pondělí 26. října 2015

Loreal Infallible 24h - Matte

Na jaře se k nám konečně dostal, ve světě velmi vychvalovaný, makeup Loreal Infallible 24h - Matte. Určitě si můžete vzpomenout na makeup Infallible ve klasické skleněné lahvičce, který se u nás prodává už asi dva roky. Ten mi příliš nevyhovoval. Byl na mě až moc těžký a hlavně se u nás neprodával v dostatečně světlém odstínu. 

Po jeho zmatňující verzi jsem pokukovala dlouho a ihned jak jsem zjistila, že do našich končit zavítaly krásné světlé odstíny, neváhala jsem. Je tedy pravda, že to pro mě není letní makeup, takže nějaký ten měsíc odpočíval, ale nyní už ho používám velmi často.


Makeup je v praktické plastové tubě, která je skladná a není moc těžká, takže je super na cesty. Má úzký aplikátor, díky kterému se dobře koriguje množství makeupu a nic nepřichází nazmar.



V našich drogeriích  je na výběr snad 6 odstínů. Já mám 11 Vanilla, což je druhý nejsvětlejší v řadě. Ještě je tam jeden úplně bleďoučký s podtónem do růžova. To se také jen tak nevidí. Vanilla je skutečně ten pravý odstín pro mě. Hodně světlý, ale přitom s výrazným podtónem do žluta. Počátkem září, kdy jsem byla přece jen trochu opálenější, byl dokonce moc světlý i na mě. 

Přestože jsem s odstínem velmi spokojená, musím vás varovat před jeho oxidací. Ve skutečnosti totiž není zase až tak světlý, jak se na první pohled zdá. Po pár minutách trochu ztmavne, takže je potřeba s tím počítat. Ten rozdíl je docela výrazný.


Konzistenčně je tak někde uprostřed. Není ani tekutý, ale ani ne moc hutný. Nejvíce se mi osvědčilo nanášet ho malých plochým štětcem, ale záleží vždy na vašich preferencích. Každopádně je trochu potřeba si s ním pohrát a dobře ho zapracovat, jinak se může stát, že bude během dne na obličeji trochu cestovat. 

Jelikož mám ráda hodně lehké a nenápadné makeupy a tenhle je přece jen trochu víc takový hutnější a krycí, tak jsem si oblíbila nanášet ho jen v hodně tenké vrstvě. V tomhle případě má takové nižší střední krytí, což mně vyhovuje. Pokud ho však dáte trochu víc, krytí je jednoduše střední.

Pleť je po jeho použití krásně sjednocená, většina nedokonalostí skrytá a má matný finiš. Vše je ale pořád přirozené a nepůsobí jako maska.

Během dne pak záleží na tom, jak jsem ho ráno nanesla a v jaké stavu je má pleť. Pokud ho totiž ráno blbě rozetřu, tak se umí trochu srážet, ale jde to skutečně korigovat preciznějším nanášením. Pokud mám navíc sušší pleť, tak umí během dne zvýraznit šupinky. Ale to asi každý makeup, pokud pleť sama o sobě není ok. Jinak je výdrž velmi dobrá a večer je stále co odličovat. Přes den ho obvykle musím lehce zapudrovat, ale oproti jiným makeupům tam jde znát rozdíl a pleť se mi leskne daleko méně.


Celkově jsem s makeupem hodně spokojená. Skvěle mi sedí odstín, což je věc, s kterou obecně bojuji nejvíce. Je to pro mě ideální jarní/podzimní makeup. V létě mám ráda něco mnohem lehčího a v opravdu tuhé zimě budu muset sáhnout po něčem hydratačnějším. Vyhovuje mi jeho střední krytí, matný, ale přesto přirozený efekt a dobrá výdrž. Doporučit ho můžu na mastnější až smíšenou pleť. Suché pleti by asi dobrou službu neudělal.

Seženete ho v každé drogerii a v závislosti na slevě stojí cca 200 - 300 Kč. 

Máte nějaký oblíbený makeup od Loreal?

18 komentářů:

  1. Ja miluji ten klasicky, jelikoz mam suchou plet, tak po produktech se slovem Matte neskacu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Od L´Oreal jsem zatím měla jen dorbé makeupy. Nejraději jsem měla Lumi magique. Tady u toho mě zaráží ta oxidace. Zatím se mi to stalo jen pokud jsem makeup měla otevřený hodně dlouho.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za upozornění na tu oxidaci, ten rozdíl je patrný docela dost.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám ten nejsvětlejší a souhlasím s tvojí recenzí - je božský, jen ne na léto:)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, chystám se na něj =o) a samozřejmě na ten nejsvětlejší odstín...

    OdpovědětVymazat
  6. Já se na něj taky nechala nalákat a musím říct, že mé smíšené/mastnější pleti sedí skvěle, jak odstínem, tak efektem, patří k mým oblíbeným:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám číslo 20 a naprosto ho miluju, krásně se přizpůsobí tónu pleti, drží a používala jsem ho jak v létě, tak teď a je pořád dokonalý :) <3

    OdpovědětVymazat
  8. Přesně tento makeup mám také a je super. Na mou smíšenou pleť je ideální. Od L´Oréal mám ještě makeup Lumi Magique, a ten mám taky moc ráda :)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ja mám mastnú pleť a vyzerá, že by bol pre mňa ten pravý ,ale bojím sa odtieňu, pretože ak tak zoxiduje ,tak bude na mňa tmavý.
    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  10. Mě make-up nesedl a štve mě to, protože je všude vychvalovaný. Ale ať se snažím sebevíc, zalézá do porů a zvýrazní vše co najde..;D

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Tedy, ta oxidace je katastrofální! Já radši tu klasiku tedy a když vidím ten odstín tady, tak se Matte raději vyhnu.

    OdpovědětVymazat
  12. To oxidování je teda hrozný, jinak dle popisu vypadá dobře :-) Jinak od L´Oréalu nemám žádný oblíbený make-up, protože jsem nikdy žádný neměla :-D Pokud si tedy dobře vzpomínám. Můj nejoblíbenější make-up celkově je Whipped creme od Max Factor. Škoda poměrně tmavého odstínu (nejsvětlejší se u nás pochopitelně neprodává), kupovala bych si ho pořád dokola.

    OdpovědětVymazat
  13. Ta oxidace závisí na kůži. Na mně tímto způsobem oxidoval True Match od L'Orealu. Infallible Matte mi to nedělá, takže to chce vyptat si vzoreček a zkusit to na vlastní kůži :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za zajímavé upozornění. Mně se to ještě takhle viditelně už jiného makeupu nestalo, tak mě to překvapilo.

      Vymazat
  14. Také jsem z tohoto make-upu nadšená. Mám stejný odstín Vanilla a nemusím se vůbec pudrovat. Je super. :-)

    http://kosmetickysvetzuzi.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  16. moc přínosná recenze.....takto na mě bohužel oxiduje i Bourjois 123 perfect,Rimmel 25 houres ,Essence Pure skin,... neoxiduje Revlon Colorstay

    OdpovědětVymazat
  17. Mam ten klasicky v skle. Nic horsie som este nemala. Vobec na pleti nedrzi, po 2 hodinach je prec aj ked dam primer a zafixujem pudrom. Mam normalnu az suchu plet. Vyhodim, hladam nieco lepsie.

    OdpovědětVymazat