pátek 11. července 2014

Čisticí pěna Alverde

Čisticí gel od Mary Kay se odporoučel do věčných lovišť a já jsem se musela poohlédnout po nějaké náhradě. Rozhodla jsem se i nadále zůstat u mokrého čištění a pro změnu jsem vyzkoušela pěnu. Vybírala jsem spíše náhodně a dost narychlo, protože Mary Kay došlo nečekaně brzy a Alverde mi přišlo jako dobrá volba.

Tato čisticí pěna slibuje dokonce 3 v 1, pod čímž se má skrývat odlíčení i voděodolného makeupu, vyčištění pleti a následná tonizace. No, já jsem to brala prostě jak na ranní očistu, tak na večerní odlíčení, tonizaci jsem brala jako bezvýznamný bonus, protože stejně ještě použiji samostatné tonikum.


Jak už bývá u Alverde zvykem, čeká vás čistě přírodní složení a výtažky z bio limetky a jablečné vody. Mě osobně tam ale tak trošku irituje ten alkohol na druhém místě ve složení.


Jelikož se uvnitř balení ukrývá našlehaná pěna, musí se nejdříve lahvičkou zatřepat a poté praktickou pumbičkou vymáčknout ven. Po ránu mi stačí dvě pumpnutí, večer dávám tři. Pěna je dost jemná a na obličeji rychle mizí, takže je potřeba toho dát víc. 

Voní to hodně výrazně jako jablečný džus, do kterého navíc vymačkáte limetku. Nejvíce mi to přišlo trochu moc, ale zvykla jsem si a zvlášť po ránu je to vlastně i příjemné.



Dostáváme se k bodu čištění, které bohužel není příliš dobré. Já tedy obličej čistím ručně bez pomocí různých houbiček či přístrojů, takže to berte v potaz. O to je ta funkčnost snížena, ale když mi gel Mary Kay stejným způsobem dokázal odlíčit tak 90% líčidel, tak proč to nezvládne i Alverde? Po této pěně musím vždy ještě požít tonikum, na které zbývá opravdu dost práce a většinou potřebuji ještě tak dva, tři tampónky pro stoprocentní odlíčení. 

Na plno se také projevuje ta hromada alkoholu ve složení. Pleť mám vždy hodně vysušenou a v prvních dnech mě trápilo nepříjemné pnutí. A to je výrobek určen pro normální až smíšenou pleť, což je stoprocentně pro mě. Já si ale myslím, že by ho dokázala ocenit spíše pleť mastná. Po pár týdnech se to sice srovnalo, pocit vysušení není tak velký a ani z dlouhodobějšího hlediska mě nenavštívily šupinky či suchá místa, ale stejně cítím, že to není úplně ono.


V celkovém shrnutí mi z toho vychází hodně průměrný výrobek, který sice v pohodě dopotřebuji, ale znovu si ho nekoupím. A vám ho také nedoporučím. Odličuje průměrně, pleť vysušuje. Na druhou stranu neštípe, není jinak agresivní a pokud pleť poctivě dočistíte jiným produktem, tak se neobjeví žádné pupínky, ucpané póry ani jiné neplechy. Pro případ nouze to prostě použít jde, ale myslím si, že existuje množství lepších odličovadel.

150 ml vás vyjde na cca 100 Kč a zakoupíte klasicky v drogeriích DM.

Znáte tento produkt, případně jinou čisticí věc od Alverde? A sedla vám?

12 komentářů:

  1. Túto penu som si včera obhliadala v DM-ku ale už sa poobzerám po inej, kedže vysušuje :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já na čistící pěny nikdy nebyla. Dávám přednost gelům nebo mýdlům. Ale musím přiznat, ta lahvička umí docela upoutat pozornost :D. Jinak produkt znám jen od vidění, sama jsem ho nezkoušela a po tvé recenzi ho určitě zkoušet nebudu :)

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  3. Chtěla jsem si ji zrovna jít pořídit, ale po Tvé recenzi se raději poohlednu po jiné.

    OdpovědětVymazat
  4. Chtěla jsem ji vyzkoušet ale mám dost suchou a problematickou pleť, takže to raději pokoušet nebudu :) . Už jsem měla čistící pěnu od Ryoru Aknestop a ta byla vážně příšerná, pak už jsem ji používala jen jako pěnu na holení. Ale téhle pěny je škoda :(

    OdpovědětVymazat
  5. Čistící pěny jsem ještě nikdy nezkoušela, ale tahle vypadá celkem fajn no nevím po téhle recenzi :D Možná že bych ji teda mohla zkusit když mám pleť někdy mastnou :D :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěla jsem si jí koupit, ale odradil mě ten alkohol - bylo mi okamžitě jasný, že to bude vysušovat. Ale voní fakt pěkně.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som si ju kupila a uz mam druhe balenie. Som s nou spokojna a mam uplne opacne skusenosti ako ty. Moja plet je zmiesana. Vobec ju nevysusuje, po odliceni mam plet dokonale vycistenu, vzdy ju ale este docistujem micelarkou- na tamponiku nezostava nic. Takze som celkom prekvapena z tvojej recenzie. Odporucila som ju aj sestre a ta si ju tiez chvali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že pěna není úplně nanic a najde se své fanoušky. je to tak asi u všeho, že někomu to sedne a někomu ne.

      Vymazat
  8. Čistící pěny celkově nemám moc ráda, špatně se mi s nimi odličuje. Dávám přednost micelárním vodám ty jsou pro mě teď top :)..
    modniblog.com

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem ráda, že jsem si tuto recenzi přečetla. Poslední dobou jsem si kosmetiku Alverde celkem oblíbila a odličuji se také raději „za mokra“. Takže nedošlo k tomu, že bych si zbytečně koupila tento výrobek. :))

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat