neděle 18. ledna 2015

Dekorativní mix od Essence

Dnes to bude jeden menší kostlivec ze skříně. Následující produkty jsou loňské podzimní novinky. A jelikož další update už je za dveřmi a čeká nás následující měsíc, je už opravdu na čase, se na ty (půl roku staré) novinky podívat.

Testovala jsem věcí ke kompletnímu nalíčení očí - stíny, linky a řasenku.


3D oční stíny mám v odstínu 07 Irresistible fullmoon flash. S těmi předešlými 3D verzemi nemám nejlepší zkušenosti, ale dostala mě barevná kombinace, tak jsem jim dala šanci. Zlato  - šedá, popřípadě zlato - hnědá, to je přesně to, co na mých očích uvidíte nejčastěji. A vůbec nevadí, že mám pro vytvoření tohoto dua asi tak milion stínů. 



Stíny jsou pigmentované opravdu dobře, i když je potřeba dodat, že v momentě, kdy je začneme na oku rozmazávat, tak mají tendenci ztrácet na intenzitě a to, co vidíte na ruce, nejde úplně věrně přetransformovat na oko. Zvláště u té šedé bych brala intenzivnější barvu. Ale pro nenápadné líčení nebo jako podklad pod linku se použít dají. Stíny taktéž výrazně práší. Naštěstí na oko se dají nanést poměrně rovnoměrně a u Essence se řadí k tomu lepšímu, co jejich sortiment na poli očních stínů nabízí. Výdrž s bází kolem 8 hodin není problém. 


Dalším kouskem je řasenka Lash Princess, kterou mám z této trojky asi nejraději. Respektive, měla jsem, protože jsem ji před pár dny dodělala. U Essence řasenek jsem byla dříve zvyklá na to, že zatímco kartáčky nabízely zajímavé, tak samotná náplň uměla dělat neplechu. Vysychala po dvou týdnech, dělala hrudky, mazala se při první slze. Tady musím konstatovat, že došlo k neuvěřitelnému zlepšení. V tomhle směru je řasenka velmi dobrá. Na oku drží, nemaže se, zvládne i vlhčí počasí a životnost balení byly asi dva a půl měsíce při téměř denním používání. 



Kartáček se mi líbil. Přišlo mi to jako kompromis mezi klasickým huňáčem a umělými pidi kartáčky. Řasenka primárně slibuje objem, což můžu i potvrdit. I když právě proto mě trochu zlobila. Já mám s objemovými řasenkami ten problém, že mé už tak husté řasy slepují. Tady to nebylo tak zlé, ale asi v polovině životnosti řasenky měla tendence při vícečetném pročesání vytvářet pavoučí nožičky. Bohužel právě v této fázi jsem pořizovala fotografie níže, kde to jde také vidět. Řasenka naštěstí uměla i řasy vcelku hezky (i když ne nijak dramaticky) prodloužit a nezatěžovala je, takže, v kombinaci s kleštičkami, jsem měla natočené řasy celý den. 

Výsledek je za mě prostě průměrný. Fajn řasenka, která mi vyloženě nevadila, ale znovu bych si ji nekoupila. Na to už jsem měla v ruce lepší řasenky a především, ještě velká spousta jich čeká na vyzkoušení. 


Posledním kouskem jsou linky a vlastně ony můžou za to, že je recenze takhle pozdě. Nosila jsem je totiž proklatě málo často. I když pravda, to já linky obecně nosím spíš výjimečně. Tyto linky Essence se vyrábí ve dvou provedeních - matt a shine. Nevím proč, ale prostě mě nadchlo, že linky můžou být matné a automaticky jsem chtěla zkusit ty. Tahle zpětně to hodnotím jako nešťastnou volbu, tím spíš pro někoho, kdo nemá linky tak natrénované a ještě k tomu nemá rád ty tekuté. 



Vhodnost aplikátoru asi plně neposoudím. Já obecně tekuté linky považuji za tu nejhorší linkovací variaci a vždy mi to s nimi přijde těžší. Konzistenčně mi však přijdou dobré. Ani moc tekuté, takže netečou tam, kam nemají. A ani moc hutné, takže se rovnoměrně nanáší i lehkým tahem. 

Matná textura mi přijde jako kámen úrazu. Díky této textuře jde totiž vidět každá nedokonalost. Ať už je to nepřesnost při nanášení nebo vrásky. Myslím, že to jde krásně vidět i na fotce níže. Fakt si nemyslím, že bych tu linku malovala až tak křivě, ale na nerovném povrchu očního víčka dokáže matný finiš vytvořit právě tohle. 

Pochválit však můžu výdrž. Na oku rychle zaschnou a poté drží celý den. Nemažou se, nedrolí. Večer jdou bez problémů odlíčit. Stejně tak je skvělá jejich černo černá barva.



Všechny tři věci by se jednoduše daly shrnout jako použitelné, ovšem průměrné. U Essence jsem zvyklá na velké výkyvy od překvapivě skvělých kousků až po úplné nesmysly. Tenhle výběr je však někde uprostřed. Stíny sice trochu práší a nejsou tolik intenzivní, ale mají hezkou barvu a jsou nositelné. Řasenka taktéž dobře posloužila a byť nebyla úplně ta pravá pro moje řasy, nebála bych se ji doporučit na řidší řasy, které hledají objem. Linky také nebyly můj šálek kávy, ale na oko se mi nanést podařily a mají výbornou výdrž. Pokud zvažujete jejich nákup, doporučuji sáhnout spíše po shine verzi. Myslím si, že bude o chlup lepší. 

Cenu  u řasenky je 119 Kč, stíny a linky jsou poté shodně za 85 Kč. Nic z toho není žádná špička, kterou musíte okamžitě mít. Na druhou stranu, nejsou to propadáky. Takže to berte spíše jen jako inspiraci a pokud budete někdy nutně hledat levnou alternativu pro linky, takto barevné stíny či objemovou řasenku, klidně můžete po těchto kouscích sáhnout.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení Essence.

Zkoušeli jste některý z těch produktů?

17 komentářů:

  1. tiene ma celkom lákajú, možno ich skúsim :) pekná recenzia

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ja jsem s tou rasenkou velmi spokojena, necekala jsem upřímně, ze mi dokáže udelat tak výrazné řasy ;) stiny jsem ted ulovila ve vyprodeeji a ta pigmentace je nic moc, nejdou mi ani nabrat na štětce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty stíny jsou hodně slisované, zkus třeba nějaký hrubější nebo hodně chlupatý štětec, půjde to o něco lépe.

      Vymazat
  3. Mám 3D oční stíny a zatím jsem spokojená mám odstín fialkové a myslím že je tam šedá, teď si nejsem jistá :))))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak, 3d stíny mám dvoje v jiném odstínu, ale bohužel i s bází drží velice špatně a pigmentace také nic moc, za to řasenka je naprosto skvělá :-))
    A na tekuté linky si zatím netroufám :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Mně hodně pozitivně překvapila ta řasenka, jsem s ní opravdu spokojená:-)

    OdpovědětVymazat
  6. 3D tiene ma vždy lákali, majú krásne odtiene, ale obávala som sa kvality. Tu vidieť, že sú vlastne fajn, ale ja už mám takź zásobu, že by som ich skutočne neunosila.

    OdpovědětVymazat
  7. Na tuhle řasenku Princess Lashes si brousím zuby už hodně dlouho, ale vzhledem k tomu, že je objemová, asi by mi moc nevyhovovala, mám radši ty prodlužující. Já mám od Essence ráda řasenku Get big lashes, jediná nevýhoda je, že se nedá vrstvit, ale jinak mi vyhovuje, neslepuje mi řasy (pokud dám 1 vrstvu nebo 2), drží, působí přirozeně a vysychá mi až po 3 měsících. Taky mám od Essence stíny a jsou dost pigmentované, nevýhoda je, že dost práší. :/
    ty linky ti sluší, je škoda, že je nenosíš častěji. Je fakt, že tekuté jsou na manipulaci nejtěžší, ale chce to jen cvik, je jasné, že když se na to člověk vykašle a pro jistotu je nebude používat vůbec, tak se to nenaučí. Mně bohužel tekuté linky moc nesluší, působí to u mě moc tvrdě, sluší mi spíš linka udělaná tužkou a rozmazaná do ztracena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se s těma linkama fakt snažím a vím, že když mám období, kdy je zkouším pravidelněji, tak je to lepší, ale pak na to zase nějaký měsíc nešáhnu a jsem zase na začátku. Ale donuť se v sedm ráno, po tmě, před prací, vytvářet něco, co nemá jistý výsledek. I tak díky makeupu vstávám o dost dřív. :-D

      Vymazat
  8. Ahoj, práve u teba sa mi zdá, že bola debata o týchto tieňoch. Ak by si o ne stále mala záujem skús GIVEAWAY na mojom blogu :)

    http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.cz/2015/01/rozdavacka.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  9. Měla jsem ten 3D stín akorát modrý a spokojená jsem vůbec nebyla :/ ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
  10. 3D stíny mám doma dvoje a to v odstínu 10 Irresistible Summer Sea a v odstínu 11 Irresistible Fox-trott a jsem s nimi celkem spokojená. :) Na řasenku už koukám celkem dlouho, tak si ji možná už konečně pořídím. :)
    W.

    OdpovědětVymazat
  11. Ta řasenka na mě čeká v šuplíku, tak jsem na ni zvědavá :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Z těhle tří věcí nemám ani jednu. Původně jsem chtěla vyzkoušet tu řasenku, ale po tvojí recenzi nepotřebuji nic z toho.:) Alespoň ušetřím.:D

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  14. Produkty jsem nezkoušela, teď ale dodělávám fix od Essence a s tím se pracuje krásně a za celý den se linka nerozmaže :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  15. Stíny jsem měla. Pigmentace luxusní, barvy skvělé, ale bohužel mě zlobily na očích (štípaly mě). Tak šly dále :)

    OdpovědětVymazat