neděle 28. září 2014

Dermo setkání s Avonem

V pátek jsem měla možnost zúčastnit se dermo kosmetického školení spojeného s představením horké novinky v sídle Avon. Líbilo se mi, že nešlo o klasické blogerské setkání, ale že šlo skutečně o odbornou přednášku, kde jsem měla možnost dozvědět se užitečné informace ohledně pleti.Celým školením nás provázela odbornice na dermatologii Eva Přibylová. 


Bohužel, jak už jsem odvykla školním lavicím, tak tužka a papír zůstaly doma a já se teď budu spoléhat pouze na svoji paměť, abych vám mohla něco předat. Některé věci jsem věděla, něco pro mě byla novinka a věřím, že to stejně tak to bude i pro vás. 

  • Mladá pleť potřebuje především hydrataci a také dostatek vitamínů (C, E), starší pleť naopak potřebuje výživu a stimulaci
  • Kolagenové přípravky sice slibují účinky na počkání, ale na vrásky spíše platí právě stimulující krémy, které donutí pleť, aby si kolagen vytvářela sama. Kolagen v přípravcích se totiž vůbec nedostane do nižších vrstev pokožky.
Na obrázku můžete vidět rozdíl mezi mladou (výše) a starší (níže) pletí.


  • K odlíčení je dobré používat odličovací mléka, protože ne všechny nečistoty jsou rozpustné ve vodě a mycí gely jsou na ně krátké.
  • Slunečních paprsků se obecně nejvíce bojíme v létě, přitom daleko horší je zimní horské sluníčko. V létě je naše pokožka na slunění navyklá a lépe ho snáší, v zimě je to ale pro kůži šok a údajně jediná možná výše ochrany je SPF 50.
  • Pokud milujete peeling, správně byste si ho měli dopřávat pouze jednou měsíčně. Přirozená obnova pokožky totiž trvá přesně 28 dní a její častější obrušování je pro pleť zbytečně a zatěžující.
  • Každým mytím pokožky ničíme její přirozenou bariéru, a tak bychom ji vždy měli poctivě navracet pravidelným mazáním celého těla.
  • Stejně jako oblékáte své tělo do oblečení, neměli byste zapomínat na svůj obličej a vždy ho ,,oblékat" do makeupu. Lépe ho tak ochráníte před vnějšími nepříznivými vlivy, které na vás během dne číhají.
  • Správné PH pokožky není reklamou deklarovaných 5,5, ale liší se u každého z nás a pohybuje se někdy v rozmezí 4,5 - 6 s tím, že čím je PH vyšší, tím více je pokožka náchylná. Například novorozenci mají PH běžně 7, proto je také jejich pokožka tak citlivá.
  • Oční krém by se měl nanášet pouze pod oči a nikoliv na pohyblivé víčko. To je údajně hodně náchylné ke vzniku ekzému či jiných alergických reakcí. (Upřimně, tohle je pro mě největší novinka a nemůžu se s tím pořád nějak smířit. Já si pohyblivé víčko mažu poctivě každý večer.)
  • Stejně tak při odlíčení očí vždy používejte jeden tampónek na jedno oko a nikdy to nekombinujte. Pokud je nějaký zánět v jednom oku, nepřenesete ho i do toho druhého. Vlastní ručník je samozřejmostí.
Po přednášce následovala jak jinak, než pauza na jídlo. To je u vás populární vždy, ale musím tedy říct, že tohle pohoštění bylo asi jedno z nejlepších, co jsem kdy na akcích zažila.


V druhé části programu jsme se podrobněji zabývali řadou pleťové kosmetiky Anew od Avonu. To pro mě byla také jedna velká novinka. O této řadě sice vím, ale vždy jsem ji v katalogu spíše přeskakovala. Když jsem byla totiž mladší a listovala katalogem pravidelně, tak mě prostě nějaké kémy pro ,,staré" vůbec nezajímaly. Nyní už si sice na krémy potrpím, ale při listováním katalogu ve mně nějak zůstávají staré zvyky, a tak to bylo vůbec poprvé, co jsem nahlédla do tajů této řady.

  • Řada Anew vznikla v roce 1992
  • Jako první představila výrobky s AHA kyselinami, duální oční péčí, která působí v oblasti celého očního okolí, plus dalších 30 patentovaných technologií
  • Každý výrobek Anew je vyvíjen zhruba 200 lidmi ( vědci, chemici, kliničtí analytici, atd.)
  • Vývoj některých produktů trvá klidně i 10 let
  • Řada Anew sice primárně bojuje s příznaky stárnutí, ale rozhodně není jen pro ,,staré". Dostupná je i řada 20+ a 25+.

Největší hvězdou dne byla novinka z rodinky Anew, vyživující krém Nutri - Advance. Ten se bude dodávat ve dvou provedeních - lehčí pro normální pleť a hutnější pro suchou pleť. Jsou vhodné pro všechny věkové kategorie, i když nám bylo doporučeno, abychom ten hutnější dali mamince, protože pro mladší pleť je až moc silný a zbytečně zatěžující. Lehčí verzi prý ale pleť 20+ hravě zvládne. Tak uvidíme. 


Tyto krémy zároveň pleť vyživují, chrání a pečují o ni. Podle mě to bude skvělá volba do zimního mrazivého počasí. Vzorečky těchto krémů půjdou objednat z katalogu 14, který vychází 2.10. a krémy samotné budou uvedeny v katalogu 15, který spatří světlo světa 23.10. Cena je 380 Kč za 50 ml a jak je u Avon dobrým zvykem, o akce není nouze, takže zaváděcí cena bude 190 Kč. 



Závěrem moc děkuji zastoupení firmy Avon za pozvání i příjemně a užitečně strávený čas.

Co vy a řada Anew od Avon. Zkoušeli jste něco nebo jste ji v katalogu taky vždy přehlíželi?


16 komentářů:

  1. Tyhle reporty mám strašně ráda a máš pravdu, občerstvení mě vždy uchvátí :D A řada vypadá moc dobře.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. No tedy to jídlo mňamka :D Skvělý článek

    OdpovědětVymazat
  3. informace jsou zajímavé, některé jsem četla poprvé :) no a to jídlo... to mě vždycky z těch akcí baví nejvíc :D :D né, kecám... trošku :D

    OdpovědětVymazat
  4. To, že oční krém se nemá nanášet na horní víčko, mě překvapilo, naštěstí já ho tam nenanáším. Jsem si vždycky říkala, že už takhle je to víčko dost mastné. Spíš by mě zajímalo, od kolika let by se měl používat oční krém, všude se uvádí něco jiného, kosmetička mi říkala, že stačí od 25, prý je to u dvacetileté holky zbytečné. S tím make-upem nevím, sice to plet' chrání, ale taky ji to zatěžuje, myslím, že k ochraně pleti není třeba mít nutně něco pigmentovaného, ale že kvalitní krém stačí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že očním krémem je dobré začít někde kolem dvacátého roku. Spíše záleží na každém konkrétním jedinci a jeho stavu pleti. Hranici 25 bych ale brala jako závaznou. to už se pleť sama nedokáže sama stoprocentně obnovovat a potřebuje trošku pomoct.

      Vymazat
  5. Tyhle informace do nás prala mistrová na střední taky a to tak často, že si je budu pamatovat až do konce života. Kolikrát kroutím hlavou nad tím, když čtu/vidím, že někdo používá peeling denně popř. několikrát týdně.
    .. a small miracle CZ

    OdpovědětVymazat
  6. Já teda upřímně nejsem moc Avon fanoušek, ale tu řadu znám, ikdyž jsem nic nezkoušela. Na plet výrobky od Avonu teda nepoužívám, ale mají super řadu na tělo nebo balzámy na rty. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tu růžovou řadu má doma kamarádka, tak jsem se s tím krémem zkusila namazat a byl úžasnej, nemastnej, hned se vstřebal, krásně voněl :). Musela to být skvělá akce
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžová řada mě láká ze všech nejvíc. Uvidím, co mi udělá ten novinkový krém, který jsme dostali a případně bych do ní časem šla.

      Vymazat
  8. Moc hezky jsi to sepsala :-). Přednáška byla skvělá. Taky si mažu oční víčka :D. Ale nemůžu si pomoct, zdá se mi, že je pak kůže daleko hezčí. Používám stíny i podkladovou bázi každý den... Ráda jsem tě zase viděla :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také děkuji za milé setkání. Já jsem začala oční víčka mazat právě proto, že mi přišlo, že jim něco chybí. Přece jen i je namáhám líčením, odličovacími prostředky, tak proč jim nedopřát krém.

      Vymazat
  9. Jsem starší ročník....to jen pro info a odjakživa jsem všude slýchala a četla, že oční krém se nemá nanášet na horní víčko, pouze pod oči. To není žádná novinka. Každá dobrá kosmetička by Vám to měla sdělit a hlavně to vědět, pokud jste někdy na kosmetice byly ženský. A to o peelingu jakbysmet. Určitě ne každý den nebo ob den! Ale jednou za 14 dní se nic neskazí ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem u kosmetičky nikdy nebyla, tak možná proto. O peelingu jsem věděla od lékárnice a sama ho vlastně téměř nepoužívám, ale ta oční víčka mi pořád vrtají hlavou. Přijde mi, že to mým očím prostě vyhovuje.

      Vymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak já si krémem mažu i pohyblivý víčko. Tohle jsem probírala konkrétně s dermatoložkou a ta osobně mi říkala, že mazat víčko ANO! Jelikož ho namáháme líčením, odličováním atd., tak si péči zaslouží... Naopak pokud se někdo nelíčí, není třeba pohyblivé víčko natírat.

    OdpovědětVymazat
  12. Oční víčka mažu už roky. Ať si říká kdo chce co chce, já bych víčka prostě nemohla nemazat, protože je mám sušší a vyloženě cítím potřebu mazat je (snad i víc než kůži pod očima). Já si myslím, pokud cítíš, že Ti to takto vyhovuje, tak maž. :-)
    Jinak z řady Anew jsem používala modrou řadu Rejuvenate, což byla řada 25+ a celkem mi vyhovovala (kromě teda očního krému, který byl v kelímku napůl denní/noční a vyhovovala mi jen na noční varianta). Ale zase na druhou stranu, měla jsem už i lepší krémy. Vyměnili ji ale za tu růžovou Vitale. Z té jsem zkoušela ze vzorku BB krém a odstín sice fajn, ale byl tak šíleně silikonový, že jsem měla pocit igelitu na obličeji. :-D

    OdpovědětVymazat