středa 26. listopadu 2014

Bájný B-Oil

Na řadu se dostává recenze o slavném B-Oil. Používám ho od počátku srpna a často se mě na něj ptáte. Potřebovala jsem mu však dát dostatek času, abych si na něj utřídila názor. Byť se to o něm traduje, tak zázraky na počkání se nekonaly, proto jsem čekala, že se třeba něco změní časem. Nezměnilo.


Tento olej toho slibuje opravdu hodně. Ve zkratce pomáhá zlepšit vzhled nových i starých jizev, snižuje možnost vzniku strií a vylepšuje vzhled těch stávajících, sjednocuje tón pleti, pomáhá zlepšovat vzhled pigmentových skvrn a kožních vad, vyhlazuje vrásky, hydratuje pleť.

Tím hlavním důvodem, proč jsem olej chtěla, byla korekce jizvy po operaci. Tu jsem v létě měla zhruba půl roku a nezahojila se zrovna ukázkově. Když jsem slyšela, že B-Oil si dokáže poradit i s takhle starší jizvou, okamžitě jsem ho chtěla. Jak to celé dopadlo, se dozvíte níže.

Složení má v sobě spoustu zajímavých látek. Škoda jen paraffinum liquidum na prvním místě. Mně to zase až tolik nevadí, ale je mi jasné, že spousta lidí olej odsoudí předem právě kvůli této složce.


Olej je hodně tekutý a konzistenčně přesně takový, jak by se od oleje dalo asi předpokládat. Dávkuje se malý otvorem, což je praktické a podaří se vám vylít i opravdu malé množství. 

Skvělá je vůně, která v sobě nese stopy všech olejů, které se zde nacházejí. Je tam cítit trochu měsíčku, levandule, rozmarýnu i heřmánku. Je tedy docela aromatický, ale zároveň takový uklidňující. Vůně se dokáže na těle udržet docela dlouho. Vůně mi fakt sedla, a dokonce jsem ji snesla i na obličeji, a to je u mě co říct, protože mně většinou vadí snad všechno. :-)

Nemohla jsem olej otestovat úplně na všechna hlediska, na které je určen, protože (díky bohu) netrpím úplně všemi neduhy. Snažila jsem se jich však podchytit co nejvíce.

Jizvy
Jak už jsem psala výše, na tohle jsem vsázela nejvíce. Půl roční jizva po operaci byla stále začervenalá a vystupovala. Bi-Oil slibuje korekci i takhle starých jizev a zlepšení by se mělo konat po třech měsících používání dvakrát denně. Podle klinických studií změnu zaznamenalo 92% lidí. Někdo však musí spadat pod těch zbývajících 8% a tam jsem skončila i já. Mazala jsem fakt poctivě dvakrát denně, bez nějakého toho dne celkem čtyři měsíce. Nestalo se vůbec nic. Byť mi to nebylo zrovna příjemné, měla jsem přichystány i fotky před a po, ale nakonec jsem se je rozhodla nechat pro sebe. Neviděli byste totiž vůbec nic. Jizva je úplně stejná jako byla před čtyřmi měsíci. Nenastalo sebemenší zlepšení. 

Strie
Tohle vás zajímalo ze všeho nejvíce. Bohužel jsem nebyla ten pravý adept na testování. Strie sice z období puberty mám, ale už je tomu více než deset let a už dávno vybledly časem a nepředpokládám, že by se na nich dalo ještě něco změnit. Ale když to vezmeme čistě logicky, tak pokud jste zrovna v období, kdy se strie dají očekávat (puberta, těhotenství) a budete se pravidelně mazat čímkoliv mastným, tak je jasné, že strií bude méně. Takže pokud je vám B-Oil sympatický, neváhala bych ho k těmto účelům používat. 

Sjednocení pleti
Tak konečně, tady mám otestováno a můžu s čistým svědomím říct ano. S použitím oleje na obličej jsem trochu bojovala, protože to pro mě byla premiéra, ale srovnala jsem se s tím. Nejdříve mi přišel hrozně mastný, ale po dvou dnech jsem přišla na to, kde byl problém. Používala jsem málo vody a hodně oleje. Stačilo to prohodit a vše bylo v pořádku. Oleje stačila kapka a do vlhkého obličeje se hezky vstřebal. To, že se něco děje, bylo patrné již tak čtvrtý den po aplikaci. Pleť mi přišla hladší a skutečně barevně sjednocenější. Co mě mile překvapilo, tak olej vůbec neucpával póry a mé smíšené pleti svědčil. Používala jsem olej na obličej asi měsíc. Nemohla jsem si na nic stěžovat, jen jsem prostě chtěla začít testovat zase něco jiného. Byť mi olej svědčil, přece jen jsem se ještě tolik s tou texturou nesmířila a klasické krémy mi vyhovují více. 

Hydratace pleti
Jestli jsem si olej v nějakém směru skutečně zamilovala, tak je jeho použití na namazání celého těla. Nejdříve mi sice přišlo, že lahvička je moc malá na to, abych se s tím mazala celá, ale ten olej je snad bezedný a i po čtyřech měsících mazání všech částí těla ho stále mám, takže tento problém odpadá. Miluji především tu vůni, která je hřejivá, uklidňující a na večerní mazání jako dělaná. Olej po pokožce hezky klouže a velmi rychle se vstřebá. Pokožka je po něm hladká a uspokojivě hydratovaná. 


Jednoznačný výsledek v dnešní recenzi nemám. Tento olej má tolik možností využití a kosmetické problémy každého z nás jsou natolik specifické, že se těžko odhaduje, jestli vám pomůže. Snažila jsem se ho pojmout v co nejširším spektru, aby bylo vaše rozhodování co nejjednodušší. Co můžu říct určitě, tak olej je uživatelsky velmi příjemný. Dobře se dávkuje, božsky voní, je lehoučký, rychle se vstřebává a nezaznamenala jsem jedinou negativní reakci na kůži. Co se účinků týče, sama jsem na sobě zázraky nepozorovala jsem zklamaná, že olej nijak nepohnul se vzhledem mojí jizvy. Potvrdit však můžu sjednocenější tón pleti, který navíc nastoupil velmi rychle. A asi ze všeho nejvíce mi vyhovuje jako mazadlo celého těla. 

Bi-Oil koupíte běžně v drogeriích či lékárnách a cena za 60 ml se pohybuje někde kolem 250 Kč. Zda koupit či nikoliv, ponechám dnes čistě na vás.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Mark Distri.

Znáte B-Oil? Jaké s ním máte zkušenosti?

7 komentářů:

  1. Já si kupovala na nějakém slevovém portálu 200 ml, takže vyšel cenově krásně. Hezký voní, vstřebává se špatně, ale za celé těhotenství jsem se s ním preventivně namazala tak pětkrát:-). Za 14 rodím, tak už na tu prevenci kašlu a jestli se mi nějaké strie objeví, použiju ho až na ně. Na obličej bych se bála ho použít kvůli tomu parafínu ve složení.

    OdpovědětVymazat
  2. na jizvy se mi nejlíp osvědčilo sádlo. mám jich pár po odstraněných znamínkách, jednu dost velkou a i když úplně nezmizely, tak to sádlo mi pomohlo nejvíc. měla jsem i nějaký spešl krém za těžké prachy, ale ten neudělal vůbec nic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně všichni doporučovali Indulonu, ale podle mě to nemělo moc velký efekt a ještě mi navíc hrozně smrděla. :-/

      Vymazat
  3. práve včera som si jeden obstarala, snáď mi bude vyhovovať viac ako tebe ;)

    http://l0veyourselffirst.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Pritelovi na strie tak nejak skoro nepomohl.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  6. Viackrát som si ho chcela kúpiť, ale už ma to prešlo. Mám iné oleje, ktoré mi vyhovujú a som s nimi spokojná, tak nebudem vymýšľať. Zloženie ma tu ale dosť prekvapilo - kvôli tomu parafínu by som si ho na tvár určite nedala.

    OdpovědětVymazat