středa 3. prosince 2014

Kosmetická statistika (listopad)

Listopadová statistika tentokrát s lehkým zpožděním. Bohužel letošní podzimní počasí je úplně nanic a já jsem za poslední měsíc nedokázala udělat kloudnou fotku na blog, protože sluníčko prostě neexistuje. Díky bohu za můj bohatý archiv, kde mám nafocené produkty dlouho dopředu. Statistika ale už dál odkládat nešla, a tak jsem vychytala alespoň pár minutek denního světla.

Číselně jsem se vrátila do své klasiky, čili je toho hodně. Nových věcí je 41 a spotřebovaných kousků rovných 20. 

Novinky

Novinky jsou početné,a co hůř, tak především na poli dekorativní kosmetiky. Výrazně do toho zasáhl americký nákup, který mi přivezla kamarádka. Čítal deset kousků. O slovo se hlásí i výprodej Essence a Catrice, kde jsem pro sebe ukořistila osm věcí. Ale dala jsem za ně sotva dvě stovky a i když jsem věci brala hodně impulsivně (aneb nechte tam rtěnku za pětikorunu), tak jsem si nakonec domů přinesla hezké a použitelné věci. Početně do toho zasahují také masky Missha, které jsou čtyři,ale zase jsou na jedno použití, takže rychle zmizí. A pak už jen klasicky pár drobností a nezbytností. 

Spotřebováno

Tady se nám to zakulatilo na rovnou dvacítku. I když je to číslo lehce přifouknuté. Hned čtyři věci byly v miniatuře a vyhazuji tři tužky, které jsou staré/nepoužitelné. A jsme opět na staré dobré klasice.

1) Ústní voda Colgate - Levná, použitelná, ale stejně mám raději Max White One, ke které se teď také vracím. 

2) Termální voda La Roche Posay - Možná je to zázrak, možná je to jen placebo. Tak jako tak, Serozinc se stal součástí mé rutiny v péči o obličej, takže jej plynule nahradilo další balení.

3) Lak na vlasy Fructis - Katastrofa. Vůbec nic to nedělalo a už nikdy víc.

4) Tekuté mýdlo Balea - Jedna klasika. Jiná mýdla už snad ani nekupuji. Tohle bylo stejně skvělé jako všechna předchozí.

5) Tonikum Lirene - Neurazilo, dobře posloužilo, ale nezajiskřilo to mezi námi a nemám potřebu pořizovat si jej znovu.

6) Sprchový gel Yves Rocher - Nasyslené zásoby z loňských Vánoc, takže bylo načase je konečně spotřebovat. Vlastnostmi klasický sprcháč, který vynikal svojí krásnou čokoládově malinovou vůni. 

7) Vůně Escada - Moje oblíbená. Bohužel se mi komplet rozbil rozprašavač a zbytek parfému již nejde vydolovat. :-( Ale měla jsem ji moc ráda a nevylučuji, že se k ní v budoucnu vrátím.

8) Krém na ruce Manufaktura - Tohle bylo šlápnutí vedle. Krém byl hodně tekutý, nevoněl a především nehydratoval. Docela mě to odradilo do Manufaktury jako takové.

9) Odlakovač Dermacol - Tohle je naopak překvapení roku. Nejlepší odlakovač, který jsem kdy měla. Skvěle sundá veškerý lak a hlavně nehty tolik nevysušuje a neničí. Už mám doma další balení.

10) Šampón Bodhi - Příjemná vlasová změna. Šampón hezky mentolově voněl, vlasy umyl a nijak nezatěžoval. Byla jsem spokojená, ale tento druh kosmetiky zásadně střídám, takže o opakované koupi neuvažuji.

11) Tělový krém Balea - Podezírala jsem ho, že je bezedný, ale nakonec jsem ho po půl roce udolala. Je to příjemný krém, dobře se roztírá, hezky voní a hydratuje tak nějak průměrně, ale uspokojivě. Poměr cena/výkon je tady neskutečný. Možná se k němu časem vrátím.

12) Odličovač očí Dermacol - Byť jednosložkový, tak mi vyhovoval a běžný makeup dokázal obstojně odlíčit. Za mě spokojenost, ale o jeho opakované koupi momentálně neuvažuji.

13) Pasta na zuby Sensodyne - Prostě klasická pasta. Vyhovovala, ale teď jsem pro změnu koupila zase jinou. Pasty moc neřeším a beru tu, která je zrovna v akci. :-)

14) 15) Tužka na oči Rimmel a Benecos - Potkal je stejný osud. Téměř je nepoužívám a válí se mi tady více než dva roky, takže bude asi lepší, když se rozloučíme. O jejich vlastnostech vám toho moc nepovím, protože bych spočítala na prstech jedné ruky, kolikrát jsem po nich sáhla.

16) Fix na oči Avon - Jak jsem psala v nedávné recenzi, nedá se s tím namalovat uspokojivá linka, takže není nutné ho doma nadále skladovat.

17) Micelární voda Vichy - Příjemná, odlíčí a nijak nevybočuje z řady jiných micelárek. Plnému balení se nebráním, ale ani ho nevyhledávám.

18) Sérum Vichy - Taktéž příjemné, i když se mi nepozdává, proč bych si večer před spaním měla na obličej mazat třpytky. Právě kvůli tomu bych si plné balení nekoupila.

19) Krém na ruce lavera - Byť tuto značku nemám ráda, tak krém byl docela fajn. Hezky voněl, rychle se vsakoval a dobře hydratoval. V kabelce byl fajn, ale po plném balení netoužím.

20) Maska GlamGlow - Byla skvělá a vyhovovala mi. Hezky voněla a hydratovala přesně tak, jak moje smíšená pleť potřebovala. Škoda její ceny, protože za tisícovku bych si ji fakt nekoupila.

Tohle je definitivní tečka za listopadem a máme před sebou mé dva oblíbené měsíce. Alespoň co se kosmetiky týče. To, co se děje za okny, to zrovna nemusím. Nicméně máme tady Vánoce a já věřím, že Ježíšek ví, že kosmetické dárky mi udělají tu největší radost. A potom nás čekají povánoční výprodeje, které budou zasahovat až do ledna a ty také stojí za to. Takže se jistě můžete těšit na tučné statistiky a šetřit začneme od února. Slibuji...:-)

Co vy a listopad? Nakupovali jste nebo už šetříte místo na vánoční dárky?

16 komentářů:

  1. Me kosmetiky pribylo minimum, ovladla jsem se:) Pekne nakupy :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si nakoupila jen antiperspirant a odličovač, protože mi došly, jinak jsem nakupovala dárky :)
    Pěkná spotřeba, s odlakovačem od Dermacolu jsem taky moc spokojená

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně souhlasím, lak na vlasy Fructis stojí za starou bačkoru, Mám zelený a šíleně nepoužitelný. 3x lepší je obyčejný lak od Baley.. Jinak pěkné nákupy i spotřeba!

    OdpovědětVymazat
  4. Krém na ruce od Essence jsem si koupila taky :) Doufám, že bude nějaký článek o stínech Wet n Wild!? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude, jen se mi v poslední době sešlo tolik nových stínů, že nestíhám testovat, takže určitě až po novém roku.

      Vymazat
  5. Hezké nákupy, mně se v listopadu taky podařilo najít pár super věcí, hlavně na rtěnkovém poli.

    OdpovědětVymazat
  6. já mám za listopad pár krásných úlovků, ale šetřím si místo na Vánoce :D

    OdpovědětVymazat
  7. Super nákupy, za minulý měsíc moc nové kosmetiky nemám, no příští týden se chystám na větší nákup (alespoň na moje zvyklosti), tak jsem zvědavá, kolik tam nechám :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já měla v listopadu stopku =o)
    ALE dneska už je prosinec a vyrazila jsem do Rossmannu, mají na Coloramu 1+1 zdarma (levnější zdarma) a mají FAKT luxusní stíny, tak jsem je vzala a pak mi padla do oka rtěnka v tužce =o) kravina jako vánoční mejdlo atp.

    Dárky mám nakoupený =o) ale kupuju od léta, aby to moc nebolelo...

    OdpovědětVymazat
  9. Take jsem si poridila kosmetiku laidbare a prave ji testuji na mou plet, tak jsem zvedava.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Odlakovač od Dermacolu mám taky moc ráda :-) YR sprcháč nádherně voní, ale bohužel mi vysušuje pokožku. A to jsem si samozřejmě jako správný hamoun koupila 3 balení :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Já spotřebovala plet'ovou vodu od Ryoru, skoro i odličovač očí (taky od Ryoru) a koupila jsem si: novou plet'ovou vodu (Ryor) a odličovač očí (Mixa) a rtěnku Moisture Lipstick od Rimmel.

    OdpovědětVymazat
  13. Vau skvelý výber kozmetiky :) Niektoré z nich som mala aj ja tú česť vyskúšať :) Super článok :)Ináč gratulujem k tomu, že dokážeš toho toľko za jeden mesiac spotrebovať! :D Ja skôr iba kupujem nové a nové a nič :D

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  14. Budu velmi ráda, když se zapojíš do mojí giveaway o super skřipce do vlasů - http://talktomymoustache.blogspot.cz/2014/11/linziclip-giveaway.html :-)

    OdpovědětVymazat