středa 15. července 2015

I Love Nude od Essence

Trochu si odpočineme od letní nálože a vrátíme se k umírněnému jaru, kdy přišla na svět kolekce I love nude od Essence. Produkty se nakonec staly součástí stálého sortimentu, takže kdo i v rozmarném létě zatouží po něčem decentnějším, má šanci. 

Já jsem vyzkoušela pár odstínů od všech dostupných věcí, čili stíny, rtěnky, lesky i laky na nehty. Jediné, k čemu jsem se nedostala, tak je pudr. Kolekce jako celek velmi překvapila a musím říct, že jsem zde objevila pár oblíbenců.


Začneme stíny, kterém jsem vlastně ani zkoušet nechtěla, protože znáte to, u Essence, co se stínů týče, nikdy nevíte, jak to dopadne. Nakonec jsem ale podlehla. Nejtmavší odstín 06 coffee bean byla jasná volba. Se světlejším kouskem to bylo komplikovanější, protože máte na výběr hned z několika velmi podobných odstínů. Nakonec jsem uznala, že nejlepší pro mě bude 03 créme brulée.



Stíny nabízejí střední pigmentaci. Nic výrazného s nimi nevykouzlíte, ale na nenápadné denní líčení jsou značka ideál. Stíny jsou velmi jemné, ale přitom nepráší a nanáší se pohodlně. Na oční víčko chytají rovnoměrně. Blendit se musí opatrně, aby vám na očích něco zbylo, ale to je obecně nešvar všech levnějších stínů. Výsledek je fajn a pokud chcete opravdu jen něco decentního nebo třeba podklad pod výraznější linku, je to dobrá volba. Výdrž je taktéž standardní, u mě s bází někde v rozmezí 6 - 10 hodin, naprosto srovnatelné s čímkoliv v mé sbírce. Cena je 75 Kč za jeden stín a za sebe je můžu doporučit. U Essence jsou to jedny z nejlepších stínů, jaké můžete sehnat. 


Rtěnky byly docela oříšek. Nabízené odstíny se mi vlastně vůbec nelíbily. Spousta z nich vypadala jako korektor a ty normálnější odstíny zase nebyly pro můj typ pleti. Nakonec jsem ale dva z nich vyzkoušela a musím říct, že tady se konalo zklamání.



Světlejší 01 wearing only smile je skutečně děsná. Je to neurčitá tělovo růžová perleť, která je na rtech nepříjemná a zalézá do vrásek. Barevně je to fakt úlet a vhodná je pouze v případě, pokud chcete jít na maškarní za mrtvolu či strašidelnou bytost.


Tmavší 03 come naturally je na tom o chlup lépe. Kvalitou už je srovnatelná s klasickou nabídkou rtěnek Essence, takže velmi příjemná. Krémová, ale přesto obstojný držák, který se nikam nerozpíjí ani nezalézá do vrásek. Barevně mi ale opět nesedla a já v ní vypadám jako kdybych strávila nezdravě moc času ve studené vodě. Nicméně, jsou typy, kterým tahle barva sedne. Takže dejme tomu. Pro mě osobně to není, ale své zastánce si to jistě najde. Cena obou rtěnek je 70 Kč.


Já jsem zalíbení našla až u lesků na rty. Konkrétně odstín 03 taste the sweets je nádherný a pro moji barvu rtů úplně ideální. Je to moje top nude barva. Rty to jen hezky podtrhne a dodá jim šťavnatý lesk. Kvalitou je srovnatelný s ostatními lesky Essence. Já osobně je mám ráda, jsou lehoučké, nelepí a i když se z velké části rychle vypaří, na rtech zanechají takový příjemný pocit a nevysušují je. Za sebe můžu doporučit. Cena je 60 Kč.



Nakonec laky na nehty, které jsou fakt v úžasných barvách. Mám světlejší krémovou 05 pure soul a starorůžovou 07 hope for love. Kvalitou jsou spíše průměrnější. Lakují se i schnou dobře, ale výdrž je tak kolem tří dnů, poté se začínají olupovat. Není to tragédie, ale ani nic, co by stálo za pochvalu. Cena je 55 Kč za kus.


Světlá krémovka při lakování trošku zlobí. Pruhuje a příliš nekryje. Musela jsem dát tři vrstvy, aby to aspoň nějak vypadalo. Barevně to není příliš můj styl, a tak jsem jej po nafocení ještě přetřela oblíbenýma třpytkama. Takže jako podklad pod něco třpytivého je to pro mě ideál, ale samostatně se mi nelíbí.



Krásná růžovka mě ale dostala. Je to neuvěřitelně decentní, ale přitom slušivá barva. Nehty vypadají upraveně, elegantně a přesto se hodí pro každou příležitost. Fakt jsem z toho odstínu nadšená a určitě ho vytáhnu častěji.



Abych to shrnula, nejvíce jsem spokojená se stíny, protože ty skutečně překvapily. Kvalitou jsou velmi dobré, příjemně se nanášejí, hezky drží a pro neutrální look jsou ideální. Určitě využiji i lesk na rty, který je univerzální a vhodný pro ty dny, kdy nemám náladu na nic výrazného. Laky na nehty jsou spíše průměrnější, ale růžový mě dostal svojí barvou, takže se ve sbírce úplně neztratí. Nejhůře dopadly rtěnky, které mě osobně nezaujaly. Nedokáži si vybrat z barevné škály a na pováženou je i kolísající kvalita. Ty vám za sebe nedoporučím.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu www.kupkosmetiku.cz.

Co vy a nude kolekce od Essence? Zkoušeli jste něco?

13 komentářů:

  1. Zrovna jsem si koupila ten světlý lak, barva krásná, ale výdrž.. achjo. .:/

    OdpovědětVymazat
  2. Nude líčení celkově je moje parketa, ale tahle kolekce mne kupodivu nezaujala. Se rtěnkami máš pravdu, vypadají mrtvolně nebo jako korektory. Laky mě taky nějak nechytly a stínům Essence už nevěřím.
    Takže bohužel za mě tahle limitka tentokrát u nee ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mám rtěnku Come naturally a nosím ji nejradši ze všech, tu barvu miluju :). Chystám se vyzkoušet stíny, tvoje líčení s nimi se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Podla mna je ruz 03 Come naturally uplne skvely a strci do vrecka aj ovela drahsie znacky. Je to najlepsi ruz "my lips but better", aky som doteraz vyskusala a za mna je to TOP.
    Na ocne tiene sa chystam. A mozno aj na nejaky lesk na pery.

    OdpovědětVymazat
  5. Skúšala som ten lak v odtieni 07 a súhlasím z tebou, ale mne tie tri dni úplne stačia, aj tak si nechty po tích troch dňoch väčšinou prelakovávam :D :)
    lifestylebyLenka

    OdpovědětVymazat
  6. ty rtěnky mě taky nezaujaly, poslala jsem je dál... lak jsem dala kamarádce a je s ním moc spokojená (myslím, že je to stejná růžová) a já mám stíny, ty světlé, a jsem moc spokojená - sice celkem práší, ale neopadávají a ani bez báze se mi neslévají a drží celý den

    OdpovědětVymazat
  7. Mně tahle kolekce nijak moc nezaujala, takže z ní nic nemám. Ale ten růžový lak na nehty se mi líbí hodně:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Hodně uvažuju nad odstínem Come naturally. je to barva podobná odstínu 07 z řady Lip seduction od Dermacolu, kterou mám moc ráda. Mně nesluší odstíny rtěnek do hněda a do oranžova, v těch vypadám mrtvolně, tohle se mi zdá jako čistě studený odstín, čili pro mě super. Ty světlé odstíny se mi nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  9. Ty rtěnky vypadají dobře a ten světle růžový lak vypadá vážně božsky!:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Rtěnka 03 vypadá skvěle. A ty oční stíny vypadají na očích dobře, takové jemné ne moc výrazné mám ráda. :) A ten ruzový lak se mi velice zamlouvá.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  11. Moc pěkný článek. Stíny jsou hezké. Škoda té světlejší rtěnky, že zalízá do vrásek. Tmavší se mi líbí více. Laky jsou úplně super a musím říct, že tato kolekce se mi moc líbí.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  12. Laky na nehty se mi z článku líbí nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat