středa 9. září 2015

Jak u mě luxusní péče Karin Herzog nepochodila

Je to už docela dávno, co mi v emailu přistála nabídka k testování tohoto luxusního kitu. Musím se vám přiznat, obvykle přijímám jen to, co sama nejen využiji, ale kde vidím potenciál k tomu, že se bude recenze líbit i vám a že vám bude užitečná. To, že půjde o kosmetický produkt, je samozřejmostí. Tady mi bylo na první pohled zřejmé, že úplně nezaboduji. Recenze na velmi drahé, neznáme a ještě špatně dostupné produkty prostě nefungují. Jenže jsem se nechala nalákat krásnými obrázky a po této sadě zatoužila stůj co stůj. A tak jsem si řekla, že si jednou udělám opravdu radost a prostě to vezmu. Nicméně spravedlivosti bylo učiněno zadost a mé nekalé úmysly byly po zásluze potrestány. Zřejmě jsem alergická na některou ze složek a krémy mi nejenže nesedly, ale ještě stihly napáchat pořádnou neplechu. Ale popořadě...


Karin Herzog je velmi luxusní kosmetika, vyrobena ve Švýcarsku a specializující se na péči s obsahem kyslíku. Údajně je milována mnoha celebritami i zástupci královských rodin v čele s Kate Middleton. 

K testování jsem dostala sadu 7 miniatur - 6 pleťových krémů a masky, každá z nich má 15 ml. Je k tomu i velmi sofistikovaný návod. Každý den v týdnu máte použít právě jednu tubičku. Někdy máte aplikovat krém ráno, někdy večer a někdy v obě denní hodiny. Je to zajímavé a musím říct, že i moc hezké, když si každý den můžete do koupelny vzít krém s vyraženým dnem v týdnu. 

Co musím pochválit, tak je balení, protože to je jedním slovem dokonalé. Velmi precizní, luxusní, prostě úžasné. Pojďte se trochu pokochat.



Pro pocit ještě většího luxusu se mají krémy nanášet štětečkem. Ten je sice velmi příjemný, hezky střižený a super jemný, ale na krémy mi moc neseděl. Schovám si ho raději třeba makeup.



Co se složení týče, přesný výčet najdete zde, spolu s rozvrhem, jak krémy používat. Krátce řečeno: voda, ropa, alkohol a zmiňovaný kyslík. Nejsem vyloženě proti tomuto nepřírodnímu složení. Snad je přemíra alkoholu mi u kosmetiky obecně vadí a většinou mi nevyhovuje. 

Začala jsem ale z vesela zkoušet. Připravila si návod, přichystala si do koupelny tubičku s nápisem ,,Monday" a mohlo se začít. Někdy člověk potřebuje testovat týdny, někdy postačí první okamžik. Já jsem již v pondělí ráno věděla, že je něco špatně. Ale abych si tím byla stoprocentně jistá, vydržela jsem to do pátku, poté jsem kouzelnou krabičku definitivně odložila. Za ten týden se na mé pleti děly skutečně divy. Za prvé jsem měla pocit, že mě krémy vysušují. Jak jsem psala výše, alkohol mi prostě vadí a tady ho bylo opravdu hodně snad ve všech variacích. Druhý den se začaly objevovat neidentifikovatelné červené fleky. Nebyl to vyloženě vyrážka ale ani akné. Tak různě se objevovaly a zase mizely. Třetí den se přidalo svědění a tak se to celé různě střídalo, lepšilo a horšilo. Ty reakce nepřicházely bezprostředně po namazání, takže jsem samozřejmě dumala nad tím, co to může způsobovat, co všechno jsem ten týden dělala jinak a co by na to mohlo být vliv. Jenže tyto záhadné problémy trvaly přesně pět dnů, přesně těch pět dnů, co jsem používala tyto krémy. Jsem si jistá tím, že za to mohou ony. Takže jsme je přešoupla mamce a čekala jsem, co se bude dít u ní...



Mamka naštěstí nové krémy zkouší ráda, a tak neprotestovala a dokonce se ani nezalekla mé špatné zkušenosti. Poctivě dodržovala návod a nyní krémy používá už téměř dva měsíce. Naštěstí, žádnou negativní reakci na ně neměla. Krémy jí přijdou silně parfemované, dobře se nanáší a nepozoruje mezi nimi nějaký zásadní rozdíl. Osvědčilo se jí dávat hodně dobrý pozor na to, aby se krémy nedostaly do oblasti očí. Tam dost štípou. Jinak je ale vcelku spokojená. Krémy mají okamžitý vybělující účinek. Pleť to sjednotí, lehce zatáhne póry a kůže skutečně zesvětlá. Tohle jsem pozorovala i já sama na sobě. Tento efekt mamka hodnotí kladně, i když jde o jev velmi přechodný a z dlouhodobějšího hlediska to nemá větší vliv. Mamka nemá pocit, že by pleť měla v nějakém výrazněji lepším stavu ani jí neubyly vrásky. Nicméně je s krémy spokojená a dokázala by si představit, že je používá pravidelně. Byť tedy není ochotna akceptovat jejich astronomickou cenu.



Jsem ráda, že jsem krémy netestovala jen já sama, ale že jsem měla pomocníka. Dočkaly jste se tak aspoň různorodějších názorů. Sama za sebe vnímám krémy jako velmi agresivní, ten jejich vybělující účinek mě tak trochu děsil a neměla jsem z jejich používání dobrý pocit. Což mi také potvrdila i moje pleť, která je odmítala. 

Mamka byla výrazněji spokojenější, vybělení a sjednocení pleti brala jako fajn bonus a celkově jí krémy nedělaly problém.Nicméně zázrak, který by stál za ty peníze, v nich také nespatřovala. 

Byť je jasné, že ne každý bude mít tak bouřlivou reakci jako já, tak se stejně zdráhám vám krémy doporučit. Minimálně na mladší pleť mi přijdou zbytečně agresivní. Snad jen jako luxusní dárek pro starší dámy by to bylo akceptovatelné, ale i tady by se daly najít užitečnější dárky. Myslím si, že nemusíte smutnit, pokud na tak drahé krémy nemáte, nestojí za to.


Sada vyjde na 100 eur a zakoupit jde pouze na oficiálních stránkách zde.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení značky.

Karin Herzog se na českých blozích docela zabydlela a jistě jste četli nejednu recenzi. Jaký na ni máte názor vy a láká vás k vyzkoušení? 

19 komentářů:

  1. Ty ceny jsou naprosto šílené. A tuším, že bych dopadla podobě jako ty, protože potřebuji spíš jemnější kosmetiku a poslední dobou musím hlídat složení prakticky u všeho. Ale tak aspoň po tvé recenzi vím, že mi neusím být líto, když mému obličeji nejvíc sedí doma namíchaný pleťový olej. :)
    Přeji ti krásný den a větší štěstí na další testované produkty

    OdpovědětVymazat
  2. Moznost otestovat Karin Hergot jsem mela uz pred nejakou dobou, konkretne Aha cream. Byl ok, pak jsem ho odlozila, ted ho znovu vzala a jsem nestastna. Na pleti hnusny cerveny pupinky, na ktere normalne netrpim. Takze leti zas do supliku a pocka na dobu, kdy ho plet vezme :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Přišla mi nabídka na testování, ale odmítla jsem, když jsem si přečetla složení, tohle prostě není nic pro mě...

    OdpovědětVymazat
  4. Alkohol a ropa za vysokou cenu? To není nic pro mně. Bělící účinek bych uvítala i krátkodobý, ale to je asi tak všechno.
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  5. Ale alkohol je "jen" ve třech krémech. Ty další sice taky ve složení mají látky začínající slovem alcohol, ale zde se jedná o emulgátory (látky, které spojují tuky s vodou). Jinak můj názor na složení - pokud to funguje, neřešit. A když ne, vyhodit, předat někomu jinému nebo vymazat na jinou část těla. Jinak doporučuji video s paní Průšovou, která posuzuje kosmetiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za vysvětlení. Jsem stejného názoru a pokud mi kosmetika sedí, tak složení nepřeřešuji, ale tady to bohužel nevyšlo.

      Vymazat
  6. Moc hezká a detailní recenze. Já mám k otestování odličovací balzám, peeling a masku. Zatím spíše pozitivní dojem, ale mám mastnou pleť a alkohol v produktech mi nevadí, naopak :-). Ve světě je tato značka skutečně pojem.... u nás ji skoro nikdo nezná a právě proto se teď objevuje na každém 2.blogu :-D...

    OdpovědětVymazat
  7. No produkty s alkoholem jsou nekdy fajn, ale ceho je moc toho je prilis. A zatu cenu to neni nic pro me.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Pravda je, že sada vypadá luxusně, to jí upřít nemůžu, ale za ty peníze bych čekala i jiné složení a luxusnější efekt. Sjednocení a zesvětlení pleti myslím dokáže i péče za podstatně nižší cenu.

    OdpovědětVymazat
  9. Přišla mi 2x nabídka k testování, ale odmítla jsem. Nějak mě to nezaujalo :D Navíc mě odradily gramatické hrubky v e-mailu a to, že sada je k dostání na amazonu :D Teď jsem ráda :) Díky za recenzi.

    OdpovědětVymazat
  10. Pravděpodobně vám nedělá dobře peroxid vodíku. Ten i bělí. A jako zdroj kyslíku... i když, tomu by se dalo zasmát. Je to celé neuvěřitelně předražené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím, taky mě to napadlo, protože nejbouřlivější reakci jsem měla na ty krémy s největší koncentrací a naopak ty, kde nebyl, tak to bylo o poznání lepší.

      Vymazat
    2. Peroxid vodíku je žíravý a má oxidační účinky. Tady je v malé koncentraci, takže díru do obličeje neudělá, ale suchou a citlivou pleť to podráždit může. Normálně se peroxid cca 5% předepisuje na akné, má odstranit svrchní zrohovatělou vrstvu, dezinfikovat... realita je bohužel taková, že kdo má akné,drhne pleť vším možným, takže kůže je pak citlivá, třebaže mastná, takže dát na ni pak něco takového taky není med. Překvapuje mě, že tam není nějaké upozornění. Špatné by to naopak nemuselo být pro starší, ale takovou tu odolnější hrubší pleť. Tam věřím, že to projasní, stahne póry. Ale reálně... za kolik vám v lékarně namíchají dvouprocentní peroxid, který jednou za čas použijete jako jakousi kúru jen na noc (nepoužívala bych do dvakrát denně a dlouhodobě), a kolik stojí toto. Jo, lákavá balení, nejsem také zcela odolná, ale jako chemik už jsem víc nohama na zemi, když pak vidím obsah.

      Vymazat
    3. Je tam jen uvedeno, že se to nemá dávat na obočí a řasy, jinak můžou zesvětlat, ale to je tak vše. moc díky za dovysvětlení.

      Vymazat
  11. Túto značku vôbec nečítam a takúto recenziu vidím prvýkrát.. Mám dosť citlivú pokožku hlavne na tvári, no aj tak by som to rada vyskúšala :P
    Original copy blog

    OdpovědětVymazat
  12. jujda ...tak to ti vůbec nazávidím :(
    já jsem zkoušela Professional Cleansing Facial Gel a špatný vůbec nebyl, ale za tu cenu bych čekala rozhodně něco lepšího :(

    OdpovědětVymazat
  13. Koukám, že tahle značka se rozhodla zaplavit blogosféru :D Také mám od nich kosmetiku, konkrétně krém na oči a teda nenadchlo :/ ale tohle vypadá zajímavěji,ale vzhledem k ceně mě neláká

    OdpovědětVymazat
  14. Já testuji oční krém a pořád tak nějak dávám dokupy, co vlastně do recenze napsat. Musím ale říct, že zázrak to není. A divím se, že ty krémy za takovou cenu taky nepochodily. Hold asi nejsme té královské krve, která tuhle značku přijímá lépe :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat