středa 23. září 2015

Lesk na rty Loreal Color Riche Extraordinaire

Z této novinky od Loreal jsem byla nadšená od první chvíle, co jsem zjistila, že míří k nám do drogerie. A tak jsem si jeden kousek pořídila ihned, jakmile jsem je viděla ve slevě (abych aspoň trochu zmírnila jejich vyšší cenu). 

Color Riche Extraordinaire (že tomu nevymysleli ještě delší název :-D) mají spojovat pigmentaci rtěnky, péči balzámu a šťavnatý finiš lesku na rty. A právě tyto hybridní konzistence já mám nejraději a nosím je často. 


Při vybírání odstínů mě ovládla praktická nálada a já jsem sáhla po kousku 102 Rose Finale, což není nejoriginalnější varianta, za kterou bych doma neměla zastoupení (viz níže), na druhou stranu je to univerzální barva využitelná každý den. 


Konzistenčně je to skutečně hybrid, tak jak oficiální popis hlásá. Má to jemnou, hodně olejovou texturu (obsahuje olej z kamélie a lotosový a arganový olej), hezky se to leskne a obstojně barví - i když já jsem si vybrala světlejší variantu, takže to tolik neocením. 

Oleje jsou ve složení hodně znát. Má to takovou ,,klouzavější" konzistenci, která se do rtů plně nevsákne a zůstane jakoby na povrchu. Také trochu lepí. Nicméně je to stále v přijatelných mezích a nedělá mi to výraznější problémy. Je ale lepší dávat si tenčí vrstvu, protože jinak to umí i trochu sjíždět mimo rty nebo se to shlukovat. 



Baví mě výdrž, která je rozhodně nadstandardní. Sice takový ten ,,hlavní" lesk se vytratí rychleji, ale základ vydrží pití i lehčí svačinku. A hlavně i po několika dlouhých hodinách, kdy už tam barva vlastně ani není, přetrvává příjemný hydratovaný pocit a nemám potřebu rty přemazávat čímkoliv jiným. 

Krásné je i celé balení. Působí luxusně a fajn je i aplikátor, který je příjemně heboučký a barva se s ním nanáší přesně.


Nemohla jsem si odpustit malé srovnání, protože těchto rtěnko - lesko - balzámů mám doma spoustu. 

Doufám, že jako pravé dámy uznáte, že tohle jsou čtyři naprosto odlišné barvy, a že je zcela opodstatněné vlastnit všechny. Aspoň já se to snažím sama sobě namluvit. :-)


Lancome Lip Lover je příjemný kompromis. Je příjemný jako balzám, má hodně výraznou barvu, která se dokáže do rtů vpít. Ze všech kousků je ale nejlepivější a paradoxně nejméně vydrží. 

Maybelline Color Elixir je můj největší oblíbenec a hravě strčí do kapsy všechny ostatní. Je naprosto ideální. Příjemně balzámovitý, hezky pigmentovaný, na rtech super příjemný. Dlouho drží a zanechává rty ve velmi dobré kondici.

Loreal Caresse musel uvolnit místo ve stojanu právě Color Riche a je to škoda, protože tyhle dvě textury si nejsou moc podobné. Caresse je v první řade stain, který se do rtů výrazně vpije a drží dlouhé hodiny. Zároveň je však příjemný, dobře se nanáší a rty nevysušuje.

Loreal Color Riche Extraordinaire do této rodinky dobře zapadá. Je příjemný jako balzám, hezky barví a byť trochu lepí, dokáže dlouho vydržet. Vytkla bych mu jen tu hodně olejovou konzistenci, která je trochu těžší a jakoby zůstává na povrchu rtů. 


Novinka od Loreal v poslední době schytává spíše negativní recenze. Mě osobně však baví a do mé rtěnko - lesko - balzámové rodinky skvěle zapadá. Nutno však podotknout, že z nich není zcela nejlepší a docela mě mrzí, že jeho sestra Maybelline Color Elixir se někde toulá a ne a ne dorazit do českých drogerií. Kdybych vám totiž měla něco doporučit, jsou to právě kousky od Maybelline. 

Pokud máte tyto textury rádi, s klidem Loreal vyzkoušejte, špatný rozhodně není a na zimu se díky olejům ve složení bude hodit. Pokud jste spíše na pigmentované rtěnky nebo naopak lehoučké lesky, nebude to nic pro vás. Cena je vyšší, někde kolem 270 Kč, vyplatí se čekat na slevy, já jsem ho kupovala zhruba za 200 Kč. 

Máte tyto textury rádi a zkoušeli jste novinku od Loreal?

8 komentářů:

  1. Tuto novinku od L'Oreal som neskusala a po tych negativnych recenziach ma to uprimne ani moc nelaka.
    Ja do "rodiny" lesko-balzamo-ruzov zaradujem aj NYX Butter lipgloss. Odporucam. Podla mna dost podobny Maybelline Colo Elixir. Velmi prijemna zaezitost a za polovicu ceny Maybelline. Aspon podla jeho ceny v USA ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Popravdě mě tento typ lesku ani moc neláká :))) Odstín vypadá ale fajn :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný jemný odstín :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/moji-podzimni-pomocnicci.html

    OdpovědětVymazat
  4. Okukovala jsem odstíny a jediné, co mi zabránilo si jej pořídit byla právě vyšší cena. Ale pokud na něj narazím v akci, tak bych si jej chtěla pořídit, spojení rtěnky, balzámu a lesku mně hodně láká.

    OdpovědětVymazat
  5. Lesky na rty nemám ráda, ale tyto mají moc hezký odstíny :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  6. Pre mňa je to málo pigmentované, myslela som si ,že pigmentácia bude vyššia. Škoda ,že je taký drahý.

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  7. Mě tyhle lesky moc nelákají, ale na rtech vypadá moc hezky. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat