pátek 9. ledna 2015

Mix mini recenzí aneb zimní kosmetické radosti

Podzimní mini mix kosmetických radostí vás docela bavil, a tak jsem se rozhodla vytvořit i jeho zimní edici. Posbírala jsem pár kosmetických maličkostí, u kterých to není na dlouhé rozepisování, ale stejně je vám chci ukázat, protože právě ony mi zpříjemňují aktuální nevlídné dny.

Balzám na rty EOS

Ano, nebylo to sice na první pohled, ale zamilovala jsem se. EOS balzámky jsou věhlasné a já jsem dlouho chtěla nějaké zkusit. Nejdříve mi to přišlo jako obyčejný balzám a on to možná fakt obyčejný balzám je, ale stejně si mě dokázal získat. Původně jsem si říkala, že musím něco vypotřebovat, a  pak až se mu budu více věnovat, ale nakonec to dopadlo tak, že všechny ostatní balzámky musí počkat a doma používám téměř výhradně právě EOS v  parfemaci Blueberry Acai . Na rtech je příjemně lehoučký, decentně voňavý a lehce nasládlý. Rty hezky hydratuje a především to balení je roztomilé a prostě jiné. A o to tady jde především. :-)

Soli do koupele tetesept

Vždycky jsem bydlela v domě (bytě) s vanou a nikdy jsem tomu nepřišla na chuť a raději jsem se sprchovala. Nyní žijí v bytě jen se sprchovým koutem a vana napuštěná horkou voňavou lázní mi po čertech chybí. Inu, člověk občas dokáže věci ocenit, až když je ztratí. Nicméně u rodičů vana stále je, a tak si ji užívám alespoň při občasných návštěvách. Přes Vánoce jsem se pustila do těchto nových solí tetesept. Jsou úžasné, protože obě moc hezky, ale přesto decentně voní. Co mě však totálně dostalo, tak i když je to sůl, tak to ve vaně napění. Prostě takový kompromis mezi ryze pečující solí a obvykle vysušující pěnivou koupelovou pěnou. Tato sůl vytvoří jen lehoučkou a jemnou pěnu, která docela rychle mizí. Ale je tam a voňavá lázeň s ní je fakt příjemná. Bohužel je nemůžu využívat často, ale ráda se k nim budu vracet.

Krém treacle moon

Tento voňavý krémík jsem dostala od kamarádky k Vánocům. Je to sice tělové mléko, ale mám ho v mini 60 ml verzi, a tak ho využívám jako krém na ruce. Kromě roztomilého obalu je boží i vůně. Voní to sladce jako žvýkačky, které jsou okořeněny kapkou skořice. Mléko je lehoučké, rychle se vstřebá. Hydratace je spíše nižší, ale o to tady přece vůbec nejde. :-) Mám ho na pracovním stole a při každé příležitosti ho aplikuji znovu a znovu. Prostě jen tak pro radost. A upřimně doufám, že s touhle úchylkou nejsem sama. :-D

Krém na ruce Essence

Pokud přijde na to, že potřebuji ruce nejen navonět, ale především hydratovat, sáhnu po zimní limitce Essence. Kromě krásného obalu na mě čeká hydratační krém střední hutnosti. V podstatě se nijak zásadně neliší od jakýchkoliv krémů Essence. Je příjemný, rychle se vstřebá a hydratuje více než dobře. Krémy z této mrazivé kolekce jsou vždy bez parfemace a to mně taktéž vyhovuje.

Tělový sprej The Body Shop

O tomhle vanilkovém spreji jsem již psala, protože ho mám doma už hodně dlouho. Používat se totiž dá jen pár týdnů v roce. A ten čas je právě nyní. Sprej voní věrně jako vanilka a když to s ním přeženu, občas si připadám jako vanilkový rohlíček. :-) Právě proto ho používám jen během prosince/ledna, kdy se taková vůně snese, ale během roku je to na mě už moc sladké a připomínající jídlo. Jo a občas ho používám i jako osvěžovač vzduchu. :-)

Vzorečky One Love Organics

Jen málokdy mě dokáže rozpálit přírodní kosmetika, ale One Love Organics je výjimka potvrzující pravidlo. Vzorečky mi přišly v jednom balíčku z beautyville.cz jako milá pozornost. Schovávala jsem je právě do toho nejhoršího počasí a vyplatilo se, protože nyní mám pleť v dokonalém stavu, a to se mi v lednu nestává úplně běžně. 

Hodně mě nadchl odličovací gel. Je krásně jemňoučký, vůbec nepění (i přesto, že má v názvu slovíčko pěnivý :-D), ale dokáže smýt stoprocentně veškerý makeup a nečistoty. Následným tonikem už nesundám ani snítko, vše je dávno pryč. Pleť je navíc heboučká. 

Výborná jsou i pleťová séra. Pleť je očividně vyživenější a vypnutější. Večer na sérum dávám ještě bezvodový balzám, což je hmota nejvíce připomínající med. Chvíli mi trvalo, než jsem odhadla množství. Má se ho údajně používat přesně tolik, kolik je ho pleť schopna vstřebat. Pokud máte ulepený a mastný pocit, dali jste ho moc. Proto ho stačí opravdu je maličké množství, ale pleť je po něm úžasně hydratovaná. Nemám jedinou šupinku a to je vzhledem k roční době fakt zázrak. 

Nejméně mě baví asi peeling, ale to je u mě celkem normální, nejsem velký fanoušek těchto produktů. Ale tento je jemný, pleť dokáže spolehlivě obrousit, ale přesto nedráždit. 

Chybu to má jedinou, a tím je astronomická cena, za kterou se tyto poklady prodávají. Plus mínus kolem tisícovky, séra jdou i kde dvěma tisícům. 

Svíčky Yankee Candle

Bez těch by se neobešlo žádné roční období, ale zima je jejich nejsilnější stránkou. Není nic lepšího než nějaká hřejivá vůně, která provoní byt na dlouho dobu. V poslední době dávám nejvíce přednost právě kořeněnějším kousků plných skořice a jiných dobrůtek.

Co vy a nejen kosmetické zlepšováky, kterými si zpříjemňujete poslední dny?

20 komentářů:

  1. Vosky Yankee Candle! V září začnu a skončím v únoru/březnu :)) Když je venku teplo, tak mě to vůbec naláká si nějaký zapálit.. ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
  2. Vosky jsem objevila teprve před pár dny a nemůžu se jich nabažit! Jak nádherně provoní během chvilky celý barák! No neskutečné :-)
    A kosmetiku One Love Organics miluju! Zkoušela jsem balzám a sérum Morning Glory a moje nadšení nebralo konce :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  3. EOS by som rada vyskúšala, ale tá cena nieje lákavá:)

    OdpovědětVymazat
  4. Tetesept sůl je super, já ráda voňavé horké vany;) YC vosky bych taky chtěla vyzkoušet, jeden doma mám, ale určitě budou přibývat další;)

    OdpovědětVymazat
  5. Krémy na ruce od Essence mám taky ráda :) Nad vosky od YC jsem často uvažovala, ale když jsem byla minule v obchodě (který je mimochodem ještě k tomu doost daleko) a očuchávala i ty vánoční, tak mi žádný nevoněl tak, že bych si ho musela koupit - jednou bude ale alespoň jeden můj :D

    OdpovědětVymazat
  6. Soli do koupele od Tetesept chci vyzkoušet, ale v drogerce na ně vždycky zapomenu:-D Vosky YC jsou moje srdeční záležitost, naprosto jsem jim propadla:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Eos mám taky a když se koukám na ten Tvůj celý, tak já už tam mám jen takovou malou špičku :D, jak ho taky pořád používám. Koupelovou sůl od tetesept jsem měla a byla to parádní koupel
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se snažím kosmetiku fotit vždy novou, teď už ten balzámek vypadá trochu jinak. :-)

      Vymazat
  8. Pre mna sa zima uz niekolko rokov rovna krem na ruky Essence zo zimnej limitky a Alverde balzam na pery. A samozrejme YC vosky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Z krémů od Essence jsem byla vždy rozpačitá (ale pořád jsem si je kupovala, protože se mi líbily obaly), ale tenhle zimní (s lyžařskou chatou) mi konečně 100% vyhovuje.

    Můžu se zeptat, jestli chystáš nějaký článek o kosmetických novinkách (na jaro)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, kosmetické novinky sepisuji průběžně, podle toho, jak to na nás kosmetické firmy pálí a kolik se toho sejde. Určitě brzy něco sepíšu.

      Vymazat
  10. EOS už musím konecne vyzkouset :))) A svíčky miluji :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  11. Značku One love Organics už jsem zahlédla, kdyby za to chtěli půlku, budiž :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkala jsem si to samé. Za půlku už by to člověk bral, protože je to fakt super, ale takhle je to opravdu pálka.

      Vymazat
  12. Vzorečky od OLO jsem měla taky ale po pár použitích se mi vyrojily pupínky na jedné straně obličeje, nevím jestli to je fakt z toho ale škoda:( ani vune me nejak nenadchla, balzám na noc měl hrudky a nic moc se roztíral..raději Inlight :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pupínků jsem se taky bála, protože je to fakt dost mastné, ale používám to už tak dva týdny a vůbec nic takového se neobjevilo, tak jsem ráda.

      Vymazat
  13. jé, EOS bych moc chtěla vyzkoušet :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Produkty od One love organics vypadaji opravdu skvele, ale ta cena je opravdu vysoka na moje moznosti :)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  16. Treacle moon je moje největší závislost;D mám 8 druhů tělivých mlík a jem z nich uplně hotová;D

    OdpovědětVymazat