čtvrtek 11. prosince 2014

Iconic 2 od Makeup Revolution

Makeup Revolution již nějakou dobu víří české kosmetické vody a vlastně i tato recenze měla být napsána v září, aby podpořila otevření eshopu. Jak už mě ale jistě dobře znáte, občas mi trvá déle, než se s nějakou věcí spřátelím. 

Paletka Iconic 2 má kopírovat slavnou Urban Decay Naked 2. Slavné nahaté paletky mě vlastně nikdy moc nelákaly a při prvním testování teto levnější verze jsem přišla na to proč. Nejdříve jsem si nevěděla moc rady s výběrem barev. Ano, jsou krásné a neutrální, ale všechny na jedno brdo. Nejdříve jsem tam viděla jediný stín, který by se dal použít jako podklad a potom milion variací středně hnědé, které jsem neuměla využít. Právě proto jsem potřebovala tolik času a vyplatilo se, protože nyní už s ní zvládám daleko více variací a zamilovala jsem si ji.



Paletka obsahuje 12 stínů - 2 matné a deset se shimmerem. Oba matné stíny se bohužel nepovedly. Jsou velmi špatně pigmentované a nejde s nimi udělat souvislejší vrstva. Ten nejsvětlejší používám alespoň na nenápadné projasnění pod obočím, matný hnědý stín nepoužívám vůbec. Všechny ostatní stíny jsou pigmentované velmi dobře a svojí kvalitou se od sebe neliší.

Celkově je kvalita stínů velmi dobrá. Práší jen minimálně a nanáší se hezky rovnoměrně. S bází zvládnou kolem 8 hodin, což je u mě klasika, takže si nemůžu stěžovat. Zbytečně se nerozmazávají a neopadávají. Snad jen při blendění je potřeba mít co nejlehčí ruku, protože se umějí vytrácet neznámo kam.


Nabízí se tady srovnání s paletkami Makeup Academy. Nemůžu mluvit za všechny, protože i tam se kvalita paletky od paletky liší, ale pokud bych měla srovnat moji Starry Night od MUA a Iconic 2 od Makeup Revolution, tak druhá jmenovaná je svojí kvalitou o třídu výše. Stíny daleko méně práší a pohodlněji se nanáší. Stejně tak i samotné balení je bytelnější a nehrozí, že se každou chvíli rozpadne. Co se mi ještě hodně líbí, tak je naskládání barev v těch obdelníčcích. Je to prostě něco úplně jiného, než mám u všech jiných paletek. I když pravda, víme odkud přichází inspirace. :-)

Moje dvě nejoblíbenější variace líčení. Třetí stín zleva béžová v kombinaci s jednou z mnoha hnědých. A druhá varianta šedivá (čtvrtá zprava) v kombinaci s tmavě hnědou (druhá zprava). 



Chvilku mi trvalo, než jsem si na paletku zvykla, ale nyní ji mám hodně ráda. Používám ji čím dál častěji a hledám stále nové kombinace. Kvalita stínů je uspokojivá, pracuje se s nimi dobře a výdrž je u mě standardní. Když člověk pomyslí na to, kolik paletka stojí, tak je to výborný kup a myslím si, že mít minimálně jednu doma, se vyplatí. Jen si tedy předtím projděte recenze, protože paletka od paletky se liší a zvláště na ty s výraznějšími odstíny jsem tolik chvály neslyšela. 


Paletka vyjde na 179 Kč a zakoupíte ji na oficiálním českém  eshopu. Stejně tak ji můžete potkat na několik dalších eshopech. 

Za poskytnutí paletky k recenzi ději zastoupení Makeup Revolution.

Zkoušeli jste nějakou paletku od Makeup Revolution? Jak jste spokojení?

14 komentářů:

  1. Me paletky lakaji, i kdyz stinu mam az az. Ovsem ja radeji studene odstiny, i kdyz tahle take vypada dobre.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. mám od nich dvě a obě mám moc ráda a jsem s nimi spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já pudrové stíny moc nepoužívám, takže na stíny mám teď stop stav, ale paletky od téhle značky mě lákají hodně.

    OdpovědětVymazat
  4. Paletku jsem nezkoušela, mám doma zapečené stíny a ty jsou parádní :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Nedávno jsem si přesně tuto objednala a jsem moc spokojená. Já zase naopak ten jediný matný stín používám hodně, je moc hezky pigmentovaný, na tvé ruce vidím ale úplně něco jiného což nechápu ? Až na ten první stín ( ale ten je s bází také moc pěkný) jsou všechny nádherně pigmentované, pěkně drží a hezky se s nimi pracuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U těchto levných značek se občas stává, že se kus od kusu může lišit, takže třeba je něco v nepořádku jen s tím mým stínem a v jiných kusech funguje. Já jsem se ho snažila vrstvit, ale opravdu to nejde.

      Vymazat
  6. Ja neviem, v paletke tie tiene vyzerajú celkom pekne, ale na swatchi ma nezaujali. A najhorší je ten obal, mne sa to tak nepáči... Radšej si priplatím za paletku, ktorá sa mi bude páčiť po všetkých stránkach, takže toto ide mimo mňa.
    Ale musím povedať, že to prvé líčenie sa mi páči dosť :)

    OdpovědětVymazat
  7. Paletka vypada dobre.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Od MR mám paletku neutrálních matných stínů a jsem s ní spokojená. Naopak s jednou paletkou od MUA (Glamour Nights) jsem spokojená nebyla - stíny v ní měly o dost horší kvalitu a ty třpytivé se drolily.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. stále rozmýšľam nad nejakou paletkou od Makeup revolution, ďakujem za recenziu :)
    #myBeautygram

    OdpovědětVymazat
  11. Pořád se nemůžu rozhodnout, kterou Iconic si mám koupit :D ale tato má krásné odstínny s podtónem do tepla a to já přesně hledám ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jo je fakt krásná... už dlouho jsem se rozmýšlela kterou paletku od Makeup revolution vyzkoušet.... tak mám asi jasno :)

    OdpovědětVymazat