úterý 18. listopadu 2014

Micelární mléko Ziaja

Tohle léto bylo velkou novinkou micelární mléko od značky Ziaja. Ta idea mě jednoduše nadchla. Odličovací mléka používám léta a vyhovují mi. Zkoušela jsem teď sice asi půl roku odličování vodou, ale v poslední době jsem došla k závěru, že mi to vlastně moc nevyhovuje a plánuji se vrátit zase k mlékům či micelárkám. A ideálně k něčemu, co spojuje oba produkty. Zkrátka a jasně, tento produkt měl nakročeno k velkému odličovacímu objevu. Bohužel, nakonec to dopadlo trošku jinak...


Ziaja micelární mléko se vyrábí ve třech variacích - hydratační, sensitive a univerzální. Jelikož jsem v poslední době na slovíčko sensitive docela zatížená, tak jsem automaticky sáhla po této variantě. Ale předpokládám, že mezi nimi nebudou zásadní rozdíly.


Konzistenčně jde o klasické mléko. Textura je lehoučká, spíše tekutější, ale zase ne moc, takže se s ní dobře pracuje. Parfemace je naprosto nulová, což mi u takového produktu jedině vyhovuje. Mléko je k pleti skutečně šetrné. Nepálí, nelepí, neucpává póry ani nedělá cokoliv dalšího negativního. K odlíčení očního okolí ho nepoužívám, protože si myslím, že tam mléko prostě nepatří. 

Sedí mi i balení. Mléko se vytlačuje jen malinkým otvorem, což umožňuje přesné a pohodlné dávkování.


Kámenem úrazu je bohužel hlavní funkce tohoto produktu. Odličovací schopnosti jsou, ve zkratce řečeno, průměrné. Mléko po pleti trochu drhne, takže je nutné ho aplikovat na tampónek více, poté už to nedělá problémy. Největší nečistoty to zvládne, ale na následující produkt (tonikum) zbývá ještě dost práce. Nejdříve jsem z toho byla hodně nešťastná, pak jsem si ale řekla, že to může být tím, že jsem teď více než půl roku žádná mléka nepoužívala, tak jsem možná odvykla. Což se mi nakonec i potvrdilo. Vytáhla jsem mléko Garnier a srovnala je mezi sebou. Garnier má sice lepší texturu, stačí ho méně a odlíčení s ním je příjemnější, ale odličovací schopnosti jsou plus mínus srovnatelné. Ona jsou ta mléka prostě tak nastavena, že stáhnou to nejhorší, ale úplně vás neodlíčí. 



Jako největší problém vidím to, že se mléko nesetkalo s mým velkým očekáváním. Čekala jsem revoluční produkt, který si vezme ze dvou světů  to nejlepší. Čekala jsem, že to bude příjemné a hydratační jako mléko, ale že to bude odličovat skvěle jako micelární voda. Jenže se někde stala chyba. Z micelárního světa si tato věc ukradla pouze název, je to prostě jen obyčejné odličovací mléko. To není úplně špatné. Na pleti je příjemné, je k ní šetrné, nedělá žádnou neplechu a zcela průměrně odlíčí jako každé druhé mléko. Revoluce se nekonala.

200 ml produktů koupíte za 109 Kč na eshopu a ve vybraných menších drogeriích.

Byť to mléko prostě není špatné, nemůžu se ubránit zklamání. Čekala jsem prostě víc. Pokud odličovací mléka běžně používáte a hledáte zrovna nějaké nové, Ziaja mléko není úplně marné. Jen se nesmíte nechat zmást slovíčkem micelární v názvu. Sama o jeho opakované koupi však neuvažuji.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Ziaja.

Co vy a odličovací mléka? Používáte je?

6 komentářů:

  1. Ja odličovacie mlieka často striedam ale najviac mi sadol asi od Garnier...

    OdpovědětVymazat
  2. Odličovací mléka jsem používala dříve, ale jak jsem objevila dvoufázové odličovače a micelárky, tak už si mléko nekoupím :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. O micelárním mléku jsem ještě neslyšela... ale myslím, že nebudu mít potřebu ho zkoušet. Na odlíčení mi nejvíc vyhovují micelárky... :))

    OdpovědětVymazat
  4. Ja mleko na odlicovani nepouzivam, jen micelarku

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Take jsem uz premyslela o mleku, ale nakonec stejne zustavam u odlicovacich a micelarnich vod. Ale mozna nekdy nejake zkusim... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat