neděle 26. července 2015

Letní líčící oblíbenci

Letní líčení je vždy o něco jiné, než v průběhu celého roku. Na řadu přicházejí lehčí formule, jednoduché aplikace a veselé barvičky. Podobný článek jsem dělala již před dvěma lety, ale od té doby se přece jen něco změnilo, takže přicházím s aktuální podobou mé letní líčící taštičky.


S makeupem trochu bojuji, protože stále ze všeho nejvíce miluji BB Dream Fresh od Maybelline. Ale ten mi bohužel přestali vyrábět, a i když mám ještě nějaké zásoby, přece jen se snažím ohlížet po něčem jiném. Nejvíce podobný mu je Nude Magique Eau De Teint od Loreal. Loni jsem s ním trochu bojovala, ale postupem času jsem si ho oblíbila. Nanáší se lehce prsty, má lehký matný finiš a obstojně snáší vedra, ve kterých se neroztéká. Navíc je naprosto bezedný. Má pouhých 20 ml, ale podle mě vydrží věčnost. Vůbec to nechápu, hojně jsem ho používala už loni, letos je to za poslední dva měsíce můj nejpoužívanější makeup a přitom mi v něm chybí sotva dva cenťáky. 

Pravým letní líčidlem je také slavný Mary-Lou Manizer od TheBalm. Je naprosto multifunkční a používám ho na rozjasnění tváří, pod obočí a klidně i jako oční stín. 

Naprostou stálicí je tvářenka Peachy Cheeky od Elf. Tráví se mnou již třetí léto a nemám prostě ve sbírce její alternativu.  Je to naprosto dokonalá letní barva, která na mé bledé pleti s klidem supluje i bronzer. K tomu se dobře nanáší a bez problému drží celý den. 


Líčení očí v létě flákám asi nejvíce. Normálně si s nimi umím dost vyhrát a nemám problém denně nosit kouřovky. V létě to však tak trochu postrádá smysl, protože se to všechno hned rozmaže a nedrží. V těch úplně největších vedrech naprosto rezignuji a líčení očí vynechávám. Naštěstí mám své řasy černé a husté, takže ani nikoho neděsím. Ale je pravda, že daleko lépe se cítím, když nalíčené jsou. Mým letošním objevem je jumbo tužka od Gosh. Je to asi jediný mastnější stín, který mi drží. Samostatná recenze ještě bude, ale je to fakt objev roku. Barva krásně rovnoměrně chytá a vypadá hezky i sama o sobě. Takže ji prostě jen nanesu na celé víčko, okraje lehce rozmáznu prstem a je hotovo.

Když mám náladu, přidám i tenkou linku. Letos u mě vede pero od Essence. Recenze taktéž ještě bude. Jsem klasicky ve skluzu. :-) Jsem ale hodně spokojená, protože aplikace je velmi jednoduchá a barva hezky drží i v teplých dnech. 

Často také sahám po třpytivých linkách od Artdeco. Ty jsou každoročně součástí zimní plesové limitky, ale já je vždy vytahuji až v létě. Jsou krásné samy o sobě nebo na nějakém neutrálním podkladu. Hezky rozzáří pohled. 

Poměrně náhodným objevem je řasenka od Avéne. Byla součástí letní sady miniaturek a je naprosto úžasná. Na léto jsem ji zvolila především díky skladnosti balení, ale i lehké formuli. Navíc má naprosto úžasný  kartáček. Skvěle se s ním manipuluje, řasy prodlouží neuvěřitelným způsobem a hlavně je nezatíží, takže s pomocí kleštiček řasy vydrží natočené po celý den. Můžete se přesvědčit níže. Docela uvažuji, že si řasenku pořídím v plném balení.


Co se rtů týče, v létě ráda sahám po oranžovějších tónech a balzámech s SPF. Vše mi nabízí tato trojka. Ze všeho nejčastěji letos volím pastelku Bourjois. Už je chudák celá ošoupaná, ale není lepší letní barvy. Navíc je na rtech velmi příjemná.

Veselé balzámky nesmějí chybět. V kabelce tahám mentolové Baby Lips a k zahození nejsou ani dermacolí Love Lips.


Níže najdete celé letní líčení v akci včetně mého nového letního sestřihu.



Máte taky svoje letní oblíbence?

16 komentářů:

  1. Super clanok. U mna toto leto vedie licenka Hot mama a koralove/oranzove ruze. Ocne tiene v lete takmer nenosim, ale farebne ocne ceruzky zboznujem. Toto leto hlavne tyrkysove, mint a zelene.

    OdpovědětVymazat
  2. Mary Lou používám taky a je super :). Loreal makeup jsem měla asi před rokem a za mě takový průměr, navíc mi úplně nesedl odstín.

    OdpovědětVymazat
  3. Makeup bych ráda vyzkoušela, ale nelíbí se mi, že to nemá pumpičku. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem s tím balením nejdříve bojovala, ale je to fakt ideální velikost na to, aby to člověk ucpal prstem a poté ihned nanášel na pleť.

      Vymazat
  4. Tento makeup bol mojím obľúbencim minulý rok. Veľmi fajn. Rovnako dom nadšená z jumbo ceruzky na oči Gosh. Mne sa čoskoro minie, lebo ho používam skoro každý deň - buď samostatne alebo ako podklad. Vydrží všetko 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji taky miluji a plánuji si pořídit další barvy.

      Vymazat
  5. Dost mně mrzí, že ten BB krém Maybelline už není k dostání, fakt jsem si ho oblíbila..Ještě jsem tedy jeden kousek sehnala ve výprodeji, ale i tak mně bude chybět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma ještě dvě balení a pak plánuji, že ho budu nějak shánět ze zahraničí, pokud ho nestáhnou i tam.

      Vymazat
  6. Takisto mám cez leto inú rutinu a hlavne tie farbičky :)

    Pozývam ťa na moju giveaway :)
    http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/2015/07/sutaz.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám teď nejradši tyrkysovou tužku na oči od essence a tvářenku bahama mama od the balm... Na rty, pokud nemám zrovna opar (fuj), taky baby lips elektro a pastelky astor.

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherná tvářenka:) Make-up Eau de teint používám v létě taky:)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné a jemné letní líčení, velmi mě zaujala ta tužka od Gosh a řasenka od Avéne. Děkuji za inspiraci, moc Ti to sluší :).

    OdpovědětVymazat
  10. Já dělala jako článek letní nezbytnosti :) A jinak super věci, ten make-up bych chtěla zkusit, ale štve mě, že je tak moc tekutý..

    July Favourites

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat