pátek 11. září 2015

Rtěnko balzámy Maybelline Color Elixir

Rtěnko balzámky vtrhly do našich drogeriích a nabízí je mnoho značek. Nejnověji Essence a Catrice a řadit by se k nim dali i Color Riche Extraordinaire od Loreal. Chystám velké srovnání, ale dříve než se tak stane, chci vám představit Color Elixir od Maybelline, které mou lásku k těmto texturám započaly. Bohužel, u nás jsou stále nedostupné, ale věřím, že si jednou tu správnou cestu najdou. 


Takové ty hybridy, které nejsou ani balzám ani lesk ani rtěnka, ale od každého mají něco, mám ze všeho nejraději. Nejsem úplně rtěnkový typ a od klasických lesků už jsem také odvykla. Takže mi textura tak nějak uprostřed naprosto vyhovuje. Úplně nejvíce v jarních a podzimních měsících. 

Color Elixir začaly tak zhruba před dvěma lety vychvalovat všechny zahraniční blogerky. Hned jsem po nich začala toužit a právě před rokem mi jeden z nich dovezla kamarádka z USA. Od té doby naštěstí doputovaly i do Evropy a nejblíže je sežene v Německu, kde jsem dokupovala i druhý kousek. 

Tím mi zcela neplánovaně vznikl prostor pro porovnání evropské a americké varianty. Bohužel tedy, jedna textura je matná a druhá se shimmerem, takže to není úplně lehké a myslím si, že rozdíly jsou dány právě odlišností finiše, ale ten základ mají stejný. Textura je obdobná a dokonce totožně voní. Liší se především balením, kde jde jasně vidět, že každé z nich bylo vyrobeno v jiné továrně. Odlišný by měl být i výběr odstínů na každém z kontinentů.

Oranžový je evropský, růžový americký. Oranžový má širší hrdlo a barevně koresponduje s barvou obsahu. 


Byť je aplikátor ze stejného materiálu a mají i konečný tvar, oranžový je přece jen o něco delší.



Textura je hodně zvláštní, nepodobná ničemu jinému. Je to doslova tekutý balzám, který ale ke rtům dobře přilne a dodá jim barvu. Na rtech je to příjemně lehké a lepí naprosto minimálně. K tomu to velmi dobře drží. Tu nejsvrchnější vrstvu tedy stáhnete spolu s prvním jídlem, ale klidně 5 - 6 hodin zůstává na rtech pocit, že na nich je něco hydratačního a nemáte potřebu je přemazávat. U tmavší oranžové varianty navíc na rtech zůstane barevný nádech. 

Miluji především růžovou variantu 095 Blush Essence. Bohužel nevidím dovnitř, ale myslím, že už toho moc nezbývá, protože to používám téměř pořád. Tedy teď přes léto jsem měla pauzu, ale jinak je to moje top věc na rty. Je to univerzální barva hodící se ke všemu a navíc je to na rtech fakt dost příjemné. Není to hydratační ve smyslu, že to zničené rty dokáže napravit, ale rozhodně je to samo o sobě netrápí a dokáže je ochránit. 

Oranžová variace 400 Alluring Coral se chová obdobně. Pouze, jak je výraznější, tak na rtech o to déle drží a kapka barvy se do rtů vpije na dlouhé hodiny. Spíš s ním mám problém, že mi úplně nesedí barevně. Nevím, na co jsem v drogerii myslela, ale tohle je barva, kterou moc nenosím, s výjimkou léta. Jenže právě tahle textura se hodí po celý rok, jenom ne v létě. V teple mi přijde, že je to zbytečně hutné a rty se pod tím dusí. Takže ji ve finále moc nenosím, ale docela mě to mrzí. 




Moc bych si přála, aby se konečně dostaly k nám a já si mohla pořídit další odstíny. Byť se tedy konkurence snaží a přináší nám obdobné produkty, tak originál je jen jeden. A myslím si, že Color Elixir od Maybelline nic nepřekoná.

Problémem můžu být cena. Nevím sice, kolik stojí v USA, ale v Německu nejde pod 10 eur, což je na 5 ml lesk od Maybelline poměrně netradiční pálka. Rozhodně za tu cenu ale stojí a pokud budete mít někdy cestu do zahraničí, určitě se po Color Elixir poohlédněte.



Měli jste možnost se s Color Elixir setkat? Jak vám vyhovují?

13 komentářů:

  1. O tomto produktu čtu poprvé, ale moc se mi líbí ten oranžový odstín na rtech. Kdyby u nás byly dostupné, tak bych neváhala a taky alespoň jeden vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím tyto rtěnko-balzámy u Tebe poprvé :) Ani bych neřekla, že ten oranžový odstín bude na rtech vypadat tak hezky

    OdpovědětVymazat
  3. Oba odstiny vypadaji nadherne. Jinak jako ta cena se mi taky zda prehnana.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ta růžová vypadá báječně :) Mám ráda růžové odstíny. Ještě jsem je neviděla, ale vypadají fakt perfektně.

    OdpovědětVymazat
  5. Ta růžová vypadá báječně :) Mám ráda růžové odstíny. Ještě jsem je neviděla, ale vypadají fakt perfektně.

    OdpovědětVymazat
  6. Růžový odstín se mi zalíbil hned, ale i ten oranžový vypadá na rtech moc hezky:-) Škoda, že u nás nejsou dostupné.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja mam odtien Blush essence, ale v europskej verzii (darcek od kamaratky z UK) a ma cislo 705. Je to pekny odtien a uzasna textura. Ja som ho velmi casto nosila v lete, pretoze pre mna je to zase letna textura :) Keby som nemala tak hrozne vela veci na pery, tak by som si asi kupila aj iny odtien, ale rada skusam nove veci. Pozerala som prave cenu na Boots a po prepocte tam stoji 9,56 eur, takze ta ista cena ako v Nemecku. Cena je fakt vysoka a sama by som si ho na prvy krat bez vyskusania asi nekupila (teraz uz viem, ze je skvely a za tu cenu stoji), takze som velmi vdacna kamaratke, ze ho vdaka nej mam :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné jemné barvičky, budu je muset omrknout :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/coming-soon.html

    OdpovědětVymazat
  9. Krásne farby :-) Len som si ich ešte nejako v drogérke nikde nevšimla :-)

    Rada by som Ťa pozvala ku mne na blog, kde prebieha Moja prvá GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  10. Ten oranžový odstín se mi fakt nelíbil, ale musím říct, že na rtech vypadá úžasně :)

    Beauty Wishlist 2015

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné odstíny, jen já mám raději víc pigmentované. Ale rozhodně jsem nadšená ze zajímavých obalů :)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Já viděla ten od Essence a chtěla jsem si ho koupit, ale zatím s tím počkám. Mně tyhle tekuté rtěnko balzámy evokují takové ty dlouhotrvající rtěnky (spíš bych to nazvala barvy na rty), které po nanesení na rty zaschnou a pak nejdou vůbec sundat. :D Proto se jim vyhýbám, ale možná je někdy zkusím.

    OdpovědětVymazat