pátek 14. srpna 2015

Konopný balzám na rty Hempz

Před nedávnem mi přišla nabídka testování balzámu na rty od americké značky Hempz. Jelikož se mi tato kosmetika jevila sympaticky a balzámů není nikdy dost, s díky jsem přijala. Dnes vám tedy povím, jak si tento kousek vede.


O značce jsem slyšela poprvé. Založena ale byla již v roce 2002 a v Americe je údajně poměrně oblíbená. Tato kosmetika používá 100% čistý přírodní konopný olej a další přírodní extrakty. Je veganská, bez lepku, bez parabenů a není testována na zvířatech.


Balzám samotný je v sympatické tubičce s koseným aplikátorem a v obřím množství 14 g. Obecně ho plánuji využívat multifunkčně, ne jenom na rty, abych ho taky někdy spotřebovala. 

Na úvod mě balzám lehce zklamal, nebo přesně řečeno, zaskočil. Nejsem žádný zastánce přírodní kosmetiky a používám ledacos, ale tak nějak z popisu jsem čekala něco více přírodnějšího. Tím spíše, že konkrétně balzámy na vazelínovém základu mi obecně moc nesedí. Posuďte sami a milovníci přírody nechť raději na chvíli zavřou oči.


Nicméně, jak jsem psala výše, nejsem v tohle ohledu nijak hysterická a řídím se selským rozumem, zda mi produkt vyhovuje nebo ne. Tudíž jsem se pustila směle do testování.

Balzám má takovou typickou vazelínovou konzistenci. Velmi jemně voní a dokonce i obdobně chutná. Oficiální popis mluví o citronech, já bych to spíše upravila na citronovou trávu. Prostě typicky citrusová vůně to není. Je to hodně svěží a lehce říznuto ,,nějakou" rostlinou. Je to příjemné, lehké, neotravuje to, takže tady jsem spokojená.

Kupodivu na rtech dobře drží a nevysušuje je, jako mi to dělá většina vazelín. Rty udrží v dobrém stavu a nemá problém si poradit s menšími šupinkami. 


Ač mě to samotnou překvapilo, balzám mi nakonec vyhovuje a nemám s jeho používáním větší problémy. Líbí se mi praktické balení, má příjemnou chuť, dobře se roztírá, rtům neubližuje, naopak jim dokáže ulevit. Rozhodně cítím rozdíl oproti konvenčním vazelínovým balzámům a konopný olej v  tom přece jen bude mít namočené prsty. 


Co říci závěrem. Myslím si, že je škoda, když se firma na první pohled prezentuje tak ,,přírodně", že se na to složení nezaměřuje více. Každopádně, pokud si na studování ingrediencí moc nepotrpíte, nabízí se vám rozhodně nadstandardní balzám na rty. Je uživatelsky po všech stránkách příjemný a na rty má prokazatelně dobrý vliv. Zda koupit či nikoliv, nechám na vašem zvážení.

Balzám zakoupíte na eshopu www.hempzcz.cz za 190 Kč.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení právě tohoto eshopu. 

Slyšeli jste někdy o této značce nebo je to pro vás premiéra?

4 komentáře:

  1. Složení mě taky zaskočilo, nevím, proč se takhle prezentují, navíc ve složení tedy paraben vidím. Nejsem nějaký fanatický vyznavač přírodní a bio kosmetiky, takže jinak bych balzám ráda vyzkoušela, ale tohle mi přijde jako klamání zákazníka.

    OdpovědětVymazat
  2. O značce jsem nikdy neslyšela. Složení většinou moc neřeším, i když pravda je, že u přírodní kosmetiky bych je čekala trochu jiné, no. Tenhle balzám mít nemusím.

    OdpovědětVymazat
  3. Značku neznám, ale celkem mě zaujal :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat