila jsem se na ni jako malá, měla jsem ji na wishlistu nějaký ten rok a vážení, ono je to úplně naprd. Ale jako fakt. :-( Přijde mi, že na rty se nanese moc tlustá vrstva, která se do nich nevpije, takže si to tak trůní na povrchu a cestuje si to sem a tam. Necítím se v tom dobře, protože vím, že se to každou vteřinou může rozmáznout nechtěným směrem. A když se náhodou odvážím napít, tak se to celé bortí, cuckuje, někde se to odloupne, někde to drží. Prostě se to musí předělat. A na to já nemám během dne čas si po každém pití upravovat rtěnku. 

Pro mě je to extrémně nekomfortní a za hranicí použitelnosti. Bohužel jsem ji po pár použitích odložila a darovala dál. 



Srdíčkové tvářenky naopak na mém wishlistu nikdy nebyly, ale když se naskytne příležitost je vyzkoušet, proč ne. V balení byl odstín Justify My Love, což je výrazná studená růžová. Ideální zimní barva, která mi sluší. A navíc, to roztomilé balení nakonec dostalo i mě.

Miniaturka ukrývá 3 gramy produktu a v klidu se vejde do dlaně.



Vzhledem k pidi balení se do ní musí menším štětečkem, ale jinak je to perfektní tvářenka. Pigmentovaná tak akorát, dobře se nanáší a výdrž je celodenní. Stala se pro mě ideální cestovní tvářenkou a jsem ráda, že ji mám.


Sadička byla dostupná pouze před Vánoci, což je škoda, protože si myslím, že tohle je skvělý způsob, jak věci vyzkoušet. Vzhledem k ceně mě ani tolik nepálí, že Melted u mě nepochodila. Kdybych si koupila plné balení, tak bych si rvala vlasy. 

Řasenka Sephora


Tato miniaturka byla jako dárek k nákupu při Dnech Marianne a byla jsem moc ráda, protože mě hodně lákala k vyzkoušení. Řasenka je tak trošku kontroverzní (jo, název Outrageous jí sluší) a byť jsou dny, kdy na ni mám náladu, tak to moje nej řasenka asi nikdy nebude.

Řasenka má namísto kartáčku spíše jen takový ,,kůl" s několika výstupky. Na řasách ihned zůstává docela dost barvy, ale zároveň to řasy dokáže slušně natočit, prodloužit a nejsou natolik těžké, aby mi padaly dolů. Nejsem moc zvyklá na takhle výrazné řasy, ale má to něco do sebe.

Bohužel tedy hlavně ze začátku se docela mazala a já neustále pod očima uklízela černé šmouhy. Nyní už je trochu sušší, pracuje se s ní lépe a zůstává pouze na řasách. Jsem ráda, že ji mám a mohla jsem ji vyzkoušet. Je to pro mě zase něco jiného, ale nemyslím si, že bych si ji někdy pořídila znovu.




Pudr Loreal

Na tento BB pudr mě nalákala kamarádka. U nás se bohužel neprodává, ale seženete ho v Německu. Byť se tedy na fotce tváří žlutě, ve skutečnosti je světlejší a na pleti je stoprocentně transparentní. 


Velmi brzy se stal mým každodenní pomocníkem a je skutečně úžasný. Je velmi jemňoučce namletý, ale zároveň vůbec nepráší. Když si navíc vezmete nějaký světlý štětec, tak máte pocit, že na něj nic nenanášíte, ale efekt na tváři to poté udělá perfektní. Pleť je zmatněná, sjednocená a přitom bez viditelného nánosu. Je to hodně přirozené a zároveň plně funkční. Výdrž je také skvělá a byť já se musím pudrovat několikrát za den, tak tady cítím rozdíl a vydržím to do dalšího přepudrování o něco déle.

Navíc ubývá velmi pomalu. Používám ho denně již více než tři měsíce a teprve nyní se mi podařilo uprostřed vydřít se ke dnu, ale po stranách toho ještě hodně zbývá. Myslím si, že klidně dva další měsíce spolu budeme fungovat.

Cena je 10 eur, já jsem ho tehdy chytila v akce asi za 7 eur. Je to standardní ,,lorealová" cena a vzhledem ke kvalitě se to rozhodně vyplatí. Až zase někdy budu mít cestu do zahraničí, ráda si ho koupím znovu.



Znáte některý z těchto produktů?

20 komentářů:

  1. S Melted to je pro mě šok! Chtěla jsem si je konečně pořídit, až půjdu do Sephory. Takhle jsem na vážkách a nejdřív si pořádně otestuju tester, jestli to za to stojí. Srdíčkovou tvářenku bych také měla moc ráda a nejlépe jako miniaturu.

    OdpovědětVymazat
  2. Přidávám se ke kritice Melted. Tuhle sadu jsem si taky pořídila a mám podtón pleti lehce dožluta, takže odstín moc nesedí, z celé jejich škály bych si asi ani nevybrala. Ale hlavně: nedrží na rtech, slévá se mi to do linek na mých rtech a navíc se to rozlézá do stran. S tvářenkou jsem poměrně spokojená.

    OdpovědětVymazat
  3. S žádným produktem zkušenost bohužel nemám. Srdíčková tvářenka vypadá opravdu roztomile a krásně a Melted rtěnky mě hodně lákaly, no teď už si nejsem tak jistá, ale možná to bude odstín od odstínu trochu jiné :)
    Lovely imperfections | Naturalium giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Překvapuje mně ta rtěnka Melted, myslela jsem, že je to jiná liga, takže nákup ještě pořádně zvážím. A srdíčková tvářenka se mi líbí moc, tady zvažovat nechci, tu chci, pokud bych měla štěstí, tak taky v miniaturce:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Možná bych si někdy příště pro estetičnost při focení rtů oholila ty černé chloupky nad nimi :)

    OdpovědětVymazat
  6. Peony mám v plném balení a další bych nekoupila, přesně, jak popisuješ, tak divně sedí... mám prostě radši klasické rtěnky. Ale jsem zvědavá, jestli se k nám dostanou ty nové matné, ty by se mi mohly líbit! Tvářenku mám jak zvlášť, tak teď v té paletce a mám je všechny strašně ráda, dokonce si v pohodě rozumí i s mým klasickým velkým štětcem a nematlají se mezi sebou. Paradoxně nejvíc mě zaujal takový neutrální odstín Baby love, vypadá na obličeji moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tu tvarenku bych brala, je kouzelná :-)
    Řasenka Sephora mi nesedla, slepuje mi jak blázen :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Tu tvarenku bych brala, je kouzelná :-)
    Řasenka Sephora mi nesedla, slepuje mi jak blázen :-(

    OdpovědětVymazat
  9. Na fotkách k řasence máš moc pekně nalíčené oči. Mohu se zeptat jaký stín jsi použila? Děkuji. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Je to paletka od Makeup Revolution Ultra Eyeshadows 32 stínů. Recenzi jsem ještě nepsala, ale bude brzy.

      Vymazat
    2. Dík, tak to se moc teším na recenzi!

      Vymazat
  10. Snad někdy Melted vyzkouším, ráda bych ho zkusila :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  11. Na tu sadu od Too Faced jsem měla taky zálusk, ale než jsem se dostala do Sephory, tak bohužel byla vyprodaná. Melted rtěnku bych ráda zkusila i přesto, že ti nevyhovuje. Znáš to, dokud se člověk sám nepřesvědčí... :D

    OdpovědětVymazat
  12. No to koukam! Melted a kritika vsude na ne ctu jen chvalu a zrovna tento odstin bych si rada poridila, na rtech vypada jemna. No nakup si teda jeste rozmyslim no. Skoda.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  13. Tu sadu ze Sephory si plánuji pořídit :))

    Nela Agáta z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  14. Tu řasenku ze Sephory mám taky, ale zatím jsem ji použila jen jednou. Vadí, jak je strašně mokrá a slepí moje řasy.

    Weleda | Mandlová tělová péče

    OdpovědětVymazat
  15. já mám ráda miniautury.. :-) a ta tvářenka je dokonalá..

    OdpovědětVymazat
  16. ten tekutý rúž má dokonalý odtieň :)

    pozývam Teba aj Tvoje čitateľky aj na môj nový blog
    http://wexinkawexinka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  17. ten tekutý rúž má dokonalý odtieň :)

    pozývam Teba aj Tvoje čitateľky aj na môj nový blog
    http://wexinkawexinka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  18. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat