neděle 16. listopadu 2014

Podzimní líčení s Avonem

Je načase splnit jeden rest, a tím jsou produkty od Avonu. Mám je doma snad už od září, ale stále nebyl ten správný čas k recenzi.

Dnes vám představím dva produkty, které byly novinkami právě pro letošní podzimní sezónu. Jedná se o lesk na rty a linky ve fixe.




Začneme pozitivně, i když na první pohled to tak nevypadá. Extra lasting lesk na rty mě totiž na první pohled vyloženě vyděsil. Když jsem jej rozbalila, napadlo mě je pane bože, co já s tím budu dělat. Je to krvavě červená tekutina plná velkých zlatých třpytek. Jak už to ale bývá, občas umí kosmetika překvapit.

Lesk voní tak napůl ovocně, napůl chemicky. Moc se mi to nelíbí. Konzistenčně je hutnější, nestéká a dobře se díky tomu aplikuje.

Takhle to umí rozbalit na sluníčku.


Aplikátor má lesk klasický houbičkový a spolu s příjemnou texturou se velice dobře a přesně nanáší. I když je tam třpytek požehnaně, tak na rtech nejsou zase až tak patrné. Samozřejmě, jsou tam, ale ta červená je dokáže spolehlivě přehlušit a nepůsobí to levně. Pigmentace je výborná, i když barva na rtech nakonec není tak zářivá, ale je to taková klasická podzimní zastřená červená. Světe div se, nakonec se mi to líbí a lesk jsem v poslecních týdnech nosila často.

Lesk docela lepí, ale v tomto případě jsem i docela ráda. Dodává mi to jistotu, že barva drží tam, kde má a nikam se nerozpíjí. Výdrž je výborná, i když slibovaných 8 hodin to samozřejmě není. Sám od sebe se lesk nevytrácí, pití zvládne bez ztráty kytičky. Po jídle už zůstane jen letmý nádech. Ale upřimně, moc se mi nechtějí jíst ty třpytky více než je nezbytně nutné, takže lesk stejně před každým jídlem otřu. 

Lesk je jinak na rtech příjemný a nijak jim neubližuje. Ani když jej nosím celý den a několikrát ho obnovuji, tak rty nijak netrpí.


Lesk se vyrábí v 6 variantách, já mám tu nejtmavší Eternal Red. Oficiální cena je 229 Kč, ale je téměř pořád v akci a teď v posledním katalogu je za 139 Kč. 


Druhou věcí jsou linky ve fixe, u kterých to bylo naopak. Nejdříve jsem za ně byla ráda, ale následným testováním neprošly. Zkosený aplikátor mě moc nepotěšil. Neumím s ním totiž pracovat. Obecně tento typ nemám ráda. Nemám na linky zkosený štětec a dokonce ani nemusím zkosený štětec na tvářenku. Mé testování bylo tedy velmi rychlé. Nejsem schopna s tím nakreslit slušně vypadající linku. Pořád s tím čárám někam jinam, hrozně se to rozpíjí, prostě konečná.


Přece jen tady existovala možnost, že jsem prostě nešikovná a linky jsou v tom nevinně. A tak jsem je půjčila kamarádce, která je v linka větších profík než já. Nosí je často, střídá konzistence, barvy, značky. Linky Avon mi po pár dnech vrátila s tím, že víc strašné linky neexistují. Linku se jí sice namalovat podařilo, ale hrot je podle ní moc tvrdý a na oku nepříjemný, linky se rozpíjí, pigmentace je velmi špatná a pro docílení skutečně černé barvy je potřeba dát aspoň tři vrstvy. V tomhle případě už ale zase nejde udělat úplně tenká linka. A na úplný závěr vlastně vůbec nedrží a hned se rozmazávají. 

Fotodokumentaci pro vás nemáme, protože výsledek prostě nikdy nebyl focení hodný.

Linky Mega Effects stojí 199 Kč, ve slevě poté 119 Kč, ale určitě si je nekupujte. S linkami se špatně manipuluje, barva není sytá, rozpíjí se a výsledek nevydrží. 

Výsledek je tedy dnes jednoznačný. Lesk je sice netradiční a asi ne pro každého, ale určitě si své zastánce najde. Já jsem s ním spokojená. Linky se jednoduše nepovedly a vyhýbejte se jim obloukem.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení Avon.

Co říkáte na ten lesk? Láká vás k vyzkoušení?

11 komentářů:

  1. Lesk vypadá moc krásně a určitě mě láká, škoda, že linky neuspěly :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Mě teda moc neláká, lesky zase tolik nenosím, a když už, tak bez třpytek. A linky ve fixe také moc nemusím, mám raději gelové :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lesk ani linky jsem v katalogu ještě neviděla :) Na lesk se možná kouknu, kdyby byl v nějakém hezkém přirozeném odstínu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Lesk vypadá fakt hezky, i když já osobně bych asi mrkla po jiném odstínu.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  5. Lesky síce nenosím a trblietky na perách tiež nemusím, ale velmi sa mi páči ako tá farba vyzerá na perách :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já fakt Avon nemám ráda, většina věcí se mi zdá drahých i v akcích. Ale je pravda, že některé výrobky bývaly fajn, např. řada krému na nohy nebo všem známá bahení maska.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  7. Me zaujal hlavne ten lesk.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Lesk vypadá neskutečně dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat