pátek 26. září 2014

Tonikum Ziaja

Ziaja nedávno přišla na trh s novou řadou pleťové péče Manuka Tree. Od počátku mi byla tato řada sympatická, jen jsem si říkala, že je určena spíše pro problematickou pleť a že to nebude pro mě. Nakonec jsem si tam však jednoho favorita vyhlédla - tonikum.

Tonikum je věc, bez které se neobejdu a tohle navíc slibuje rychlejší hojení pupínků a stáhnutí pórů. A na to já slyším.


Začneme vůní, která je božská! Víte, že můj nos je velmi citlivý a zavděčit se mně s něčím je velmi těžké. Tohle mě ale dostalo. Je to jemná, lehce pudrová vůně (taková ta dětská ,,niveovská") říznutá citronem nebo spíše něčím, co citrusy připomíná. Pravděpodobně v tom bude mít prsty panthenol, který je vysoko ve složení a je to právě ta složka, která je obsažena v dětských zklidňujících produktech, které mi tu vůni připomínají a zřejmě výtažek ze stromu manuka. U kterého sice nevím, jak přesně voní, ale jestli jako tohle tonikum, tak to bude nádhera. Vůně je svěží, pozitivní, nevtíravá a zkrátka a jasně, miluji ji a je radost ji každý den cítit na obličeji.

V mých očích je hezké i složení. Ano, ,,kytičkáři" by tam asi něco ošklivého našli, ale mně postačí absence alkoholu, který mi v poslední době v kosmetice obecně dost vadí (a že je především právě v té přírodní) a těší mě absence těch údajně nejhorších věcí jako jsou parabeny, silikony, pegy.


Trošku sporné je u produktu balení. Rozpračovač je na jednu stranu příjemný, na druhou stranu tak trošku nepoužitelný. Záleží na způsobu, kterým chcete tonikum používat. Rozpračovač je totiž super jemný. Když to použijete jen jako takové stříkátko na letmé osvěžení, tak je to fantastické. To bych byla schopna na sebe chrstat hodiny. Vytvoří to jen takovou osvěžující voňavou mlhu. Pokud to však zamýšlíte jako klasické tonikum, které chcete nejdříve dát na tampónek a poté očistit obličej, tak doporučuji vykašlat se na rozprašovač a normálně to odšroubovat. Aspoň tak jsem to dělala já. Pokud totiž rozprašovačem míříte na tampónek, tak musíte zmáčknout nejmíň dvacetkrát a kolikrát ještě ani to nestačí a na to jsem prostě neměla nervy. 


Tonikum jsem tedy používala pravidelně ráno i večer na moji odličovací rutinu. Plus jsem si s ním tu a tam ,,hrála" a osvěžovala se s ním přes den. 

Svými účinky je to klasické tonikum. Doodlíčí poslední zbytečky, co nezvládlo předchozí odličovadlo a hezky zatáhne póry. K pleti je tonikum velmi jemné. Zvládám ho i přes oči, i když ty samozřejmě jen osvěží. Klasický oční makeup by tonikum dolů nedalo, ale to ani nemá v popisu práce. Pleť po jeho použití nelepí ani není vysušená. Je prostě hezky vyčištěná a jemná na dotek. Za mě naprostá spokojenost. 

Co se urychlení hojení pupínků týče, tak zopakuji to, co říkám vždy u takto laděných produktů. Mně se osvědčilo kombinovat hned několik výrobků, které v sobě mají složky, které hojení urychlují. A právě tato kombinace na mě funguje s tím, že nejsem schopna říct, jak moc či málo to má na svědomí konkrétní produkt. K tomu všemu, rychlejší hojení vždy beru u produktu jako jeho příjemný vedlejší efekt, nikoliv jako jeho hlavní funkci. Ve všech těchto ohledech mně tonikum Ziaja vyhovuje. 

Celkově jsem s tonikem velmi spokojená. Funguje tak, jak od tonika očekávám, na pleti je příjemný a je k ní šetrný. K tomu všemu úžasně voní. Sporný je jen ten dávkovač a nebylo zrovna komfortní to každý den odšroubovávat, ale asi v tomto případě dokáži přivřít oči. Za sebe vám tonikum Ziaja doporučuji a já sama si ho určitě pořídím znovu.

200 ml produktu vás vyjde na 109 Kč a seženete na eshopu www.ruzova10.cz či přímo v jejich obchůdku ve stejnojmenné ulici v Praze.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Ziaja.

Jaké je vaše oblíbené tonikum?

7 komentářů:

  1. Tak to zní báječně. Zrovna mi dochází tonikum od Natura Siberica, takže myslím, že zabrousím do řad Ziaji. Jejich produkty mám moc ráda a musím říct, že mě toto tonikum dost oslovilo. Děkuji za tip :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. je na tom niekde napisane, ze treba pouzivat SPF?

    OdpovědětVymazat
  3. Super, asi pro něj zajdu, zrovna teď nějaké potřebuji a nechce se mi moc utrácet :)

    OdpovědětVymazat
  4. No vypadá pěkně, já tonika nepoužívám, jen odličovací vody nebo micelárky nebo čisticí gely :) Ale tohle bych ráda vyzkoušela
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Nezkoušela jsem, já většinou používám od Ziaja produkty jen na tělo nebo krémy na ruce. K péči o obličej jsem docela skeptická, měla jsem krém a hrozně jsem se po něm osypala..

    OdpovědětVymazat
  6. tak já Ziaju znám už dlouho a ted se k výrobků zase vracím a jsou parádní :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat