pondělí 28. září 2015

Má aktuální sbírka antiperspirantů

Je docela logické mít otevřený vždy jen jeden antipersprirant a až se spotřebuje, otevřít další. Obvykle se mi to zrovna u tohoto druhu  kosmetiky i daří, ale v poslední době se mi to nějak vymklo z rukou. Otevřené mám čtyři a další tři na svoji chvíli čekají. A když už se mi takhle zadařilo, rozhodla jsem se vám je ukázat hezky pohromadě. 


Co se deodorantů/antiperspirantů týče, snažím se jít takovou zlatou střední cestou. Hliníkové soli zcela nezavrhuji, protože v náročných dnech si to bez nich fakt nedokážu představit. Nicméně vyhýbám se jejich vysokých koncentrací alá Driclor a dokonce si nepotrpím ani na věhlasnou Max Pro od Rexony/Dove. Byť souhlasím s tím, že jsou super účinné, přijdou mi pro mě osobně až moc silné a vystačím si i se slabšími kousky. Pokud to navíc počasí dovolí nebo prostě jen celý den sedím doma, ráda sáhnu pouze po deodorantech, kde hliníkové soli nejsou vůbec. 

Druhů antipespirantů je milion, u mě osobně se střídá období, kdy mám raději buď tuhé nebo kuličky. Aktuálně vedou spíše druhé jmenované. Nemám problém ani s gelovými či krémovými texturami, i když zrovna žádné nemám. Naopak jen výjimečně sahám po sprejích. Přijdou mi nejméně účinné, jejich aplikace je nepřesná a vždy se s tím zamoří půlka místnosti. 

Nivea Happy Time

Tuhé anitperspiranty od Nivea jsou moji jasní favorité a za svůj život jsem jich spotřebovala ze všech antiperspirantů nejvíc. A speciálně řada Happy Time je dokonalá a mám moc ráda i stejně voňavé sprcháče či tělová mléka. Jak vidíte, mám pro jistotu dva. Nenechte se však zmást nálepkou ,,novinka". Oba kousky jsem kupovala hned nějak po sobě před dvěma lety. Takže ten starší design už hodně dlouho v drogeriích není. 

Mám tyto antiperspiranty ráda, protože se pohodlně nanáší a hlavně skvěle ochrání. Zvládl se mnou celé léto a obecně, když vím, že mě čeká hodně náročný den, tohle je z celé sbírky jasná volba. 

Tuhé antiperspiranty jsou nejvíce náchylné k tomu dělat fleky na oblečení. Také mám tu zkušenost a naposled jsem se vztekala právě u Nivea, i když u jiné parfemace. S tímto kouskem je naštěstí vše v pohodě. Jen tedy doufám, že mě nezklame ta ,,novější" verze, kterou jsem ještě neotevřela. 

Eucerin

Eucerin mám poprvé a mám ho otevřený asi dva měsíce. Svojí vůní je neuvěřitelně neutrální a bude se líbit všem, co nechtějí, aby jim antiperspirant narušoval parfém. Super na něm je také to, že kulička aplikuje jen velmi tenkou vrstvu tekutiny a člověk vůbec nemá pocit mokrého podpaží. Já mám sice kuličky hodně ráda a občas dokážu přivřít oko i před trochou lepivosti a pomalejšímu zasychání, ale tady nic takového nemusím řešit. Doporučila bych ho klidně i těm, co normálně kuličkám neholdují.

Trošku diskutabilní už je jen jeho účinnost. Není rozhodně špatný a běžný pracovní den zvládne bez ztráty kytičky, ale přiznám se bez mučení, koncem léta v těch vedrech jsem ho nechávala netknutý na poličce, protože to fakt nedával. Je to pro mě takový průměr, který se nijak nevymyká ze standardu. Ochrání dobře, ale ne stoprocentně. (PR Produkt)

Garnier ActionControl

Baví mě ten super divný tvar :-)


Nejnovějším přírůstkem je tato novinka od Garnier, která slibuje ještě více, než všechny ostatní antiperspiranty. Zapomeňte na nějakých zanedbatelných 48 hodin, tohle zvládne rovné tři dny. A to chcete. :-) Údajně také vydrží až teploty 45 stupňů celsia. Praxe je bohužel trošku jiná.

Antiperspirant voní jako aviváž. Je to hodně silná čistá pudrová vůně. Opravdu jako čerstvě vypraná prostěradla (když to s aviváží přeženete). Na jednu stranu je to vůně moc příjemná. Ale je hodně silná a hlavně v podpaží drží a ještě několik hodin po nanesení ji při každém pohybu cítíte, a to už mě obvykle začíná rozčilovat. 

V momentě, kdy odvane aviváž, rozvine se ,,smrádek". Já si snad ani nemyslím, že je tento kousek tak špatný, jakože spíše nějak špatně reaguje s mojí pokožkou. Ať už se totiž někde potím nebo jen sedím doma, do 3 - 4 hodin je to snad ještě horší, než kdybych si nedala nic. 

Netvrdím, že takhle dopadne u všech, ale sama za sebe ho nemůžu doporučit. (PR Produkt)

Bourjois

Bourjois je výjimka potvrzující pravidlo a je jediným zástupcem ve spreji, který mi nevadí a mám ho ráda. O jiné parfemaci jsem již dříve psala zde. Sprej není tolik dusivý a jeho účinky jsou skvělé. Aspoň tedy doufám, že to zvládnou všechny parfemace. Tento kousek jsem totiž ještě nezkoušela a čekám, až trochu spotřebuji rozdělané antiperspiranty.

Alverde

Přejděme k jemnějším deodorantům a tohle je konkrétně překvapení roku. Více jsem se rozepisovala zde. Nečekala jsem vůbec nic, ale on naprosto skvěle funguje i bez hliníkových solí. Je tedy pravda, že uživatelsky nic moc. Tekutina je hodně mokrá a chvíli trvá, než v podpaží zaschne, ale výsledek stojí za to. V klidnějších či chladnějších dnech zvládne ochránit bez problémů. Je pravda, že v létě jsem po něm moc nesahala, to fakt nedává, ale jinak je fajn. Když vezmu Alverde a srovnám třeba s Eucerin, tak ten výsledek je téměř totožný a Eucerin je jen o malou kapičku účinnější. Jenže v Eucerinu jsou hliníkové soli a v Alverde ne. Pokud si potrpíte na přírodní produkty, tohle je super tip.

Sebamed

Na závěr malý náhled do budoucnosti, protože tento kousek jsem ještě neotevřela. Ale vidím ho na nástupce Alverde. Taktéž je to deodorant bez hliníkových solí. Jsem na něj moc zvědavá a určitě vám dám vědět, až u mě bude aktuální. (PR Produkt).

Pokud máte antiperspirantů stále málo, nezapomeňte se zapojit do právě probíhající soutěže hned o tři kousky od Rexony.

Jaký je váš nejoblíbenější antiperspirant?

12 komentářů:

  1. Já jsem teď začala používat ten Sebamed a bohužel, na moji nejoblíbenější Rexonu nemá :( Celkově mi vadí tekuté složení (kuličky moc nepoužívám kvůli tomu, jak to dlouho schne), pak mi začne navíc dělat hrudky, barví mi oblečení a ochrana proti pocení nic moc.. ale je pravda, že aspoň potem nesmrdím, protože ta hezká vůně to přebije :) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem zase nejvíc antiperspirantů použila od Rexony a co jsem měla poslední tuhý od Nivei, tak ten pocení vůbec nezabránil, ale jsem ráda za Tvůj tip na řadu HappyTime, ten bych vyzkoušet mohla. Já teď používám na střídačku sprej od Rexony sexy bouqet a pak Maximum Protection a oba jsou momentálně velcí oblíbenci :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíce jsem si oblíbila Rexonu maximum protection a z těch ve spreji rozhodně Bourjois.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja pred nejakou dobou zacala pouzivat pouze jen tuhe deodoranty, ve sprejich uz moc nepouzivam. A tuhe deodoranty jen a jen od Dove, rada bych jeste zkusila od rexony.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. Přes léto a horké dny je to u mně jasné, věhlasná Rexona MP, během roku volím klasické Rexony nebo Garnier, nově jsem si pořídila i jejich novinku 72h, kterou zmiňuješ, jen tedy ve variantě spreje, ty preferuji asi nejvíc.

    OdpovědětVymazat
  6. Sprej od Bourjois bych ráda vyzkoušela :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  7. Za svoj život som spotrebovala najviac guličkových antiperspirantov Nivea. Tie som teraz vymenila za jeden "prírodnejší" Alterra, ale v zbierke ešte jednu Niveu mám. Vlastne tie mi asi aj najviac vyhovovali.
    Inak, zaujalo ma, koľko ich doma máš. Pre mňa je toto tiež typ produktu, ktorý mám jeden otvorený a nový kupujem len tesne pred jeho spotrebovaním. Čo sa však nestalo? Zrazu sa mi, vďaka jednej výhre, nahromadili až 4 kúsky!

    OdpovědětVymazat
  8. To je zvláštní. Garnier považuju za svůj nejoblíbenější od doby, co začaly dělat tyhle balení a vyzkoušela jsem. Jediné mínus - mně rychle ubývá. Ale zbožňuju na něm, že mi rychle zaschne. Je to vlastně deodorant, který mě naučil používat ty kuličkové, protože jestli něco nesnáším, tak takové to hňahňavé mokro po nanesení, ble :P :)

    A Alverde mám na doma, ale bohužel mě dráždí. Přesně tenhle, co máš Ty. Kromě toho, že je mokrej teda, tak mě pak svědí. Nejspíš půjde do koše, protože holt i když jen 3x vyzkoušenej, tak zrovna tenhle výrobek darovat asi nejde :)

    OdpovědětVymazat
  9. Bourjois sprej je fakt super, už jsem jich vypotřebovala několik... Mám ráda Borotalco =o)
    Osobně Rexona maximum protect je věc, kterou ve vedru používám...
    Pokud jsem doma a nebo není vedro, tak mám Alverde, měla jsem růžovou, mám zelenou a prostě je to fajn...
    A co nesnáším je gelovej Lady Speed stick, bleah... lepí, dělá fleky, smrdí

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkná sbírka deodorantů. Já mám taky zásobu a to ještě z Vánoc. Vždy jich dostanu tolik, že mi dají na celý rok. Přes léto se hodně potím, proto jsme si domů koupili mobilní klimatizaci , kterou když zapneme, tak máme byt během chvíle vychlazený. Alespoň doma se tak už tolik nepotím.

    OdpovědětVymazat