pondělí 29. září 2014

Propadák roku: Sorbet z The Body Shop

Ne, nemohla jsem jinak a musela jsem vás varovat již v nadpise. Do konce roku sice ještě pár týdnů zbývá, ale myslím si, že tento tělový sorbet má své prvenství v propadácích roku více než jasné. 

Přitom to začalo tak slibně. Jenom co se o něm objevily první zmínky, chtěla jsem ho. Chodila jsem ho pravidelně kontrolovat do obchodu. Dokonce jsem ho x krát zkoušela na ruku (nechápu, jak jsem si mohla nevšimnout, jak je to naprd). Odrazovala mě akorát cena, která za 200 ml dělá 349 Kč. Když jsem si to však jednou nakráčela do obchůdku a na sorbety byla stokoruna sleva, neváhala jsem ani minutu.



Prvním namazáním však velká láska skončila. Dlouho jsem s recenzí otálela, protože jsem ho zkusila asi třikrát a pak mi dlouho ležel v koupelně. Ale asi před dvěma týdny jsem se naštvala a donutila se tím zase mazat, abych se toho konečně mohla zbavit a vyhodit to.

Začneme ale trochu pozitivně. Sorbet má úžasnou parfemaci. Vybírat můžete z pěti variant. Kytičky nejsou nic pro mě, jahoda a broskev mi přišly hrozně sladké, takže jsem se rozhodovala mezi pomerančem a grepem. Nakonec jsem šla do posledního jmenovaného a vážně se to povedlo.  Je to výrazná citusová vůně, lehce nahořklá, přesně jako grep. Vůně jde cítit i pár hodin po namazání a na léto je to super parfemace.

Na obalu je mimochodem napsáno, že sorbet se nesmí používat na obličej. Ne že by mě tedy někdy napadlo mazat si tělové krémy na obličej, ale stejně mě to trochu zarazilo. Ne že bych si potrpěla na přírodní složení, ale takové varování ve mně vzbuzuje dojem, že v tom nebude nic dobrého. 


Teď už bude jenom hůř. Dlouho jsem přemýšlela, jak vám popsat konzistenci. Je totiž dost netradiční. Není to ani gel, mléko, máslo, postě nic typického pro tělové mazadlo. Nakonec jsem na to však přišla. Sorbet mi konzistenčně připomíná bramborovou kaši. Prostě to není úplně hladká hmota, jsou v tom jakoby mikro částečky, které sice jdou rozetřít, ale prostě je mezi prsty cítíte. Tak jako tak, je to dost nepříjemné a vadí mi to.

Hmota je celá taková lepivá, pod prsty to drhne. Tím jak je průhledná, tak se těžko kontroluje, jestli už ji máte rozetřenou nebo ne a často se stane, že si až pozdě všimnu, že mám ještě někde na kůži nerozetřenou vrstvu. 

Po namazání se cítím fakt zoufale. Vůbec se to nevsakuje, naopak to na kůži zanechá ulepený film a spíše než do pyžama bych nejradši skočila znovu do sprchy. Ten hnusný ulepený pocit zůstane minimálně půl hodiny. Pak se to trochu zlepší, ale není to žádná výhra. Hydratace nula nula nic. Vytvoří to akorát lehce lepivý film, který se vám udrží do rána.


V návodu se také uvádí, že sorbet můžete dát do ledničky a pak si užít ledové osvěžení. Napadlo mě, jestli se chladem třeba nezmění konzistence a nebude to lepší. Bohužel jsem ale nepochodila. V tomto případě je to úplně stejně hnusné a k tomu ještě studené.


Zkrátka a jasně, tělový sorbet mi nesedl. Vadí mi divná ulepená konzistence, je mi nepříjemné natírání i ten pocit mít sorbet na kůži. Hydratace je nulová, navíc mi přijde ke kůži dost agresivní. Je to jedno z nejhorších tělových mazadel, co jsem kdy měla a rozhodně nejhorší kosmetická věc, kterou jsem za letošní rok potkala. Za mě jednoznačně nebrat a vyhýbat se mu obloukem.

Zkoušeli jste někdo tento sorbet? A co v poslední době kosmeticky naštvalo vás?

11 komentářů:

  1. Týjo, tohle jsem chtěla dlouho vyzkoušet, všichni o sorbetu tak básní.. ale to složení je vážně děs.. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Teda taky jsem se na něj chodila dlouho koukat, rozmýšlela se, jakou parfemaci zvolit, ale podle tohohle to teda nebude nic pro mě (a asi pro nikoho :D)

    http://fashionbeautyloverxy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. hmm tak to by mě naštvalo. já si před měsícem koupila keratinovou pěnu do vlasů (cena nemalá, milion pozitivních ohlasů).. no, pěknej propadák, naštvaná jsem byla taky!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je škoda, že je na prd. No když se tak zamyslím, tak mě v poslední době nezklamalo nic :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Mě nedávno z The Body Shop zklamal sprchový gel Honeymania, nakonec jsem ho nalila do nádobky na tekuté mýdlo na ruce a používám ho aspoň tak, ale na tělo jsem si koupila lepší. Naopak mám moc ráda balzám na rty Honey Bronze, rty opravdu dobře promaže.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som od nich teraz skúsila Chamomile Silky Cleansing Oil a je úžasný. Nuž, nie vždy vyjde :)

    http://nochokestroke.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to mě tedy odradilo. Teď mám tělový krém od značky Lambre, který je dokonalý a navíc krásně voní a jsem s ním nadmíru spokojená! :)
    cosmeticsisourlife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jo a to jsem si ho chtěla koupit, když byl ted v akci za 150 Kč! Z nějakýho důvodu jsem to nakonec udělala a zjevně to bylo dobrý znamení :))

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to bych neřekla, že to bude takový propadák, taky mě dost lákal, ale naštěstí jsem si ho ještě nestihla koupit..Patří ti dík za recenzi a tím pádem i mé ušetřené penízky :D :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já ho koupila už podruhé když byl v akci za 150,- a jsem s ním spokojená.Není to máslo,takže rychle ubývá ale to je tak jediné co bych mu vytkla.Mě vyhovuje naprosto

    OdpovědětVymazat
  11. to je škoda, měla jsem na něj zálusk :(

    OdpovědětVymazat