středa 21. ledna 2015

Vlasová péče Gliss Kur

Řada Million Gloss od Schwarzkopf mě nadchla hned při svém uvedení na trh loni na jaře. A čistě jen z vizuálních důvodů. To má prostě božské obaly, to potřebuju. :-) Dlouho jsem chodila okolo a přemlouvala se, že úplně celou řadu fakt nepotřebuji. Nakonec jsem si vybrala dva kousky - šampón a bezoplachový balzám.


Tato řada je určena pro matné vlasy bez lesku. Obsahuje keratin, který má vlasy uhlazovat a docílit tak neuvěřitelného lesku. Tento efekt mám na vlasech ráda, takže se mi to zamlouvalo. Ovšem zkrátím to. Ani jeden produkt tohle nedělá. Znám spoustu jiných přípravků, po kterých jsou vlasy skutečně lesklé. Tyhle to ale nejsou. Moc mě také nebaví jejich vůně. Nevím, k čemu to přirovnat, ale podobný závan se line ze všeho, v čem je právě keratin, tak to bude asi on.



Začneme tou pozitivnější částí, a tou je tento balzám, často přezdíván jako rozčesávátko. Je to můj vůbec nejoblíbenější produkt na vlasy a používám ho v obměnách již asi tři roky. Recenzi kousku zaměřeného na barvené vlasy najdete zde. Miluji ho, protože se po něm skvěle rozčesávají vlasy. Já moc nepoužívám kondicionéry, takže něco takového potřebuji jako sůl a tohle nikdy nezklame. Vlasy to nezatíží a následně jsou poslušnější, uhlazenější a nelítají po všech čertech. Je to již moje klasika a používám ji striktně po každém umytí. Nicméně, má předchozí varianta Color Protect mi seděla více. Po ní byly vlasy více zářivější a taky lépe voněla. 



Drogerkovskou provařenou klasiku na vlasy příliš často nepoužívám. Mé vlasy mají tu kouzelnou vlastnost, že si zvyknou úplně na všechno a dokáží si to pamatovat dlouhá léta. Šampóny z drogerie už mám tedy natolik protočené, že mi prostě nesedí. Oni se sice tváří, že stále vymýšlejí nové a inovované řady, ale ten základ je pořád stejný a mé vlasy to poznají. Stejně to ale čas od času pokouším. Už vlastně ani nevím, kdy naposled jsem od Gliss Kur něco měla. A navíc ten úžasný obal, však to znáte. :-) 

Abych to zkrátila, šampón mi samozřejmě nesedl. Prvních pár použití ještě docela šlo. Zvládla jsem dokonce třetinu balení. Nyní už to ale fakt nejde, protože ráno vlasy umyji a večer jsou nepoužitelné. Co je však ještě závažnější, tak po tomhle šampónu mě prokazatelně svědí hlava. Zkoušela jsem ho různě vysazovat a zase pokoušet a opravdu je to on, kdo mi svědivou pokožku hlavy přivolává. Šampón tedy předčasně odkládám a je to pro mě takové nakopnutí, že musím péči o svoje vlasy vzít z jiného konce a brzy vám ukážu, z jakého. 

Ještě k vlastnostem šampónu. Voní tak nějak keratinově. Je tekutější, dobře pění a bez problému se vymývá. Pokud nemáte větší problémy s vlasy a zvládnete cokoliv z drogerie, asi vám ani tento kousek neublíží. Za mě však ne. Ale ten obal má fakt krásný.


Závěr je tedy u mě jednoznačný. Řada Million Gloss má krásné obaly a tím to také končí. Sice jsem s balzámem velmi spokojená, ale jeho verze z jiných řad je lepší, takže raději sáhněte třeba po Protect Color nebo jakékoliv jiné. Šampón mě zklamal a za sebe ho doporučit nemůžu.

Cena balzámu je cca 120 Kč (ve slevě 80 Kč), za šampón to je cca 80 Kč (ve slevě kolem 50 Kč).

Máte rádi vlasové produkty Schwarzkopf?

11 komentářů:

  1. Šampon mi také vůbec nesedl!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za recenzi, tuhle řadu jsem chtěla vyzkoušet (kvůli obalu :D). :)
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
  3. Gluss kur mam hodne rada a tahle rada me laka, urco ji vyzkousim :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna teď mám šampon v tmavě fialové verzi Hyaluron + hair filler a voní tak božsky, že bych nejradši tu vůni chtěla v parfému :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Nechala jsem se nachytat na ten obal, ale šampon mi nesedl, měla jsem po něm neuvěřitelně hrubé, nepoddajné vlasy. Balzám ve spreji usnadnil rozčesávání, takže svoji službu splnil, ale slibovaný lesk nikde.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já jsem s celou řadou spokojená. Hledala jsem alternativu k elseve péči se třpytkami, ta má grády! a tohle mi funguje :) jinak já z toho cítím vůni, kterou bych indentifikovala jako kofein :D ale smrdí mi to

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám šampon a kondicionér Gliss Kur Hair Repair Oil Nutritive (oranžová řada) a jsem s ním moc spokojená, hlavně ten šampon tak úžasně voní :))

    OdpovědětVymazat
  8. Já už dlouho používám šampon Gliss Kur pro regeneraci a objem vlasů, je to ten fialový. Kdysi mi dělali vlasovou analýzu a doporučili mi právě ten. Ještě mám z fialové řady takovou pěnu na vlasy, ale pořádně nevím, k čemu je určená, nic mi to s vlasy nedělá. :D Ale šampony mi vyhovují. Ještě mám od Gliss Kur šampon na barvené vlasy, sice to barvu asi moc neochrání, ale jinak je dobrý a vlasy jsou po něm hezké. Spolu s Schaumou jsou to moje nejoblíbenější šampony.
    Tenhle zkoušet asi nebudu, protože po většině výrobků pro větší lesk mám ty vlasy zplihlé.

    OdpovědětVymazat
  9. Tahle rada vypada dobre uz me lakala predtim a jeste jsem si ji neporidila.
    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat