pondělí 26. ledna 2015

Laky na nehty Kiko

Konečně se i ke mně dostalo pár kousků od značky Kiko. Ta pochází z Milána a k nám nejblíž ji seženete v Německu. O Kiko jsem vždy slyšela jen to nejlepší. Zahraniční blogerky často mluví o tom, že je to podobné MAC, ale přitom za cenu drogérkových kousků. Už dlouho mě láká snad půlka jejich sortimentu, bohužel jsem nikdy neměla možnost navštívit jejich obchod osobně.

Kamarádka mi však před Vánoci přivezla pár láčků, a tak jsem se s Kiko mohla konečně seznámit.

Mým přáním byl jeden neutrální a jeden bláznivější lak na nehty. Finální výběr však byl na kamarádce a jelikož mě velmi dobře zná, přivezla namísto dvou laků hned tři a všechny barevně vyvedené. 


Růžový a červený jsou z klasické kolekce a způsobem lakování, schnutím i výdrží jsou totožné. Stejný mají i štěteček. Ten je o něco užší a není to zrovna můj nejoblíbenější typ, ale díky skvělé textuře laků to zase tolik nevadí a lakují se dobře. Pro plné krytí byly vždy potřeba dvě vrstvy. Úžasná je doba schnutí, která je fakt blesková a jedna z nejlepších, co jsem kdy u laků zažila. Stejně tak jsem spokojená s výdrží, která je nadstandardní a neporušené vydrží i 4 dny, poté se začnou jen lehce šoupat, takže týden (především u toho světlejšího) není problém. 



Modrý lak pochází z vyšší Quick Dry řady, ale paradoxně za svými kolegy trochu zaostává. Lepší má však štěteček, který je přesně podle mého gusta. Trošku širší, kterým se lakuje jedna radost. Lak má hodně hustou texturu a lakování s ním je docela zvláštní. Hezky kryje už v jedné vrstvě a po svých zkušenostech právě jednu silnější vrstvu doporučuji spíše než dvě tenčí. Dost se to podepíše na následné výdrži. Docela zklamaná jsem byla u doby schnutí tohoto laku. Quick Dry to opravdu není. Schne výrazně déle než dva předchozí kousky a ještě po dvou hodinách si musíte dávat pozor, aby se do něj něco neobtisklo. Přisuzuji to jeho opravdu těžké textuře, které chvíli trvá, než si sedne. Výdrž laku taktéž mírně zklamala. Když jsem dala dvě vrstvy, tak to šlo dolů fakt rychle. Druhý den výrazně ošoupané špičky a třetí den sloupaný lak do půlky nehtů. S jednou vrstvou je to výrazně lepší, tam ty tři dny docela zvládne, ale déle už ne. 

227
Tento lak byl mým štědrovečerním. Nejsem milovníkem klasické červené, ale tenhle lak má šťávu. Hází tisíce odlesků a je to neuvěřitelný chameleon. Na každém typu světla se přebarvuje úplně jinak. Občas je to klasická červená, někdy jde do růžova a často problikává fuchsiová. Na fotkách se mi krásně podařilo zachytit hned dvě jeho tváře. 



375
Krémovek moc ve své sbírce nemám, protože se obecně hůře lakují. Což však není problém tohoto kousku. Proto jsem si ho také zamilovala. Je krásně neutrální a když mám chuť na něco výraznějšího, dobře se na něm vyjímají třpytivé top coaty. 



856
Byť kvalitou zklamal, barevně je úžasný. Je to správný studený zimní lak, který teď nosím hodně ráda. Byť je hodně tmavý, tak se hodí na téměř každou příležitost. Je to temná modrá plná stříbrného shimmeru. Ani nemůžu říct třpytek, protože lak schne krásně do hladka a ani odlakování není žádný problém. 



Z laků mám velkou radost. Klasická řada je kvalitou opravdu na výši a nejvíce bych je přirovnala asi k lakům L'oréal. Skvěle se lakují, rychle schnou a dlouho drží. Co víc může člověk od laku na nehty chtít. Modrý Quick Dry je na tom o něco hůře. Není vyloženě špatný, ale kvalitou čistě průměrný. Barevně je však úžasný a určitě ho ještě několikrát protočím.

Laky se dají sehnat za příznivou cenu. Klasická řada vyjde na směšné jedno euro. Quick Dry poté vyjde na tři eura. Sehnat jdou bohužel pouze v zahraničí. Nejblíže k nám jsou Drážďany.

Máte zkušenost s kosmetikou Kiko? Láká vás?

14 komentářů:

  1. Já bych raději od nich vyzkoušela něco z dekorativky:) Jinak nejvíc se mi líbí ten růžový lak...

    OdpovědětVymazat
  2. Mám od nich tužku na oči, makeup, pudr i tvářenku a vše je SUPER ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zkoušela jsem od Kika taky jen laky na nehty, a vzhledem k tomu, že se mi oba začaly pekelně loupat jen asi dvě hodiny po lakování, jsem je vyhodila a s Kiko skončila nadobro :D

    OdpovědětVymazat
  4. Zkušenost nemám, ale ten červený lak se mi moc líbí:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Pekne odstiny maji.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne odtiene, všetky sa mi páčia :)) Kiko by som v buducnosti chcela rozhodne vyskušať :))

    OdpovědětVymazat
  7. S Kiko žádnou zkušenost nemám, nikdy jsem se k jejich výrobkům neměla příležitost dostat a abych byla upřímná, nějak mě ta značka ani neláká. Laky vypadají pěkně, moc se mi líbí ten krémový růžový, to je krásný odstín.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Ten růžový je fakt nádherný, přesně můj oblíbený odstín růžové.

    OdpovědětVymazat
  10. nejvíce se mi líbí ten první :)) od KIKO jsem zkoušela zatím jeden láček a byla jsem moc spokojená, tak budu muset vyzkoušet další :))

    OdpovědětVymazat
  11. S touto kosmetikou zkušenost nemám, nejvíce mě zaujal ten modrý :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  12. Už mám od tejto značky pár kúskov, dokonca som jeden aj minula (tónovaný balzam na pery) a musím povedať, že je to naozaj kvalitná kozmetika za veľmi dobré ceny.
    Čo sa týka lakov (vlastne aj rúžov, tieňov...), majú neskutočný výber farieb a kvalitou určite stoja za to.

    OdpovědětVymazat
  13. Ty laky jsou nádherné, škoda jen, že kiko není i v Česku :(

    OdpovědětVymazat