úterý 25. listopadu 2014

Oční odličovač Dermacol

Já a odličovače očí, to je věčné téma a začínám docházet k závěru, že je u mě něco špatně. Zkouším jeden za druhým, ke každému mám nějakou připomínku a zvláště mi nesedí ty, co všichni milují (viz Mixa). U dnešního kousku je špatně zase něco jiného a můj vztah k očním odličovačům je zase o stupeň divnější.


Zklidňující odličovač očí od Dermacol je letní novinka. Obsahuje extrakt ze zeleného čaje, D-Panthenol a k očím by měl být jemný a pečovat o jejich okolí.


Už dávno jsem se vzdala myšlenky, že by mě mohl odlíčit jednosložkový odličovač. O tomto konkrétním kousku od Dermacol jste navíc mohli číst již několik recenzí a pozitivy se to v nich moc nehemžilo. Přesto všechno, světe div se, mně tento odličovač sedí. I když samozřejmě s výhradami, jak jinak.


Balení je typické a díky úzkému otvoru se dobře dávkuje. Uvnitř je čirá tekutina, která je bez parfemace. Potud žádný problém.

Co se odlíčení týče, nečekala jsem opravdu nic. Už dlouho jsem jednosložkový odličovač neměla a na tenhle navíc neexistovala snad jediná pozitivní reference. Jenže líčidla šla úplně sama dolů, a to bez větší námahy. Ano, má to své limity a dvoufázový odličovač to není. Poradí si to s běžnými stíny a řasenkou. Pokud přidáte gelové linky nebo voděodolnou řasenku, tak si s tím odličovač neporadí. Ale takové věci já používám sporadicky, takže mi to tolik nevadí.

Stačí mi tedy nechat tampónek chvíli přiložený na oku a poté docela lehce téměř vše stáhnu. Druhým tampónkem už jen dočistím zbytečky. 

K očnímu okolí i očím samotným mi přijde šetrný. Vůbec mě neštípe, a to ani tehdy, když se ho omylem do oka dostane větší množství. 


Není to nejlepší odličovač na světě a pokud milujete dvoufázové odličovače, tak tady nepochodíte. Nicméně se mu musí nechat, že je to nejlepší jednosložkový oční odličovač, který jsem já vyzkoušela, a že jich už byla pěkná řádka. Pokud se tedy oleje v odličovačích bojíte a hledáte něco uspokojivého, co nebude mastné, Calming od Dermacol je dobrým tipem. 

Cena je cca 100 Kč za 125 ml a seženete ho v každé drogerii.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Dermacol.

Co vy a jednosložkové odličovače? Používáte nebo jsou na vás krátké?

8 komentářů:

  1. Já jsem vlastně vždycky používala mléka, pak jsem měla dvoufázový odličovač od Garnieru a ten byl skvělý a teď jak jsem přišla k micelárce od Nivei, tak už nebudu chtít nic jinýho :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Zásadně nepoužívám, používám třeba gelové linky, nebo mám ráda dlouhotrvající tužky na oči na spodní linku, a na to jednofázové odličovače nestačí, odličování s nimi je zdlouhavé a dřou oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že na linky a trvanlivější líčení obecně to jinak než s dvoufázovým odličovačem nejde. ale tam já zase bojuji, že jsou mastné, a to mi moc nesedí. je to věčný boj.

      Vymazat
  3. Já si koupila před týdnem ten dvoufázový od Mixy. Právě tvůj článek o něm mě inspiroval k tomu si ho koupit. Sice tobě nevyhovuje, ale četla jsem si komentáře pod článkem a všichni ho chválili, tak jsem se rozhodla na základě těch komentářů ho koupit. :D Jsem z něj nadšená, poradí si i s mou řasenkou Maybelline, která jinak nejde odlíčit skoro ničím. Stíny a linky jdou s ním taky dobře odlíčit (linky mám teda klasické v tužce, ne gelové ani tekuté).
    Jednofázové jsem nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já absolutně nechápu, kde jsem u té Mixy udělala chybu, protože vyhovuje fakt všem, jen mně ne. :-)

      Vymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja pouzivam na odliceni celeho obliceje micelarku od Garnier a Nivea a jsem spokojena, hlavne s tou od Garnier :)

    OdpovědětVymazat
  6. Už několik let mám oblíbený modrý odličovač Sensitive od Garnier... a teď jsem si koupila nový, odličuji se a docela mě pálí do očí. Dívala jsem se na složení a obsahuje alkohol. Nejspíš se tedy od nového roku změnilo složení a vždycky tam bylo BEZ PARFEMACE, BEZ PARABENŮ, BEZ ALKOHOLU, teď už tam to bez alkoholu není. Nevím, jestli se to stalo jenom mně... ale je to docela nepříjemné překvapení. Taky mi teď vadí, jak je z toho mléka prostě cítit líh. Takže já s Garnierem určitě končím. Škoda. Trvalo mi sakra dlouho najít něco, co mě nepálí do očí.

    OdpovědětVymazat