středa 30. září 2015

Kosmetická statistika (září)

Podzim je v plném proudu, ani se mi tomu nechce věřit. Ale je za námi další měsíc a s ním i statistika, jak jinak, než se zajímavými čísly. Tentokrát jsem se ale pustila i do výraznější čistky a vyházela dost věcí, proto jsou čísla na straně spotřebována tak vysoká a skvěle sekundují novinkám. Nových věcí bylo rovných 30 a vyhozených jich tentokrát bylo krásných 31. 

Novinky

Číslo 30 je pro někoho možná vysoké, ale já se musím pochválit. Na to, že to byla v září v obchodech samá novinka, byly tady dny Marianne a pár věcí jsem dostala, tak toho prostě tolik není. A hlavně mě těší, že je tam dost osekaná dekorativka a jsou to vesměs pečující věci.


Novinky Dove DermaSpa jsem dostala a miluji jejich neskutečnou vůni. Všechny jsem si je hned nastěhovala do koupelny a ze všeho nejlepší je ten olej. Tady nečekejte na recenzi a běžte si ho rovnou koupit. Je úžasný.


Balíček Dermacol pro tento měsíc obsahoval dvě SOS věci - krém na ruce a balzám na rty. Oba si je zatím schovávám do větších mrazů. Po prázdninové pauze jsem zavítala také do Yves Rocher. Vzala jsem moji oblíbenou masku, která mi došla a celkem náhodně jsem šáhla po šampónu.


Dny Marianne jsem věnovala především oblečení, a tak už na kosmetiku nezbyl ani čas ani finance. Proto jsem víceméně oběhla parfumerie hlavně kvůli dárkům a kupovala maličkosti. 


Jo, parfums.cz, tam to vždycky skončí hromadou. A to jsem nutně potřebovala jen oční krém. Ale když už jsem tam byla, tak jsem nesměla zapomenout pořídit pár masek Missha do zásoby. Navíc jsou teď nějaké nové, tak se to musí otestovat. Jak uvidíte níže, spotřebovala jsem dva pudry, takže jeden nový je dostatečně omluvitelný. Kde už mi ale výmluvy docházejí, je krém na ruce a balzám na rty EOS. Ty jsem fakt nepotřebovala...ale smály se na mě u pokladny:-)


Moje nejmilejší hromádka. Katka se vrátila po pár měsících z USA a přivezla mi tyto poklady. Dva antibakteriální gely Bath and Body Works v novém přebalu a dvoje věhlasné stíny Colour Pop. Jo, jsou fakt tak úžasné, jak se o nich traduje!

Spotřebováno

Tak tady to byla jízda. Reálně spotřebovaných je nějakých mých klasických 20+. Ale dala jsem se do úklidu a vyházela pár věcí předčasně, tak se nám to vyšplhalo na konečných 31. Plus by se k tomu, mimo soutěž, dalo připočítat 12 kousků dekorativní kosmetiky, které jsem vyřadila ze své sbírky a darovala kamarádce vizážistce, kterou okradli a přišla o celou svoji sbírku makeupu. Tak jsem ji dala něco do nového startu. A já si konečně aspoň jeden měsíc můžu říct, že jsem si v šuplících udělala aspoň trochu místa.


1) Sprchový gel Yves Rocher - Loňská letní limitka, která voněla krásně květinově, skoro jako parfém. Jinak to byl klasický sprcháč. Byl fajn a byť tento již sehnat nejde, určitě si další sprcháč od YR koupím (respektive, stačilo zalovit v zásobách, tam jich mám ještě spoustu).

2) Termální voda Avéne - Letní záchrana, která padla za vlast i v tomto velkém balení. Na příští rok určitě pořídím znovu.

3) Šampón Thermal - Můj oblíbenec a tohle je dokonce třetí spotřebované balení, což je u šampónů absolutní rekord. Není sice přírodní, ale obsahuje spoustu blahodárných složek, vlasy nezatěžuje a hlavně mě po něm nesvědí hlava. Dost možná se nevidíme naposled.

4) Ústní voda Dontodent - I takhle obyčejná věc může být velice zábavná. Tato ústní voda chutnala jako grepový džus a oproti větrové klasice to byla fakt sranda. Přemýšlím, že si ji koupím ještě jednou, než nadobro zmizí z regálů, protože je to jen limitka.



5) Opalovací krém La Roche Posay - Jdeme na velké vyhazování. Tento krém byl určen na obličej a před sluníčkem ochránil dobře. Jenže uživatelsky byl fakt nanic. Dělal bílé mapy, nešel rozetřít ani dát pod makeup. Po dvou letech ho vyhazuji, protože třetí léto už by mě asi fakt neochránil. Ale je spotřebovaný téměř celý.

6) Kondicionér Bodhi - Moc jsem ho nepoužívala, protože vlasy zatěžoval. Tak jsem ho měla schovaný, že ho časem dodělám. Jenže už mě nebaví se na něj v koupelně dívat a jelikož je to přírodní kosmetika, tak pokud není zkažený teď, tak by se jistě zkazil dřív, než bych na něj sáhla, takže jsem ho vyhodila rovnou.

7) Fixační sprej Avon - Použila jsem ho asi dvakrát, pak tady dlouho ležel, až jsem se ho rozhodla vyhodit. Nějak nejsem cílovka a svoji pleť spíše než fixovat, potřebuji párkrát za den přepudrovat a prostě to nejde dohromady. 

8) Aloe vera sprej Sun Ozon - Údajně zklidňující sprej s aloe. A moc to tuto kytičku nevidělo a účinky nula nula nic. Po dvou letech jsem se rozhodla ho vyhodit.


9) Zubní pasta Colgate - Prostě obyčejná pasta. A mimochodem, ještě pozůstatek z Ladyboxu. :-)

10) Tělový olej Yves Rocher - Příjemně voňavé letní mazání. Ne že by to nějak extra hydratovalo, ale bylo to příjemné a používala jsem to ráda.

11) Odlakovač Dermacol - Klasika a můj velký oblíbenec. Vytáhla jsem ze zásob hned další balení.

12) Odličovač očí Yves Rocher - Další miláček, i když teď jsem mu nevěrná s Bourjois. Ale vrátím se k němu, slibuji.

13) Peeling Dermacol - Můj první takhle hrubý peeling v životě. Používala jsem ho spíše sporadicky, ale na léto se hodil a ta vůně byla božská. Nepotřebuji ho okamžitě znovu, ale na příští léto to nebude špatná volba.


14) Odličovací ubrousky Essence - Vlastně jsem je ani pořádně nevyzkoušela. Na dovolené jsem je používala na ranní dočištění a zbytek padl na ruce a štětce. Nějak ve mně nebudily důvěru od počátku.

15) Intimní ubrousky - Klasika, o které se netřeba rozepisovat. Koupila jsem si hned další, jen jsem je zapomněla přidat na fotku s novinkami.

16) 17) Masky Missha - Bez těch by žádné spotřebováno nemohlo existovat. Jsou skvělé a jak vidíte výše, mám již další do zásoby.

18) Maska Sephora - Na tu jsem se hodně těšila, ale zklamala mě. Smrdí hrozně chemicky, na obličeji je nepříjemná a v podstatě nic zásadního nedělá. Nebrat!

19) Čisticí pásky Essence - Nejsou tak dobré jako Nivea, ale jsou o dost levnější, takže čas od času na prostřídání jsou fajn. Pokud na ně narazíte (měly by být v některých Tetách), běžte do nich.

20) Čisticí pásky Nivea - Tohle je klasika, bez které nefunguji.



21) Labello - Moje oblíbená klasika, která se mi ale zkazila. Jo, holka, máš těch balzámů víc, než jsi schopna spotřebovat!

22) Lesk na rty Inglot - Nějak divně vyschl a zkazil se. A stejně mě nebavil, protože vytahovat něco ráno z krabičky a aplikovat štětečkem, na to nemám čas.

23) Linky Loreal - Zkoušela jsem to s nimi dlouho, ale nebaví mě a nejde mi to s nimi. Navíc se dost mažou a taky jsou téměř vyschlé, takže pryč s nimi.

24) Pudr Maybelline - Můj kabelkový miláček. A jsem pekelně naštvaná, protože ho přestali vyrábět a teď je v nějakém šuntském balení. A já nevím, co v kabelce nosit, protože nic takhle dokonalé a bytelné balení nemá. :-(

25) Pudr Bourjois - Trvalo mi tři roky, než jsem ho dodělala. Nematoval, vytvářel nános a dělal mapy. Tohle fakt není dobrý pudr.


26) Sérum Vichy - Další spotřebovaný pidi vzorek a já vám pořád nevím. Pleti se to docela zamlouvá, ale mně pořád nejde na rozum, proč má noční péče v sobě třpytky.

27) Krém Urban Veda - Další pozůstatek z Ladyboxu. Byl moc příjemný a hezky voněl. 

28) Micelární voda Avéne - Taková klasika, která odlíčí a nijak nevybočuje s micelární řady.

29) Srpchový gel treaclemoon - Příjemný a na sklonek léta velmi osvěžující. Až se dostanu do Německa, naberu zase zásoby.

30) Sprchový gel Dove - Úžasně voní a k tomu je k pokožce hodně šetrný a nevysušuje ji. Kdybych neměla doma tisíc sprchových gelů, hned bych si koupila plné balení.

31) Vůně Mexx - Můj letní oblíbenec. Krásně lehoučká ovocná vůně, která navíc dobře držela. Je to loňská limitka, takže znovu sehnat už bohužel nejde.

Jsme na konci, hurá. A že to bylo dneska obzvláště dlouhé. A byť to všechno dopadlo dobře, chtěla bych, aby říjen byl měsícem šetření. Plánuji si koupit paletku Urban Decey - konečně! Takže se budu soustředit na ni a zbytek se pokusím přehlížet. Ale osamocená určitě nebude, protože už teď mám na cestě nějaké balíčky. Spotřebováno by mělo být taky veselé, protože jsem nestihla protřídit laky na nehty, kde plánuji radikální změnu.

Co vy a září? Co jste ulovili při dnech Marianne?

23 komentářů:

  1. Spotrebovany pudr je Affinitone? Oni ho uz nedelaji? To ani nerikej, pomalu mi dochazi a je to muj nrj pudr :(
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano je to Affinitone. V drogerii je nějaká jeho inovovaná verze, ale nelíbí se mi to balení, je to jen lehoučký plast bez zrcátka, takže jsem ho ani nezkoušela. :-(

      Vymazat
    2. Tak tos me moc nepotesila :-/

      Vymazat
  2. To je skvělé spotřebováno :))) Já si oblíbila pávě šampony od YR mám pěknou sbírku :D

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  3. Ano to je skvělé spotřebováno a moc novínek pro mně.

    OdpovědětVymazat
  4. Tentokrát tedy vydatné spotřebováno. Dvoufázový odličovač od Yves Rocher jsem si také oblíbila a odlakovač od Dermacolu je must have! Je nejlepší! Z novinek mě zaujal zejména olej od Dove, po něm se podívám.

    Hanďa

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná sbírka věcí. Pořád píšeš o maskách Missha, že je budu muset pořádně vyzkoušet. V říjnu vůbec šetřit nehodlám, právě naopak :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tiše závidím ColorPop .-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/chlorella-pura-regeneracni-krem-s-cgf.html

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tomu říkám velmi výživná spotřeba:-) Novinky od Dove mně značně lákají, ale doteď jsem čekala na nějaké nadšené ohlasy:-) A pro mně bylo září hodně nakupovací měsíc, ale už vzdávám snahy o nápravu, dělat radost se musí:-D

    OdpovědětVymazat
  8. Color Pop jsou opravdu bezkonkurenční! Nelíčím se ničím jiným a už teď mě mrzí, že jsem toho nebrala tunu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si pořád říkám, jestli jsem jich neměla vzít vzít. Ale zase mám plný šuplík i jiných stínů. :-)

      Vymazat
  9. Báze od Too faced je skvělá, používám ji denně :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky a rozhodla jsem se, že než zase experimentovat, raději sáhnu opět po ní.

      Vymazat
  10. Tak to jsou vydatné nákupy i spotřebováno, moc hezký článek. Tento sprchový gel od Dove momentálně taky používám a jsem překvapená, jak je super. Značku Dove moc nemusím, ale po tomhle sprchovém gelu mám pokožku tak vyživenou, že už není nutné se mazat :)

    OdpovědětVymazat
  11. Naprostý souhlas s tím pudrem Bourjois - to byl snad nejhorší pudr, co jsem kdy měla. Silou vůle jsem vypoužívala tak 3/4, pak to letělo do koše a už nikdy víc. Teď mám od Bourjois pro změnu Healthy Balance, to už je lepší, ale taky vyloženě žádný terno. A na ten odličovač očí od YR jsem fakt zvědavá, teď jsem ho dostala 2x za nákupy na Dnech Marianne, ale ještě si počká :)

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělé nákupy i spotřebováno. Hodně mě zaujal krém na ruce SOS od Dermacolu, asi se po něm taky podívám. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  14. Ty nás v tých číslach nikdy nesklameš... :)

    OdpovědětVymazat
  15. Kde jsi prosím koupila ten šampon Thermal? :) díky, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ho kupovala mamka, ale myslím, že ho kupovala tady: http://www.thermal-sens.cz/vyrobky1.htm

      Vymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  17. Padlo za vlast je už jen samo o sobě skvělým začátkem článku :) Ohledně těch holicích pěn to mám stejně, taky se spokojím s těmi pánskými, ale teď v létě už je to holení tak otravné. že někdy přemýšlím nad tím, zda bych neudělala lépe absolvováním tohto zákroku :) Nakonec ale vždycky nějakým zvláštním způsobem skončím po pár minutách rozčilování u toho, že mě to holení vlastně strašně baví a nedokážu si bez něj už to léto představit :)

    OdpovědětVymazat