čtvrtek 10. července 2014

Profesionální vlasová péče Cotril

Kosmetiku velmi ráda střídám, protože mě to prostě baví pořád objevovat něco nového, ale konkrétně u šampónů je to pro mě jednoduše nutnost. Mé vlasy mají tu úžasnou vlastnost, že si zvyknou hned na všechno a vyžadují stále nové a nepoznané značky. Tudíž, když se mi naskytne příležitost sáhnout po něčem úplně novém, mám radost, protože se dá tušit, že alespoň z počátku budou vlasy spokojené. To, jak dlouho jim to nakonec vydrží, je už vždy otázka. 

Proto jsem velmi ráda sáhla pro přípravcích italské kadeřnické značky Cotril Professional. Konkrétně jsem testovala šampón a masku z novinkové řady Creative Walk Jalurox. Ta je určená pro suché, poškozené a matné vlasy bez lesku. Tato řada představuje vlasovou péči s botoxovým efektem. Produkty v sobě mají vysokou koncentraci kyseliny hyaluronové, dále organický křemík a mořský kolagen. Tenhle mix má vlasům navracet původní kvalitu, lesk a objem.


Šampón má praktickou tubu se ,,zaklapávacím" zavíráním. Jelikož je docela dost tekutý, tak se tohle balení hodní, protože kdyby to mělo větší otvor, asi by se tím dost plýtvalo. Má také docela výraznou parfemaci. Je taková neutrálně ,,kadeřnická", možná trochu s květinovou příměsí. Moc mi to sice nevoní, ale z vlasů to po umytí cítit nejde, takže to není žádná hrůza. 

Co se aplikace týče, tak klasický šampón. Hezky napění, dobře se vypláchne. Není co řešit.



Účinky se dostavily okamžitě a po prvních pár použitích jsem byla hodně nadšená. Vlasy se úžasně leskly, byly jemné, dobře se rozčesávaly i bez použití kondicionéru či jiných dalších věcí. Měla jsem s ním takový obdobný pocit jako s Aussie. Na jednu stranu byly vlasy krásně lehké a vzdušné, ale zároveň jakoby zatížené a hezky držely na svém místě a dobře se upravovaly. Takový paradox, který se špatně vysvětluje ostatním, ale pro mě je to stav, který mi vyhovuje. Co se mi také velmi líbilo, tak to,  že vám to usnadní práci. Použila jsem čistě jen šampón a už jsem v klidu vynechala kondicionér, masku, můj oblíbený Hair Repair, olejíčky. Dost to ulehčovalo po ránu práci. Stačilo vlasy umýt jedním přípravkem a maximálně je těsně před odchodem pročísnout a zalakovat. Dokonce si toho všimlo i pár lidí, že mám nějaké ,,hezčí" vlasy. 


Problém se dostavil jen jeden, bohužel docela podstatný. Používala jsem šampón asi tři týdny v kuse, v obvyklém intervalu obden. Po této době se mi ale vlasy začaly hrozně mastit, a to tak, že vydržely hezké jeden den a druhý den už to byla katastrofa. A já vážně nechci přecházet na mytí vlasů každý den. Tento šampón byl očividně moc velká výživná bomba pro moje jemné vlasy, a tak jsem ho musela začít prostřídávat s jiným šampónem. Takže jsem ho používala jednou týdně, ale teď po cca dvou měsících a spotřebě ani ne poloviny balení cítím, že už ani tohle není ono a asi ho začnu používat ještě méně často. Ano, opět a zase, mé vlasy si na šampón zvykly, v tomto případě až moc brzy. 



Maska má opravdu hodně výraznou parfemaci, až nepříjemnou. Ale opět to z vlasů nejde cítit a jde to přežít. Má se klasicky nanést, nechat pět minut působit a smýt. 

V tomhle případě bylo mé zkoušení velmi rychlé. Masku jsem měla na hlavě asi čtyřikrát a zkoušela jsem to přes předepsaných pět minut až po lehounké nanesení jen do konečků a okamžité vymytí, jako bych to udělala v případě kondicionéru. Bohužel, maska bude asi opravdu jen pro hodně zničené či suché vlasy. Pro mě je to až moc velké zatížení. Vlasy se sice úžasně blýskají, ale jsou přilepené k hlavě a pokud si hlavu umyji ráno, večer už je účes nepoužitelný. Nemyslím si, že je maska špatná, její účinky jsou hodně silné a věřím, že poškozeným vlasům dokáže ulevit. S mým typem vlasů (rychle se mastící a jemné) si ale bohužel vůbec nesedla.


Celkové hodnocení je tedy spíše rozpačité, i když si myslím, že hlavní problém je v tom, že si tato řada nesedla s mým typem vlasů. A asi jsem to měla předpokládat už na začátku. Je tam jasně napsané, že je to pro vlasy suché, které já nemám. Bohužel jsem se nechala zlákat tím slibovaným leskem, což je věc, která se mi hodně líbí a ráda používám produkty, po kterých se vlasy lesknou. Což oba tyto produkty splňují, to se jim upřít nedá. Stejně tak jsou vlasy skutečně hladké, příjemné na dotek a věřím, že člověku s hrubými, suchými a poškozenými vlasy by tato řada mohla sednout. 

Tyto produkty koupíte na www.inhair.cz, 300 ml šampónů vyjde na 300 Kč, 200 ml masky na 400 Kč.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení eshopu inhair.cz.

Setkali jste se už někdy se značkou Cotril nebo je to pro vás novinka?

6 komentářů:

  1. Vypadaji skvele, moc se mi libi i baleni :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Jak to tak vidím, tak by se šampon i maska hodily na můj typ vlasů :))) Ale zas tak moc peněz dát za blbý šampon, to asi ne :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem od Cotrilu před lety šampon a bezoplachový krém a za mě bohužel děs :/

    OdpovědětVymazat
  4. Masku bych se svými extrémně suchými vlasy vyzkoušet mohla :))

    OdpovědětVymazat
  5. Šla bych do masky, mam vlasy do pasu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat