středa 23. července 2014

První setkání se suchým šampónem

Časy se mění, a to, co jsme dříve nechápali, dnes používáme na denním pořádku.A právě takhle jsem se dostala i k suchému šampónu. Neustále na něj slýchám ódy, ale mně pořád nějak přišlo rozumnější umýt si vlasy klasicky vodou. Zkusit se ale musí všechno, a tak si i ke mně suchý šampón vyšlapal cestičku. Začátky nebyly lehké a po prvních dvou použitích a kritickém pohledu do zrcadla, jsem běžela do koupelny vlasy skutečně raději klasicky umýt. Nakonec jsem ale i já došla k závěru, že jsou situace, které suchý šampón dokáže zachránit. 



Dove suchý šampón jsem poprvé zaznamenala ve videu mé oblíbené Essiebutton. Už tehdy mezi námi něco zajiskřilo a já, byť jsem dosud suché šampóny nepoužívala, tenhle kousek mě zaujal a chtěla jsem ho zkusit. Jaké pak bylo mé překvapení, když se záhy objevil i v českých drogeriích. Osud mi skutečně přál, protože dříve než jsem se stihla rozhoupat, zda koupit či nikoliv, přišel mi od DM slevový kupon s 50% slevou právě na suchý šampón Dove. To už jsem skutečně neváhala ani minutu.


Jelikož jsem neměla moc srovnání, šampón na chvíli putoval i k mé kamarádce, která naopak tyto produkty používá velmi často a prozkoušela mnoho značek z levnějších i dražších vod. S účinkem suchého šampónu Dove byla spokojená. Říkala, že nijak nevybočuje z řady, je to prostě klasický suchý šampón. Chválila však vůni, protože se setkala třeba i s lepšími suchými šampóny, ale právě kvůli parfemaci by si je nekoupila znovu. V tomhle směru jí Dove velmi vyhovoval.

Testovala jsem samozřejmě ale i já. Jak už jsem psala výše, první pokusy byly neúspěšné a já jsem nebyla s výsledkem spokojena. Časem jsem ale přišla na to, že to chce vychytat tu správnou chvíli, kdy jsou vlasy už sice lehce zplihlé, ale ještě v rámci možností použitelné. Pokud to přejde za hranici, že jsou fakt mastné, tak už jim pomůže jedině voda. Ale myslím si, že teď jsem vám neřekla asi nic nového.

Co se mi líbí velmi, tak parfemace. Ta se atypicky vymyká klasické vůně Dove, která provází všechny jejich produkty. Tento šampón voní sladce, poměrně výrazně, ale velmi příjemně. Rozhodně to ,,unaveným" vlasům prospěje. 

Trošku jsem se bála matných bílých vlasů, protože ty mé jsou hodně tmavé, plus si potrpím na vysoký lesk. V tomhle směru je to s tímto suchým šampónem tak napůl. Vyloženě bílá místa ve vlasech nemám, ale takový matný povlak se tam vytvoří. Ale to bude asi obecně problém suchých šampónů versus tmavé vlasy.

Závěrem pochválím fakt, že mě i přes pravidelné používání nesvědila pokožka hlavy. Na to jsem dost citlivá a ve spojení se suchými šampóny jsem o tom slyšela často. Tady bylo naštěstí vše v pořádku.


I když to chtělo svůj čas, mé první zkoušení suchého šampónu nakonec dopadlo velmi kladně. Pomáhá mi ve dnech, kdy jsem nepoužila zrovna dobrý šampón a hned druhý den po umytí jsou vlasy zplihlé a bez života. Tento suchý šampón z vlasů vytáhne tu největší mastnotu a dokonce jim dodá lehký objem. Dokonce bych řekla, že vlasy i velmi decentně natuží a prostě se lépe upravují. Za sebe vám ho tedy můžu doporučit.

Koupíte v běžné síti drogerií za cca120 -130 Kč.

Používáte suché šampóny? Jaký je váš nejoblíbenější?

18 komentářů:

  1. Jak dlouho ti tento suchý šampon vydrží? Na některé značky jsem četla stížnosti, že jsou třeba po třech použitích pryč...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ho používám cca 2 měsíce, asi tak 1 - 2 týdně a už jsem tedy téměř na dně. nemůžu si tedy stěžovat. ale je to určitě i tím, že mám kratší a řídké vlasy. na dlouhé husté vlasy se toho musí dát výrazně více, takže o to to asi vydrží i méně.

      Vymazat
    2. Díky za odpověď, vypadá to, že vydrží celkem dlouho :) Já mám vlasy dlouhé a tak normálně husté, ale stejně je mívám zmaštěné jen tak 2 cm od hlavy, takže délka by u mě neměla mít vliv.

      Vymazat
  2. používala jsem je dřív, když jsem měla ofinu, ta se mi mastila hodně rychle, teď už se na moje vlasy nehodí. občas se to snažím zachránit Lee Staffordem, který mi ještě zbyl z ofinového období, ale vypadá to na mých vlasech prostě blbě... takže holt myju nebo culíkuju :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já si nemůžu pomoct, ale pro mě je nejlepší ten práškový od Amicy. Sice bych změnila vůni, ale výsledky jsou pro moje vlasy božské! Také mám tmavší vlasy a je pravda, když si tam toho člověk nasype hodně, má bílé vlasy, ale chce to jen 2x zkusit, kolik prášků stačí (já si ho sypu do dlaně). Cena a výdrž? Ježiši majra, používám ho každý den nebo obden právě na ofinu, někdy na celé vlasy a půl roku výdrž? Za 25 Kč?? To chcete!! Vyzkoušela jsem jich pár, ale vždy jsem se pokorně vrátila k Amice, budu ji kupovat dokud ji budou vyrábět. Ale každému vyhovuje něco jiného. Stříkací nemám ráda z toho důvodu, že jsou hned fuč. Třeba ten od Syossu mi vydržel na 3 stříknutí na celou hlavu, ale to byl extrém.

    Mickee

    OdpovědětVymazat
  4. Mám od Baley a ted nově od Timotei a oba jsou dobré. Za poslední dva týdny jsem vlasy myla 2x (melír, střih u kadeřníka) a několikrát použila suchý šampon a porad vypadaji dobře, nikdo by to nepoznal :) pro me supr vec

    OdpovědětVymazat
  5. Ešte som ho neskúsila ale čitala som naň pozitívne reakcie :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pár jsem jich vyzkoušela a zakotvila u Schaumy, s tou jsem tak spokojená, že už nemám potřebu hledat jinde. Na jiných blozích jsem četla, že málo vydrží, ale já ho používám jen na ofinu, takže to nějak nepociťuju.

    OdpovědětVymazat
  7. Suché šampóny už používám nějakých pár let, ale nijak hodně jsem jich ani nevyzkoušela. Dříve byl jeden, a až teď je více firem začalo vyrábět. Můj úplně první byl od Amici a používám ho do dnes (koupila jsem si ho už asi 4x a je podle mého za ty peníze nejlepší-zatím). Zkoušela jsem od Syossu, ten byl příšerný (drahý, vydržel asi na 4 použití a dělal velké fleky). Pak mám ještě ve spreji od Balei, a ten není špatný (vlasy hezky provoní ale není tak účinný jako Amica). Poslední dobou mě ale tento Dove láká vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Zatím jsem žádný suchý šampon nezkoušela, vlasy se mi vůbec nemastí, takže si je vždycky umyju šampon a je :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za tip rozhodně o něm budu přemýšlet! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Vyzkoušela jsem vše a miluju Batiste! Dá se koupit za 80 ka, úžasně voní a vydrží mi určitě na 10x, možná víc (nepočítala jsem přesně). Není špatná Ivana, ale vydrží mi na dvakrát a potřetí už jen na půl hlavy...
    Dove bych zkusila jen o půlku levnější, jinak se mi zdá drahý.
    Jinak suchej používám obden, jeden den umyju normálně a druhej den ráno dávám suchej... Mam fakt mastný vlasy :-D a aby toho nebylo málo, tak po zadek dlouhý, heh...

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám nejradši suchý šampon od Schaumy.. Je fakt nejlepší - osvědčil se mi :)
    modniblog.com

    OdpovědětVymazat
  13. Presne tak súhlasím žiaden suchý šampón už mastné vlasy nezachráni, tiež som sama zistila, že suchý šampón treba aplikovať na ešte relatívne dobré vlasy. Tento som ešte neskúšala, ale mala som Syoss a tiež Baleu, od Balei som sa skoro zadusila, ale Syoss bol super.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám klasický Amica. http://www.hair-cosmetics.cz/files/product/105/16/260751/preview.jpg
    Ten ve spreji mi moc nevyhovoval.

    OdpovědětVymazat