středa 19. srpna 2015

Hromadná recenze produktů Essence

Trošku s křížkem po funuse, ale občas to prostě chvíli trvá. A to nemluvím o tom, že recenze na laky na nehty teprve bude. Tyto kousky se v sortimentu Essence objevily na jaře. Nyní už je sice aktuální podzimní update, ale tyto produkty by v sortimentů měly zůstat, takže stále máte šanci. Jak už je u Essence dobrým zvykem, je to velmi pestré a v kolekci lze najít naprosté poklady stejně jako propadáky.


Pěnový makeup



Začneme z vesela, protože makeup z řady Pure System je velké překvapení. Má pěnovou konzistenci a je určen pro mastnější problematickou pleť. Byť tedy nejsem úplně cílovka, skvěle mi sedl. Vyrábí se ve dvou odstínech, což tedy není moc, ale i tady mi kupodivu vyhovuje. Ve skle se tváří tmavě, ale na tváři krásně splyne s pletí. Ale je to i tím, že má pleť, stejně jako makeup mají podtón do žluta. Pro lidi s růžovým podtónem to nebude. Odstín je sice na hraně, ale stále barevně fajn. Teď na sklonku léta je to dokonce naprostý ideál. 

Makeup se velmi rychle a pohodlně nanáší. Nejvíce se mi osvědčily prsty. Stačí pár tahů a vše si rovnoměrně sedne. Nikde žádné šmouhy. Ten prvotní efekt je úžasný. Pleť je matná, sjednocená, ale přitom svěží, bez šupinek, map, žmolků a čehokoliv špatného. Krytí je nižší až nižší střední. 

Nevýhodou je jen jeho kratší výdrž. Celý den bohužel nedá. Po pár hodinách se začnu lesknout a ten kouzelný prvotní efekt se vytrácí, byť to tedy jde zachránit pudrem. K večeru už na obličeji není téměř nic. Na druhou stranu, vytrácí se dost nenápadně, takže nikam nestéká ani nedělá mapy. Já osobně mám tuto variantu radši. Raději ať večer není na obličeji nic, než rozteklý makeup a plno šupinek. 

Není to zdaleka nejlepší makeup na světě, ale když vím, že jdu někam jen na půl dne, je výborný. Určitě bych ho doporučila těm, co s makeupem začínají. Tento je velmi lehký na manipulaci, dobře vypadá a během dne prostě samovolně zmizí. Cena je 110 Kč 

Řasenka na obočí


Tohle je hodně diskutovaný kousek, který je navíc údajně téměř všude vyprodaný. Nemohla jsem jinak, než ho také vyzkoušet. Vyrábí se ve dvou odstínech, což je docela málo, protože to rozhodně nedokáže pokrýt barevné spektrum všech žen. Světlý je opravdu pro ty nejsvětlejší blondýny a potom je tu už jen jeden tmavší. Po tom jsem samozřejmě sáhla já, ale není to úplně moje barva. Na můj vkus má šedivý podtón a já bych potřebovala něco ještě tmavšího. Nicméně na léto to byl dobrý parťák. Pro nenápadné zvýraznění posloužil.

Aplikace je velmi snadná, stačí kartáčkem přejet po chloupcích a je to. Já ho používám samostatně, ale můžete ho použít přes stíny (tužku) k jejich fixaci. Sám o sobě zvýrazní obočí spíše decentně. 

Během dne neopadává, nedrolí se ani ho nemám nikde mimo obočí. Na druhou stranu, večer toho k odlíčení moc nezbývá. Během dne se postupně vypařuje neznámo kam.

Je to teprve můj druhý gel na obočí, takže se zdráhám říct, jak moc je dobrý či špatný. Můj první kousek od Artdeco rozhodně nepředčil, ten mi seděl po všech stránkách více, ale zase mi vyloženě nevadí a používám ho již celé léto. Má mise je však jasná, příště musím zkusit zase něco jiného (už mám v zásobě koupeny Maybelline). Pro nenáročné uživatele nebo pro ty, co si takový produkt chtějí vyzkoušet, je to ale super věc. Cena je 75 Kč. 

Linky ve fixe


Tohle je pro mě kontroverzní kousek, který miluji i nenávidím zároveň. Nejdříve to nadšení. S perem se dá vykreslit ta nejtenčí možná linka na světě. Až s tímto produktem se pro mě linky definitivně staly denní rutinou. S ničím jiným nejde tak rychle vytvořit tak přirozená linka. Můžu pochválit i výdrž. Nosila jsem ho celé léto a obstojně zvládal teplo, pot i pravidelnou spršku v podobě termální vody. 

Štval mě v tom, že se hrot nenapouštěl barvou dostatečně rychle. Stačilo používat ho pár dní po sobě a vždy jsem nakreslila hezky jedno oko a na druhé už byl fix vyschlý a hodně jsem se navztekala, než jsem s tím něco vytvořila. Stačilo pero pár dní odložit a vše zase bylo fajn. Nyní, po dvou měsících používání je to už jen horší a hezky kreslí opravdu jen chvilinku. Navíc se mi začíná štěpit hrot. 

Nevím úplně přesně, čím je to způsobeno. Mám docela nově podobný fix od Dermacol a dělá to samé. Oba kousky skladuji hrotem dolů, ale stejně to nepomáhá. Nemáte na to nějaký tip, jak tomu pomoct? Jinak je tento fix rozhodně skvělý a doporučuji nejen linkovacím začátečníkům. Sama si ho asi, i přes ty trable, koupím znovu. Cena je 85 Kč.

Olej na nehty v houbičce



Tohle je poměrně netradiční věc, ale také hromadně chválená. Jedná se o houbičku napuštěnou pečujícími oleji. Stačí si v ní jen vymáchat postupně jeden prst po druhém a je hotovo. Aplikace je rychlá, příjemná a efektivní. Moc hezky to voní. Je v tom mandlový a arganový olej a voní přesně jako tyto dvě ingredience, takže opravdu lahoda. Olej je mastný tak akorát. Kůžičku kolem nehtů dá rychle do kupy, ale zároveň se rychle vsákne a nemáte ulepené prsty ještě půl hodiny po té. Přiznám se, že teď v létě jsem jej nevyužívala tak často, ale dokáži si představit, že v zimě bez této krabičky nedám ani ránu. Je to rozhodně zajímavý a funkční produkt. Pokud vás trápí suchá kůžička kolem nehtů, určitě můžu doporučit. Cena je 90 Kč.

Tvářenka


Miluji svoji Essence tvářenku z dva roky staré limitky Home Sweet Home, ale kousky ze stále kolekce jsem si nikdy příliš neoblíbila. Nějaké už jsem měla, ale vždy jsem je dávala pryč, protože mě nebavily. Nový odstín 90 Summer Dreaming je ale kupodivu docela fajn. Je to přirozená broskvová barva jen s minimálním nazlátlým shimmerem. Nanáší se hezky a výdrž je tak nějak klasická. Sice se během dne vytrácí, ale večer tam přece jen něco zůstane. Je to taková nenápadná barva pro dny, kdy není moc chuť na experimenty. Já osobně mám tento typ tvářenek ráda v momentech, kdy se mi vyvrbí na obličeji nějaká neplecha přesně v těch místech, kam patří tvářenka. To jsem poté ráda, že nějaké nenápadné barvy mám. Takže na milost ji nakonec vezmu, použitelná je, ale upřimně moje srdcovka to úplně není. Cena je 75 Kč.

Mono stín



Mono stín v tom nejklasičtějším možném odstínu. 15 Hazel me not! je skutečně univerzální. Je vhodný na blendění nebo jako nenápadný podklad. Já jsem ho používala hlavně tehdy, když jsem si chtěla dát jen linku, jenže ta by mi jen tak na víčku nedržela, potřebovala jsem něco pod to. K tomu je ideální. Nanést jde rovnoměrně, s bází normálně drží. Pigmentace je slabší, ale opravdu bych to nebrala jako plnohodnotný stín, ale jen jako pomocníka pro nenápadné ztrácení nebo základ.Ve stojanech Essence se navíc moc neohřál a po své půlroční kariéře v sortimentu končí. Pokud se vám zalíbil, vyhlížejte ho ve výprodejovém stojanu, třeba na něj ještě někde narazíte.

Paletka stínů



Aby byl vesmír v rovnováze, v závěru si dáme jeden totální propadák. Obecně tady s těmi kvatry nemám dobrou zkušenost. Měla jsem už asi tři a vždy to dopadlo špatně. Variace 17 créme de la créme je ale skutečně pohroma. Na první pohled to sice vypadá fajn, ale na ten druhý je to jedno velké nic. Pigmentace je nulová a tady veškerá snaha končí.

Tak schválně, kdo na fotce dokáže rozeznat čtyři šmouhy? Nutit vás hádat, který odstín je který, nebudu, protože to sama nevím. Tohle fakt nejde. Jsem velice benevolentní ke stínům od Essence a narozdíl od mnohých si mezi nimi dokáži najít spoustu oblíbenců. Tenhle kousek má za mě ale jedno velké NE! Cena je 90 Kč.


Musím říct, že se spoustu produktů opravdu povedlo a stojí za vyzkoušení. Mně osobně nejvíce sedl makeup a linky ve fixe. Fajn je i olejíček na nehty, gel na obočí a dokonce i s tvářenkou si nějak poradím. Nijak mě neuráží nenápadný mono stín, ale totálně se nepovedlo stínové kvatro.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení eshopu www.kupkosmetiku.cz

Zkoušeli jste něco z jarních novinek? Máte tam svého favorita?

24 komentářů:

  1. Tak z techto produktu se mi libi snad jen tvarenka, ale spise saham po limitkach. Quattro stiny mam nejake starsi a pigmentaci maji slusnou.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Brow gel jsem si kupovala především na dovolenou, abych se nemusela s obočím dlouho patlat a já osobně jsem nadšená. Krásně obočí zbarví, kartáček ho pročeše, gel drží na místě celý den a já teda večer mám co odličovat. Kartáček má navíc super tvar, takže se s ním pracuje moc dobře. Co se týče toho oleje na nehty, tak ho vyhlížím už nějakou dobu, ale prostě když jsem u stojanu Essence já, tak tam není on :) Jinak s quattro stíny jsem do nedávna neměla žádné zkušenosti, ale když je asi před měsícem vyprodávali v Tetě za pár korun, dvě jsem si vzala. A teda dost mě překvapily. Krásné barvy a super pigmentace. Zrovna tyhle dvě nemám problém přirovnat kvalitově k dražším stínům, které mám.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám jejich Quattro stíny naopak moc ráda, mám dvě a pigmentace je na tu cenu úplně neskutečná :) Je fakt, že jsem nesahala po takhle světlých, to možná bude tím. Ten olej na nehty mě docela zaujal, chodila jsem kolem toho v drogerii a furt jsem myslela, že je to odlakovač :D


    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že skoro stejně vypadá ten jejich houbičkový odlakovač, takže je možný, že jsi fakt chodila okolo odlakovače :)

      Vymazat
    2. Já jsem si taky dlouho myslela, že je to odlakovač a v drogerii by mě to asi nenapadlo studovat. :-)

      Vymazat
  4. Make me brow mám a jsem s ním maximálně spokojená. Vyhovuje mi světlý odstín. Stíny Essence jsem nezkoušela a nehodlám na tom nic měnit :-)

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ty linky, ty ja jsem hned hodila do koše, protože jsem měla pocit, že jsou vyschlé. Tak a teď nevím, v čem je problém, a jestli byly opravdu vyschlé nebo jestli jen stačilo je třeba protřepat? :( Jinak olej na nehty je super, také ho používám moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přijdou, že mají každý den jinou náladu. Někdy to vypadá, že už z nich nic nevymáčknu a zrovna včera tekly jako snad nikdy, až to bylo zase až moc.

      Vymazat
  6. Nad make-upem jsem uvažovala, ale jelikož je do žluta a já mám plet' do růžova, není to pro mě. Pero jsem od Essence kdysi měla (asi jiné) a já to řešila tak, že jsem to namáčela do nějakého líčidla na řasy. :D U toho přípravku na nehty jsem si nejdřív myslela, že to je odlakovač, kdysi jsem měla odlakovač v přesně takovém balení. Stíny si od Essence už nekoupím, štípaly mě v očích. Jediné, co od Essence plánuju, je řasenka Princess Lashes.

    OdpovědětVymazat
  7. Po olejíčku na nehty jdu už dlouho, ale zatím je to beznadějný, ať obrážím stojany Essence jak často chci, prostě ho nemají :( U toho quattra jsem se fakt nasmála, ty "swatche". Celkově je ale zajímavý, že když Essence udělá něco, co je dobrý, tak to nikde nemají a nedoplňují to. Např.dlouho už sháním světlou jumbo tužku na waterline, používá ji Petralovelyhair, a marně. Stejně tak světle růžovou konturku na rty.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drogerie to většinou neodhadnou, co se bude prodávat a co ne a pak bohužel vznikají takové díry.

      Vymazat
  8. Gel na obočí je skvělý, jak aplikací, tak odstínem:-) Z klasické kolekce tvářenek mám dva odstíny, ty mi vyhovují a sahám po nich docela často.

    OdpovědětVymazat
  9. Vůně arganového oleje tedy lahoda určitě není. Čuchala jsi někdy ke 100% arganovému oleji? Je funkční, ale smrdí.

    OdpovědětVymazat
  10. Ten olejíčk musím vyzkoušet,teda pokud ho seženu.

    OdpovědětVymazat
  11. Po té řasence na obočí bych se od Essence ráda podívala,ale teď jsou tyhle řasenky hrozně kupované a oblíbené a tak by mě zajímalo jestli by to i mě vyhovovalo,dřív než bych investovala do nějaké kvalitnější,tak snad budu mít štěstí a ještě na ni někde narazím :)

    OdpovědětVymazat
  12. Penovy makeup me celkem zaujal, ale skoda ze samovolne zmizi. Jejich tvarenku take pouzivam a je celkem fajn.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Hodně mě zaujal ten fix na linky. Jen škoda, že kreslí jen chvíli. Je to zvláštní a taky nevím, čím to je, takže neporadím. Líbil by se mi i olej na nehty. Mám v plánu si nějaký koupit. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  14. Zaujala mě řasenka na obočí, už dlouho jsem přemýšlela, že si ji koupím, ale nevím jestli bude mému hodně tmavému obočí vyhovovat :(

    Victoria's Secret Mango Temptation

    OdpovědětVymazat
  15. Ze zmiňovaných produktů jsem nevyzkoušela žádný, ale kosmetiku Essence jsem si v poslední době hrozně oblíbila, hlavně vše na nehty. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Penový make up od nich je fakt skvelý! :)
    A o tom oleji na nechtovú kožičku som nepočula, ale rada by som ho vyskúšala, pretože s tým mám večné problémy :/
    Original copy blog

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojda,

    já osobně měla Essence fixek hned několik, jak říkáš, přestanou kreslit na druhým oku...
    Ája z beautilife chválila Dermacolí, tak jsem si je koupila a taky na prd. Prostě to neudělá hezkej ocásek, ptž to už nemá barvu... Chci vyzkoušet tattoo liner a pokud i tenhle všemi milovanej zázrak selže, tak na to kašlu.
    Gelový linky se mi patlaj a fakt je nemám ráda... a štětečkový linky mi během aplikace zas*rou řasy, tudíž slepí a to je k vzteku.
    Ideálně dělám linky tak, že štětečkem naberu tužku, což považuju za nejlepší, co jsem kdy vyzkoušela...


    Jinak top na obočí je MUFE Aqua brow =o)

    OdpovědětVymazat
  18. Penový make up som si chcela kúpiť aj ja ,ale odtieň pre bledulky nemajú, čo je veľká škoda. Od Essence mám špirálu Lash Princess ,ktorá ma neuveriteľne prekvapila. Bola som z nej nadšená. Potom mám tvárenku, tá je fajn ,ale tiež sa mi počas dňa tratí z tváre. Báza pod mihalnice nestojí za nič, aj ich nové laky a z tieňmi som si nikdy nerozumela. :)
    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  19. ten makeup budu muset vyzkoušet, podle popisu by mi mohl sedět :)) už jsem na něj asi 3x koukala, ale pokaždé jsem ho zase vrátila zpět :D

    OdpovědětVymazat
  20. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat