středa 26. srpna 2015

Mix recenzí aneb úklid v archivu

Ano, opět nastal čas prohrábnout se mým blogovým archivem a zjistit, že tam mám spoustu ležáků. Věci, které moc nepoužívám, věci, které už vlastně dávno nemám nebo věci, které byly limitky, jež dávno nejsou aktuální. Ale když už jsem ty fotky jednou dělala, je mi líto je bez užitku smazat. A proto přichází na řadu tento typ článku, kdy vám věci v krátkosti představím a můj archiv se od těchto kostlivců trochu očistí. 

Matující krém Bioderma

Tento krém má u mě dlouho historii. Na mém wishlistu se objevil již tak před třemi lety. Tehdy se o něm hodně mluvilo, každý ho chválil a mně se představa menších pórů a matné pleti taky líbila. Poté následovalo asi rok dlouhé období, kdy jsem chodila za kamarádkou do lékárny a vyhlížela jsem vzoreček, abych ho mohla zkusit. Jenže ten ne a ne naskladnit, až mi kamarádka jednoho dne dala rovnou plné balení. I tohle už je tak rok a půl stará historie. Poté hodně dlouho ležel ve skříni a čekal na teplejší počasí, až vypotřebuji další krém, až nastane jeho pravá chvíle.Nakonec jsem ho slavnostně otevřela a...vůbec mi nevyhovoval. Hydratuje velmi málo a sám o sobě mi nestačí. Ale používat ho spolu s dalším krémem mi přišlo zbytečné. Tím spíš, že se pod makeup vlastně vůbec nehodí. Vždycky začal dělat cucky, loupat se a dělat všemožnou neplechu. Vzdala jsem to s ním velmi brzy a dnes už dělá radost jiné majitelce. Za mě bohužel ne.

Pudr Fit Me Maybelline


Tenhle pudr má také svoji dlouho historii. Dostala jsem ho na akci v lednu 2014. Od té doby mi doma více méně leží v koutě. Je totiž hrozně zapečený a vůbec nejde nabrat. Musela jsem ho pořádně oškrábat a poté byl použitelný asi dvakrát a poté jsem ho musela pořádně oškrábat, aby byl připraven na další dvě použití a potom...prostě je naprd. Buď nefunguje vůbec a když už teda chvíli nabrat jde, tak je moc hrubý, dělá docela nános a prostě drogerie je plná lepších (a levnějších) pudrů. Když už nic, tak musím pochválit houbičku, kterou jsem si přendala do jiného pudru, používám ji už víc jak půl roku, skoro každý týden ji peru a pořád je dobrá. (PR produkt)

BB krém Garnier

Tento fešák je v tom tak trochu nevinně. Bylo jasné, že něco určeno na suchou pleť nebude na smíšené fungovat. Jenže jsem byla nadšená z toho, že Garnier konečně přišel s extra-light odstínem. Ten je skutečně fajn. Sice má stále silný podtón do žluta, takže pro ,,růžovky" to není, ale pro mě je to dobře nositelná barva. Jinak mi ale absolutně nesedí. Přijde mi, že pleť ani pořádně nesjednotí, pouze vytvoří mastný flek, který během dne cestuje, sráží se a tak dále. Samozřejmě na sušší pleti to nebude dělat tak velkou neplechu, ale na tom, že to nejenže nekryje, ale ani nedokáže sjednotit tón pleti se nezmění nic. Od Garnier miluji variantu Pure Active, tak budu doufat, že extra-light odstín přidají i u ní. (PR produkt)

Essence tvářenka


Další smutný příběh. Tvářenku jsem si zamilovala z prvního obrázku. Poté se konečně limitka objevila v drogeriích DM. Proběhala jsem kvůli tomu půlku Prahy, ale tvářenka byla beznadějně vyprodaná. Nakonec mě zachránila Natálka, která mi ji ukořistila v menším městě. Byla jsem nadšená, ale jen chvíli. Jak limitkové tvářenky od Essence miluji, tak tahle je úplně nanic. Je hrozně světlá. Jedině, jak z toho něco vydolovat, tak použít jen tu nejtmavší růžičku, ale už ji nemixovat s tou bílou částí. I tak je ten efekt nic moc. Pravděpodobně si ji nebudu nechávat, protože mám doma kupu funkčnějších tvářenek. Pokud po ní i přesto toužíte, nyní je dostupná v Rossmannu, kde celá limitka leží netknutá. Možná ponaučení pro drogerie, že jarní limitka v srpnu nefunguje. 

Peeling Yves Rocher

Yves Rocher mě vždy dokáže ukecat na limitky. Tahle je s netradiční vůní citronu a bazalky. Mám sice tuto bylinku ráda, ale mám ji spojenou s jídlem, a tak je její přítomnost v kosmetice docela zvláštní. Ale na letní osvěžení to bylo příjemné zpestření. Oficiálně jde o peeling, ale to se nesmí brát moc vážně. Je tam sice pár drobných zrníček, ale ta vůbec nejdou cítit. Já jsem to používala denně, normálně dala na houbičku a krásně to napěnilo. Prostě fajn sprcháč ve kterém tu a tam plave zrníčko. Ale možná mi takhle vyhovoval daleko více. Nejsem si jistá, jestli půjde ještě teď sehnat, ale když ne, ve stálém sortimentu jsou jeho voňaví kolegové. Cena je 100 Kč a já jsem si jistá, že se příští léto nechám zase nachytat. 

Linky Kiko


Tohle byl takový pokus, který ale nakonec dobře dopadl. Linky jsem kupovala uprostřed nákupní horečky v Drážďanech. Smály se na mě ve výprodeji a vyšly asi na dvě eura. Nejsem úplně linkovací člověk a tím spíš barevných linek, ale za ty peníze jsem to chtěla aspoň zkusit. A jsou naprosto skvělé. Sice se s nimi hůře manipuluje, docela se táhnou a úplně tenkou linku s tím neuděláte, ale i tak jsou na letní look ideální. Jsou poměrně výrazné, poutají pozornost, a tak se dají nosit naprosto samostatně. K tomu všemu perfektně drží. Za celý den se nehnou ani o píď a večer je najdete přesně tak, jak jste je ráno nanesli. Vyzkoušeno i v těch největších vedrech a je to jediná věc, která se ani v tom největším pekle neroztekla. Bohužel to byla loňská limitka, ale minimálně si posviťte na linky Kiko obecně.

Znáte nějakou z těchto věcí? A speciální otázka pro blogerky: jak dlouho dokážete mít schované fotky, než se dostanete k recenzi?

12 komentářů:

  1. Mám tu tvářenku Essence, tvářenky z limitek zbožnuju, ale tahle je hrozně málo pigmentovaná a práší. Já tedy míchám všechny barvy a pořádně do ní hrabu, aby byla asspon trochu vidět.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s Garnier BBčkem a Fit Me pudrem.. :D Ten pudr je fakt fest slisovaný a musím ho nabírat brutálně tvrdým štětcem, abych z něho něco vydolovala.. a to BB.. no to je kapitola sama pro sebe, já s ním asi nikdy nebudu kamarádka :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tentokrát nemám z Tvého článku doma žádný produkt. Fakt je, že jsem chtěla tu tvářenku od Essence, protože je vážně takhle na pohled krásná, ale ještěže jsem si ji nekoupila. Matující krém od Biodermy neznám, ale já teď na svou smíšenou pleť s mastnou T-zónou používám ryorácký krém na zmatnění s pudrovým efektem a jsem fakt nadšená, co s mou pletí dělá ;) Doporučuju :)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. :) s krémem od Biodermy souhlasím, taky neohromil už před lety, kupodivu jsem asi jedna z mála, které bb Garnier sedí, je to takový casual produkt na letní volné dny, i když souhlasím, že krytí má maličké, tvářenku jsem minula, protože krom hezkého designu nula, nula, nic a obecně mě tvářenky berou míň a máš pravdu leží tam netknutá celá limitka ještě teď :)
    YR jsem zavrhla ještě v obchodě, měla jsem kdysi od Korres podobný sprcháč a spojení se salátovou zálivkou bylo příliš silné.
    Kiko mě jako značka dost zklamalo, ale linky jsem nezkoušela, tak díky za tip, mrknu v obchodě a třeba jim dám šanci :)
    Fotky skladuju hodně dlouho, je víc věcí o čem psát, než času na psaní... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, nápadů mám tolik, že bych mohla publikovat denně, ale časově to zvládnout nejde.

      Vymazat
  5. S tvářenou Essence musím souhlasit, celá nadšená jsem si koupila a ten efekt mně zklamal na plné čáře, pravděpodobně při úklidu poputuje někam dál, protože mi v šuplíku jen překáží.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten krém od Biodermy jsem měla a nepřišel mi tak hrozný, ale nebyl ani tak dobrý, abych si ho koupila znovu :D
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  7. Linky sú bomba!!!
    Ako dlho? No pekných pár mesiacov. Práve sa chystám na recenziu výrobku, ktorý mám od zimy. Vlastne niečo "skladujem" už 13 mesiacov!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj rekord jsou téměř dva roky, takže nic neobvyklého. Někdy to prostě ,,chvíli" trvá. :-D

      Vymazat
  8. Nezkousela jsem nic, ale ty linky z Kiko vypadaji fakt skvele.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím s názorem na Fit me (přitom makeup Fit me je super, korektor průměr) a na BB Garnier. S tím jsem se nikdy neskamarádila. Od Kiko bych konečně ráda něco vyzkoušela, snad potkám jejich prodejnu při cestě do zahraničí :-)

    Jsi krasna giveaway

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat