pátek 18. července 2014

Letní stříkátka

Dnes si dáme takový letní osvěžující miš maš. V poslední době jsem si oblíbila různá více či méně užitečná ,,stříkátka". Některé spreje mají svoji důležitou funkci, jiné jsou spíše jen pro můj dobrý pocit. Tak jako tak, používám je hrozně ráda a doma se mi jich letos nastřádalo nějak moc. O některých z nich už jsem mluvila v minulosti, jiné jsou novinka. Pojďme si je teď společně trochu projít.



Vybrala jsem celkem osm lahviček, které používám nejčastěji. I když už i tak to vypadá na pořádnou hromadu, rozhodně jsem nevyčerpala všechny své možnosti. Například mi tam úplně vypadly produkty na vlasy a že by se i tam nějaká stříkátka našla. Každopádně, tohle je osmička, kterou v posledních dnech používám nejvíce.


Vichy je můj každodenní pomocník. Recenze zde byla celkem nedávno. Je fajn, když se i taková věc, jako je opalovací krém, vejde do lahvičky s rozstřikovačem. Práce s ním je úžasně lehká, na pleti je příjemný a spolehlivě mě ochrání před sluníčkem. Co víc si přát.

Bale Fuss Deo se na blogu snad ještě nikdy neobjevil, ale používám ho už asi rok. Jednu lahvičku mám v práci a druhou doma. Krásně nohy ochladí a hlavně eliminuje zápach. Ne sice stoprocentně, ale rozhodně poznám rozdíl, pokud tento sprej použiji. Stojí asi 50 Kč a vydrží dlouho, takže vám ho určitě doporučuji.


Avéne termální voda je klasika nad klasiku. Každé jaro ji máte možnost sehnat zdarma jako dárek k nějakému časopisu. Já jsem na to šla letos jinak, vykašlala se na časopisy a objednávala jsem z internetu v akci, takže jsem brala dva a ještě k nim dostala mini micelárku. Vodu asi nemusím představovat, je to příjemné osvěžení v letních vedrech. Jednu lahvičku mám na pracovním stole, druhou v kabelce. Účinek na pleť to asi nemá vesměs žádný, ale prostě je to příjemné a k létu tahle lahvička patří.

Yves Rocher grepový sprej je na tom dost podobně. Prostě je příjemný na takové to letmé osvěžení, plus jako bonus úžasně voní. Je to fajn věc, ale nedělá nic zásadního a asi se bez ní obejdete. 


Sun Ozon Aloe Vera je můj nejnovější stříkací přírůstek. Nějakou lahvičkou s aloe vera v co nejvyšší koncentraci mám doma naprosto vždy. Používám to na veškeré rány, škrábance, spáleniny, vyrážky či suchou kůži. Ještě mám doma jiný gel, ale na léto jsem cíleně hledala něco tekutějšího. I když se sluníčku vyhýbám a mažu se, co to dá, stejně se mi umí na kůži vytvořit lehčí vyrážka či prostě jen zčervená. Pro tyto chvíle je aloe vera sprej naprosto úžasný. Lehce nastříkám, rozetřu a zklidnění pokožky je téměř okamžité. Kupovala jsem ho v Rossmannu a stál kolem 50 Kč, takže vám ho rozhodně doporučuji.

Balea tělový sprej je bezedný a budu ho mít asi navěky. Mám ho již druhé léto a používám ho fakt často. I tak mi v něm chybí sotva dva cenťáky. Je to vcelku příjemná sladce ovocná vůně, která dokáže osvěžit. Nemá moc velkou výdrž, ale to od tělového spreje ani nemůžete chtít. Mám ho vcelku ráda, akorát už mě trošku nudí a prahnu po změně. Zase na druhou stranu se mi nechce kupovat nic dalšího, když mám tohle. Mohli by to taky dělat v menších lahvičkách :-) Jinak to je letní limitka, ale objevuje se každoročně, akorát vždy prohodí nějaké to ovoce ve složení, cena kolem 60 Kč. 


Na závěr dvě lahvičky, o kterých se určitě ještě v budoucnu zmíním. Obě používám velmi krátce a nemám na ně ještě vytvořený konkrétnější názor.

Serozinc je známá a úspěšná věc, takže mě nemohla minout. Je příjemný, baví mě používat ho, ale jestli dělá něco zásadního, to zatím nevím. Uvidíme časem.

Mineral Mist od Elf jsem chtěla hrozně dlouho. Jenže byl pořád vyprodaný. A když už jsem si ho pořídila, tak mám zase tolik jiných věcí na obličej, že na něj nemám aktuálně moc čas. Zkoušela jsem ho zatím párkrát. Opět je příjemný, ale nedělá nic zásadního. Časem vám dám vědět více.

A co vy a letní osvěžení? Také máte doma nějaké sympatické lahvičky, které vám ulehčují letní horké dny?

13 komentářů:

  1. No máš ich dosť teda :) mňa láka od yves rocher ten grepový :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám doma tu ovocnou Baleu nově a hrozně příjemně voní :) Avéne mám tento rok také nově právě z časopisu Elle a teď jsem si hrozně oblíbila "Karibskou" novinku od Avonu, to je úžasně sladce voňavý tělový sprej :) a pak mám od Avonu ještě tělový třpytivý olej :))
    Hodně mě zaujal ten sprej od Vichy :) a Yver Rocher :) Výborný článek

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Já moc ty tělový spreje ráda nemám, přijde mi, že už za chvilu nic necítím, radši mám toaletní vodu nebo parfém :)
    Jinak na ty nožky můžu doporučit spreje z Avonu, teďka je tam třešňový a ten je super
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tip, vypadá to zajímavě. časem na to mrknu.

      Vymazat
  5. Já moc tělové spreje nepoužívám, ale ten od Baley voní úžasně!
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Tělové spreje mám ráda, ale opravdu je používám jen v létě ( kromě dermální vody od Biodermy). Baleu mango jsem měla minulé léto a letos jsem si koupila od Avonu taktéž mango, ale s granátovým jablkem a je naprosto boží. Ještě si chci objednat švestku a vanilku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Avon spreje jsou úžasné. dřív jsem kupovala každou verzi. teď už to právě prostřídávám s jinými, ale občas si něco pořídím. teď mám doma mléko a med a meruňku.

      Vymazat
  7. Ještě The Body Shop má super letní fragrance mists :) mám s růží, a je super! Jinak termálka od Avéne je supr, no! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám z The Body Shop vanilku, tu vytahuji až na zimu. Určitě bych od nich chtěla i něco letního, ale až se zbavím domácích zásob. ty spreje nějak neubývají. :-D

      Vymazat
  8. Ten sprej na nohy od Baley mám taky a je moc fajn za tu cenu :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem stále zásobovaná voňavými spreji z Avonu a to mi zatím stačí :D :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsou stejně nejlepší, takže to plně chápu. také mám jeden v zásobě.

      Vymazat