středa 8. července 2015

Letní osvěžení od Dermacol

Léto je v plném proudu, a tak je nejvyšší čas začít odkrývat produkty, které mi v tomto období vyhovují nejvíce. Jedním z přeborníků na letní produkty je Dermacol, který jich nasázel pěknou řádku. Postupem času se mrkneme i na dekorativku, ale dnes to bude klasika v podobě nových sprchových gelů Aroma Ritual.


Pro letošní léto zvolil Dermacol Mandarinkový sorbet a Rozpustilý citron. Obě verze vzbudily rozporuplnou debatu, nicméně si myslím, že si své zastánce i tak najdou. 


Osobně mi více sedl Mandarinkový sorbet. Je to zvláštní vůně a rozhodně jiná, než byste podle názvu čekali. Mandarinku jako takovou v tom nenajdete. Někde jsem slyšela názor, že to voní jako kompotované mandarinky. Já v tom cítím spíše ovocné bonbóny. Prostě něco hodně sladkého. I přes to všechno je v tom ale i kapka svěžesti. Zkrátka je to zvláštní. Nicméně docela se mi to líbí a v tento moment už mám tak dvě třetiny spotřebováno. Pro mě je mandarinka v oblíbenosti Aroma Ritual rodinky někde uprostřed. Mám hodně jiných oblíbenců, ale jsou vůně, které se mi líbí i daleko méně. 




Rozpustilý citron je pořádně kontroverzní chlapík. První dojem byl snad úplně u všech stejný, voní jako prostředek na mytí nádobí. I mě to napadlo. Ale chce si to k němu najít cestu. Sprchování s ním je pořádná jízda. Ta vůně je neuvěřitelně intenzivní a osvěžující. Je to bomba pro ranní sprchování, protože tohle vás probudí lépe než šálek kávy. I když se přiznám, že úplně moje krevní skupina to není. A i proto, že mám v zásobě sprchových gelů asi tak na pět let dopředu, normálně jsem ho přelila do lahvičky s pumpičkou a používám ho jako mýdlo na ruce. V tomto směru mi vyhovuje. Vždycky příjemně osvěží. Za co mu musím připsat body, tak je výdrž vůně. To je obecně věc, která se u Aroma Ritual nenosí a snad všechny gely voní jen při aplikaci, po koupeli již ne. Citron je čestná výjimka a kůži provoní na několik desítek minut. Nemyslím si, že je to vůně úplně pro každého, ale rozhodně má v rodince Aroma Ritual své místo.




Cíleně jsem se v recenzi věnovala hlavně vůním, protože vlastnosti těch gelů jistě všichni znáte a tyto dvě novinky se od svých kolegů zásadně neliší. Jsou trochu tekutější, hezky napění, umyjí. Pokožku nevysušují, ale hydrataci ji nepřidají. Já osobně je mám ráda a nějaký z nich má v mé koupelně vždy své místo.


Oficiální cena je 59 Kč za 250 ml, ale velmi často jsou v různých slevách. 

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Dermacol.

Na vrcholu mého žebříčku je stále varianta Hrozny a limetka a hned za ním Sicílská pistácie. Zajímalo by mě, jaká vůně vede u vás?

16 komentářů:

  1. Od Dermacolu jsem zatím sprcháče nezkoušela. Jsem věrná Palmolive a Radoxu. Momentálně mám citronový Radox a na léto to je skvělé. Stejně jako ty mám pěknou zásobu a používám sprcháče i jako tekuté mýdlo :-)
    hezké fotky
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  2. Top je hrozno a limetka a čestné druhé místo má u mě třešeň, bronz meloun :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třešeň mám taky hodně ráda, ta by byla u mě na třetím místě.

      Vymazat
  3. U mě vede Irská káva a za ní Belgická čokoláda. Skvělý je také meloun.

    OdpovědětVymazat
  4. Koupila jsem si ten citronový, a až na to, že mi to ze začátku vonělo jako nějaký levný osvěžovač vzduchu na záchod.. :D je celkem fajn, přijde mi, že vůbec nevysušuje pokožku a tu "vůni" z něj cítím ještě druhý den ráno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, u citronu se nesmí dát na první dojem, ale dát mu šanci, pak dokáže mile překvapit.

      Vymazat
  5. Ten mandarinkový by mi určitě voněl, miluji ovocné bonbonové vůně. Musím se jít po něm do drogerky podívat a přivonět. Při nejlepším i koupit. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Mám oba, citronový právě teď používám a nějak nevím, co si o něm myslet. Na jednu stranu mně ta vůně dost zklamala, na tu druhou umí osvěžit a nabít energií, což teď v létě přímo vyhledávám. Doufám, že mandarinka mně vůní osloví víc:-)
    Jinak u mně je vítěz Aroma Ritual jasný, na prvním místě pro mně stále je Irská káva:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám taky nejradši Hrozny s limetkou,a to jako gel,olej i mléko.Tenhle vede celý rok přede všemi ;) A to v jakémkoliv ročním období.
    Pak už to rozděluju....podzim- zima Belgickou čokoládu a Irskou kávu a jaro-léto Mandarink.sorbet a Rozpustilý citron.Je fakt, že Mandarinka mi docela připomíná Belgickou čokoládu, ale je o něco svěžejší. Citron miluju, ten je prostě nejvíc osvěžující, líbí se mi, že v něm necítím nic sladkého, jen prostě čistý citron.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Já co jsem vyzkoušela je leda tak jahoda s rebarborou a to je vazne pekná vune. :))) Jinak bych si ráda pořídila i další vune. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  10. Tyhle sprcháče miluju a z novinek jsem byla nadšená. Vlastním citróna a na léto je super :)

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
  11. Líbí se mi, jak jsi nafotila fotky :) Teď mám od Dermacolu třešňovou verzi. Zrovna dnes jsem v Rossmanu očichávala mandarinku a na mě byla extra sladká, vůně se mi nelíbila

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Mě novinky moc neoslovily. Já mám ráda jahoda-rebarbora, mango a také meloun.:-)

    OdpovědětVymazat