pátek 4. září 2015

CC krém a korektor Bourjois

CC krém i korektor od Bourjois jsou docela legendami a hojně jsou chváleny českými i zahraničními blogerkami. Já jsem je dlouho chtěla vyzkoušet, ale jak je u mě dobrým zvykem, trošku mi to trvalo. Korektor jsem si koupila při loňských dnech Marianne, ale pořádně jsem ho začala používat až dva měsíce zpátky. Letos na jaře jsem dokoupila i CC krém a nyní nastal čas si to všechno hezky shrnout.


Oba produkty mám v nejsvětlejším odstínu - korektor 21 a CC krém 31. Mají výrazný podtón do žluta, což mi ale nevadí. Nicméně bych si je představovala o chlup světlejší. Teď na sklonku léta jsou fajn, především korektor teď hojně používám, ale pře zimu je to u mě dost na hraně. 


Začnu CC krémem, který mě na plné čáře zklamal. Nějak si nesedl s mojí pletí a není to to, co bych po milionu kladných recenzí očekávala. Má vcelku tekutou texturu a nejvíce se mi osvědčilo nanášet ho prsty. Efekt, který na pleti vytvoří je ale takový nijaký. Jsem sice zastáncem přirozeného makeupu a krytí u mě není na prvním místě, ale přece jen sjednocený a jednoduše hezčí finiš bych uvítala. Tohle CC má slabé krytí, pleť není plně sjednocena a dost se leskne. Během dne je to už jen hroší. Začne mi na pleti cestovat, shlukovat se, dělat mapy. Je sice pravda, že slibuje hydrataci, a tak by teoreticky měl být určen pro sušší pleť, jenže dle recenzí sedí mnoha majitelkám smíšené pleti. Tak opravdu nevím, kde je zakopaný pes, ale mně jednoduše nesedí. Zklamalo mě natolik, že ho pošlu dál a nebudu si ho nechávat. 


Korektor bude na delší povídání. Dlouho mi trvalo, než jsem si k němu našla cestu, ale nakonec musím říct, že mi sedí, i když mě vytáčí to balení. Korektor vytlačíte skrz silikonový aplikátor pootočením spodní části. Jenže to celé nějak zlobí. Korektor je docela tekutý, plus je asi nějak pod tlakem a samovolně vytéká. Vždy ho spotřebuji přesně tolik, kolik si vymáčknu, poté ho odložím, samozřejmě hrotem nahoru, ale stejně z toho naprosto vždy začne korektor vytékat. Plus se časem aplikátor začne ucpávat, takže při nanášení toho teče málo, ale když to nepoužíváte, tak to z toho teče samovolně. Je to zbytečné mrhání produktem a hrozně mě to štve.




Nicméně svojí kvalitou mi korektor vyhovuje hodně. Nejdříve jsem ho používala jen na pupínky, které velmi dobře zakryje a během dne drží. V létě, kdy jsem se lehounce opálila, jsem ho mohla začít nanášet i pod oči. Na oční korektory jsem hodně háklivá a téměř nic mi nesedí a vše se slévá do vrásek. Tenhle je ale super. Kryje obstojně, pro mé potřeby naprosto dostatečně. Během dne opět velmi dobře drží, nemizí ani se neslévá do vrásek. K tomu mi vyhovuje SPF 15, které se v korektorech vidí málokdy a většinou není moc jiná šance, jak SPF na oční okolí dostat. 


V konečném shrnutí musím tohle duo nekompromisně rozdělit. CC krém mi nesedí, korektor je naopak výborný. CC se bohužel absolutně nesedl s mojí pletí, na které nedrží a sráží se. K tomu mě nepřesvědčil ani svým průměrným efektem a slabým krytím. Korektor mě sice trochu rozčiluje svým balením, ale sám o sobě je skvělý. Jde využít na kruhy pod očima i pupínky, ve všech případech skvěle drží a nedělá neplechu. 

Ceny produktů se dost liší dle toho, kde je koupíte. U korektoru je to něco lehce nad 200 Kč, CC krém vyjde ke 300 Kč. 

Zkoušeli jste tohle slavné duo? Vyhovuje vám?

13 komentářů:

  1. Ja mám momentálne tekutý korektor od Maybelline a som neskutočne spokojná :) ale diki za tip ;)
    Original copy blog

    OdpovědětVymazat
  2. no, a to jsem o tom vychvalovaném CC přemýšlela! já jsem tak nějak zvyklá na klasické makeupy, protože potřebuju větší krytí. akorát teď používám BB Garnier na mastnou pleť, protože ji mám jednak celkem bez obtíží a hlavně mám barvu na odstín Light (který je teda dost tmavý!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento BB od Garnier mám taky hodně ráda,ale mám s ním stejný problém. Je nositelný jen v létě, a to ještě dost na hraně. Ale má moc hezký finiš a drží.

      Vymazat
  3. Tak já se musím připadat :-) Už jsem si myslela, že jsem divná, protože tento CC mi na tváři dělal stejnou neplechu. Nejvíc mi slézal z nosu, dělal fleky, srážel se a mě to hrozně mrzelo, protože jsem se na něj díky všem těm nadšeným recenzím těšila. Zkoušela jsem ho nanášet prsty, houbičkou, štětcem - NIC. Naštval mě tak moc, že jsem ho rychle poslala dál :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Je pravda ze ma dost specifickou texturu, jsou dny, kdy mi sedi bajecne a nekdy proste se drzi tak nejak "nad pleti" a nechce se s ni sjednotit. Osvedcilo se mi poradne zatupkat prsty do kuze, tim bude i mene mastny. Ale prest to vsechno na nej nedam dopustit a je to temer svaty gral :) (mam tedy smisenou plet, ne suchou).

    OdpovědětVymazat
  5. Přiznám se, že tenhle CC krém jsem si chtěla pořídit, ale raději to nebudu pokoušet:-) No a z korektorů mám jiné favority, takže tady to aspoň prozatím taky nevidím na nákup.

    OdpovědětVymazat
  6. A já zase teď nepoužívám nic jiného, než tenhle CC krém!:D Mojí pleti sedí skvěle :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  7. Já už dlouho uvažuju, jestli koupit nebo ne. Možná během dnů marianne vyzkouším alespon CC krém :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak já musím říct, že právě tenhle CC je můj svatý Grál! Mojí pleti naprosto sedl, vyhovuje, kryje, vypadá přirozeně, vydrží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje pleť je teda hodně suchá, tak to bude možná tím :)

      Vymazat
  9. No tak ten CC jsi mě odradila si ho koupit už ho potřebovat nebudu :D

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  10. CC krém jsem si dnes koupila. Jsem zvědavá, do kterého tábora uživatelek se zařadím

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat