pátek 23. října 2015

Paletka od The Balm

Je to už hodně dlouho, co jsem si celá nadšená pořídila paletku Nude Tude od The Balm. Je to již více než rok. Jo jo, je to jeden z mých kostlivců, které mám nafocené dlouhé měsíce, straší mi v archivu, ale já nejsem schopna dokopat se k recenzi. Respektive tady jsem měla problém, že jsem paletku téměř nepoužívala, takže jsem na ni stále neměla hodnotný názor. Ale v poslední době jsem se naštvala, vytáhla si ji na stůl a začala se s ní pravidelně líčit. Ale už jen to, že mi něco rok leží v šuplíku a mě to nebaví používat, o něčem svědčí.



Vizuálně je paletka dokonalá. V té době navíc ještě nebyla dostupná její sestra (nebo spíše bratr) Nude Dude, takže mi odpadlo rozhodování, kterou pořídit. Na první pohled se mi ale barevné složení líbilo. Směs hnědé a šedé okořeněné zlatou a růžovou, to jsou všechno mé barvy. Nalákat jsem se nechala také na vtipný obal.



Testování posledních týdnů mě však přivedlo jak na to, proč jsem s ní měla (mám) problém i k tomu, že jsem jí ve finále přišla na chuť.

Problémové jsou totiž nejsvětlejší odstíny. Sassy je veskrze nanic. Nudná bílá, která navíc nechytá na víčko rovnoměrně a ani nic nerozjasní. Snobby vypadá na první pohled hezky, ale ve skutečnosti je to nevýrazná žlutá, která na víčko nechytá rovnoměrně. Stubborn je matná růžová, která opět na první pohled vypadá skvělé, na ten druhý máte co dělat, abyste jí vůbec zahlédli. Má mizernou pigmentaci. Stand-offish je konečně stín, který mám ráda. Je to svěží růžová s velkým množstvím třpytek. Není tedy lehké ji na oko nanést, ani není super pigmentovaná, ale efekt umí vytvořit hezký.


Paletka ale rozhodně není jako celek průser, takže se dostáváme k lepší střední části. Selfish je studená hnědo - šedá, která je hezky pigmentovaná i rovnoměrně chytá na víčko. Jen je to taková střední barva, která je jako základ už docela tmavá, ale do ohybu zase světlá. Inu, to jsou problémy. :-) Sophisticated je krásná tmavší hnědá. Nemám k ní námitek, je skvěle pigmentovaná a dobře se s ní pracuje. Sultry je matná hnědá s teplejším podtónem. Hodí se na rozblendění přechodů, ale jinak obecně tento typ barev nevyhledávám, takže ji moc nepoužívám. Seductive je opět pigmentací i vlastnostmi fajn, jen možná trošku teplejší než bych chtěla.


A to nejlepší na konec. Sexy jsem se nejdříve bála, protože tahle barva umí dělat uplakané oči. Když se ale nanese s citem a přidá se linka, je hezky nositelná. Je trochu nevšední, takže ji nenosím často, ale mám ji ráda. Silly je můj nejoblíbenější stín z paletky. Krásná temná hnědá s třpytkami, přesně podle mého gusta. Serious je temná černá, což je barva, kterou moc nepoužívám, jen občas na linku. Sleek je další pecka. Je to matná čokoládová hnědá a na oku vypadá skvěle. Celá tato čtyřka je fantasticky pigmentovaná a na víčko se nanáší rovnoměrně.


Swatche asi mluví za vše a jde jasně vidět, že první čtyřka prostě moc nebarví.



Co se u všech stínů shoduje, tak je super výdrž. S bází drží krásně celý den nebo aspoň deset hodin určitě. Stejně tak se dobře blendí a tmavé barvy nemizí neznámo kam. Na tomhle se vždy pozná rozdíl mezi levným a drahým stínem. A v tomto ohledu The Balm nezklamal. Co se prášivosti týče, tak je to odstín od odstínu a samozřejmě, některé obsahují dost třpytek, takže to přirozeně odpadává. Ale celkově to není nic strašného. 

V balení je i štěteček. Nikdy jsem ho nepoužila a chtěla jsem rovnou napsat, že je na nic, jak už bývá zvykem. Jenže teď při psaní recenze jsem si ho prohlédla a líbí se mi ta menší zkosená část, kterou by možná šla udělat hezká spodní linka. Možná mu dám ještě šanci. Rozhodně není tak příšerný, jak tomu bývá u téměř všech paletek.


Celý můj vztah k paletce je prostě schizofrenický. Miluji ji i nenávidím současně. Štvou mě především ty světlé stíny, které nejdou moc používat. Musím sahat po tmavších barvách, takže líčení už poté není vhodné na úplně každý den. Na druhou stranu, ty tmavé stíny jsou fakt skvělé. Dobře se s nimi pracuje, dají se vykouzlit zajímavé kombinace a hlavně vydrží. 

Stand-offish a Sophisticated


Snobby a Silly


Seductive a Sleek


Nakonec jsem paletku vzala na milost a myslím, že ji teď budu vytahovat častěji. Mám zrovna teď období, kdy mám raději tmavší odstíny, takže na to je ideální. Jako celek vám ji ale doporučit nemůžu. Přece jen paletka stojí 700 - 800 Kč, což je dost na to, aby se daly přimhouřit oči nad hned několika nefunkčními stíny. 


Paletku jsem kupovala na parfums.cz. Na jejich prodejnách v Praze a Brně si navíc můžete všechny produkty The Balm vyzkoušet, což, pokud nákup plánujete, vřele doporučuji. Můžete si tak vše osahat a rozhodnout se, jestli je to ta pravá paletka pro vás či nikoliv.

Zkoušeli jste nějaké stíny od TheBalm? 

9 komentářů:

  1. Tuto paletku mám a používám ji často a ráda. Mám to opačně než ty - světlé odstíny mi vyhovují a používám je často, zato ty tmavší jsou na mě dost tmavé a dávám si je hlavně jako linku

    OdpovědětVymazat
  2. The Balm obaly umí, ty jsou parádní vždy:-) U téhle paletky se mi nejvíc líbí právě ta kontroverzní nejsvětlejší část odstínů. Spíše to vidím na nákup rozjasňovače, jen váhám mezi Mary a Cindy.

    OdpovědětVymazat
  3. Odstíny jsou to hezké, jen je tedy škoda, že kvalita tak moc kolísá. Jsem ale jedna z mála, které se ten obal prostě nelíbí, nemůžu si pomoct. :)

    OdpovědětVymazat
  4. U teto paletky jsem cekala u svetlych odstinu pigmentaci. Skoda no, odstinove to dobre poskladali.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se líbí hlavně ten obal. Paletka mě celkově moc neláká. Je docela drahá a i když odstíny jsou moc pěkné, tak by mi vadila slabší pigmentace světlých stínů. Líčení jsi ale vykouzlila nádherné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Paletka se mi moc líbí, ráda bych si ji pořídila :)

    Narozeninová giveaway :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na můj vkus prostě moc nude :-)
    určitě bych se s ní uměla nalíčit, ale už mám takový podobný dvě a nepoužívám to denně, já miluju barvy =o)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám děkuji za vaše komentáře.

    OdpovědětVymazat