čtvrtek 15. ledna 2015

Aqualia Thermal pleťový krém Vichy

Tento hydratační krém je loňskou novinkou v portfoliu Vichy. Doma ho mám již dlouho, ale cíleně jsem si ho nechávala na chladnější měsíce. Používám ho zhruba od listopadu. 

Krém se vyrábí ve dvou variacích, já mám tu lehčí pro normální až smíšenou pleť. Krém mám být inovační v tom, že zajišťuje cirkulaci vody v pleti a nemělo by tak docházet k tomu, že nos se vám mastí a bradu máte samou šupinku. 



Krém se také chlubí tím, že mám obdobnou vonnou kompozici jako parfém. Což mě osobně moc neoslovilo a je to vlastně jediná věc, která mi na krému vadí. Nejdříve jsem ho ani nechtěla používat, protože té parfemace je tam na mě fakt moc, ale ve finále, když člověk nad tím tolik nepřemýšlí a používá to každý den, tak to není taková tragédie. Krém voní velmi výrazně květinově. Nemůžu se zbavit pocitu, že v tom cítím Eternity od Calvina Kleina. A toho já nerada. Vůně se na obličeji drží a jde cítit i nějakou chvíli po nanesení. Ale jak říkám, první dny mi to vadilo hrozně moc, ale teď už si to nijak neberu. Takže se s tím dá žít, každopádně si myslím, že je ta parfemace nadbytečná a u krému na citlivou pleť nemá co dělat. 



Krém jsem chtěla na zimu, protože jsem předpokládala, že bude opravdu hodně hydratační a že to bude na léto moc. Ve finále jsem se zmýlila a spíše jsem ho měla používat právě v létě. Krém je hodně lehoučký a kdyby byla nefalšovaná krutá zima, tak to bude asi málo. Každopádně kombinuji to ještě s jiným hutnějším krémem a nemám s tím problém ani teď. 

Konzistenčně je to až gel - krém. Je velmi lehoučký a jemnými tahy se zapracuje to pleti. Tam se ihned vstřebá a nedělá žádnou neplechu. Nelepí, nepne, prostě fajn. Moc se mi tedy neosvědčil pod makeup. Ten na něm ,,jezdí" a stalo se mi, že se i drolil. Krém tedy používám striktně na noc a tam už žádný problém není. 



Krém Vichy používám už asi dva měsíce, takže si myslím, že ho můžu zhodnotit i z dlouhodobějšího hlediska. Určitě můžu potvrdit, že pleti neubližuje. Neucpává póry,pleť není přemaštěná, žádné alegické reakce či něco podobného. Pleť je hydratovaná dostatečně a šupinky nemám. To je u mě velké vítězství, protože s nimi čas od času bojuji a v zimě zvlášť, ale zase na druhou stranu, používám mnoho produktů a Vichy je jen jedním z nich, takže to není primárně jen jeho zásluha. 

Jediné, co mi vadí, je ta parfemace, ale ta je dost individuální. Už ve Vichy mi říkali, že o tom ví, a že díky tomu půlka lidí ten krém miluje a druhá půlka nenávidí. Určitě si ho ale před koupí někde očichejte. Byť jsem s krémem velmi spokojená a vyhovuje mi, tak si ho znovu nepořídím a je to čistě jen kvůli té parfemaci. Seženete ho v lékárnách či na internetu plus mínus kolem 500 Kč za 50 ml. 

Za poskytnutí krému k recenzi děkuji zastoupení Vichy. 

Máte vyzkoušený nějaký krém od Vichy? Vyhovuje vám?

7 komentářů:

  1. Od Vichy jsem jeden krem mela a byl uzasny. Tenhle take nevypada zle.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Jáí používala skoro rok Idealii, byla jsem docela spokojená, ale došel a mě se nechtělo investovat 600,- do nového, zrovna teď :D tak jsem si koupila od L´oreal Perfektskin, ten nový růžový, i se sérem mě vyšel na 400,- a jsem strašně spokojená. Je mnohem lepší, než Idealia. Pořád koukám na po blozích, kde se kdy ukáže nějaká recenze a pořád nic :) Růžový Perfekt Skin je fakt super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. růžový Loreal mě také láká. Bohužel ke mně se k recenzi nedostal, takže ho plánuji spíše výhledově a taktéž vyčkávám recenze od svých kolegyň.

      Vymazat
  3. Já jsem ještě žádný krém nezkoušela :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám z této řady sérum a je nejlepší! Určitě si ho koupím znovu :). Uvažuju, že si pořídím i tento krém :).

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  6. Před 2měsíci jsem dopotřebovala také tuto Aqualii legere, parfemace je opravdu hodně výrazná, ale to mě tolik nevadilo. Používala jsem ho také jen na noc, protože se pod make-upem drolí, a to jsem ho zkoušela s více make-upy, ale ten samý výsledek. Radší mám od Biodermy Hydrabio, to mohu používat na noc i den a je super. Jinak Vichy Aqualia sérum je super, není až tak parfemován a skvěle hydratuje.

    OdpovědětVymazat