úterý 3. června 2014

Testování Nuxe

Naše lékárny se před časem rozrostly o jednu zajímavou značku. Jedná se o kosmetiku Nuxe, která je ve své domovské Francii na trhu více než 50 let. Její název vznikl složením slov ,,nature" a ,,luxury". Mezi nejprodávanější kousky patří suchý olej na celé tělo a balzám na rty. Kosmetika je z 80% přírodní, neobsahuje parabeny a minerální oleje. Kdo si však složení hodně hlídá, asi ho nepotěší, že se do Nuxe tu a tam zatoulá nějaký silikon. Značka si také zakládá na delikátních vůních, které jsou typické pro všechny jejich produkty. 

Kamarádka, která pracuje v lékárně, mě obdarovala pár vzorečky, a tak jsem se dala vesele do zkoušení. 


Multifunkční suchý olej
Největší hvězda firmy Nuxe a musím říct, že je to skutečně pecka. Olej se může používat na obličej, tělo i vlasy. Já jsem měla k testování roztomilou 10 ml miniaturku a vystačila na tři namazání celého těla a dvakrát jsem ji zkoušela na obličej. Na vlasy jsem to nedávala, protože to mě nijak nelákalo. Z vlasů se navíc doporučuje vymýt. Prostě ho použít spíše jako masku. Zkusím to určitě někdy v budoucnu. Co se účinků na obličej týče, byla to vůbec moje první zkušenost s olejem a nedokážu na to říct, v tuto chvíli, svůj názor. Bylo to málo vyzkoušení na to, abych se dokázala rozhodnout, jestli se mi to líbí nebo ne. Každopádně mě oleje na obličej lákají v poslední době čím dál víc, takže nějaké další testování určitě proběhne. Na tělo mě tento olej však jednoduše nadchnul. Je úžasný! Voní prostě jako Francie! Čistě elegantně, přitom vůbec ne vlezle či rušivě. Oleje stačí aplikovat jen trošku, vsákne se bleskově a zůstane po něm jen sametově hebká a decentně provoněná pokožka. Ano, tento olej rozhodně chci v plném balení.


Zpevňující tělový krém
Krém je určen pro zpevnění a omlazení pokožky celého těla. Zároveň kůži hloubkově hydratuje.
Obsahuje výtažek z mandlí a květu pomeranče. Hezký svěže voní. Je to spíše lehčí krém a roztírá se velmi dobře. Tento kousek zrovna patří do té kategorie, který je celkem výrazně prošpikován silikony, takže na pokožce vytvoří velmi typický finiš - sametově hladký. 
I když proti silikonům nic nemám, tak mazat to na celé tělo v takové koncentraci mi přijde hrozně divné a asi mi to nebylo úplně příjemné. Tento produkt mě moc nezaujal.

Tělový krém
Tohle už je typické tělové mazadlo a je velmi příjemné. Textura je lehká, našlehaná a roztírá se velmi dobře. Hydratace je slušná, alespoň co jde z jednoho pytlíčku posoudit. Krém má vcelku výraznou parfemaci (obsahuje výtažek ze slunečnice a medu). Přímo při mazání mi to moc po chuti nebylo, ale později se to jakoby zjemní a je to příjemné. A hlavně to drží. Já jsem tím měla namazanou jen horní polovinu těla, protože navíc to nevystačilo a stejně mi to provonělo pyžamu i povlečení na další tři dny. Asi bych se nezlobila, kdyby se krém objevil na mé kosmetické poličce, i když vzhledem k ceně to není zase tolik pravděpodobné.


Čisticí gel
Na obalu je uvedeno, že je určen na obličej i celé tělo, tak jsem nejdřív nevěděla, jak ho otestuji. Ale vůně byla velmi velmi výrazná, tak se mi s tím na obličej nechtělo, takže jsem to použila jako klasický sprchový gel. Vůně je obdobná jako u výše zmíněného krému - slunečnice a med. Ale je mnohem výraznější. Není to vyloženě špatné, je to sladké, letní, sofistikované. Dokáži si představit takový parfém. Jinak to vytvořilo velmi jemnou pěnu a celkově to mytí bylo velmi příjemné. Je to jemné, voňavé, k pleti šetrné. Koupi plného balení sice nezvažuji, ale bylo to fajn.

Zklidňující hydratační sérum
Toto sérum je určeno pro všechny typy pleti, mělo by zajišťovat 24 hodinovou hydrataci a přinášet zklidnění podrážděné pleti. Voní ,,zeleně". :-) Prostě po nějakých listech. Ale rychle to mizí a moc mi to nevadí. Sérum je velmi lehoučké, do pleti se hned vsákne. Nedělalo problém ani pod makeup. Dokáži si představit, že bych ho používala pravidelně, ale je to fakt jen sérum a asi by se to mělo kombinovat s krémem. A do toho se mi moc nechce. Asi se spíše poohlédnu rovnou po nějakém hydratačnějším kousku.

Čisticí maska 
Maska je termoaktivní a díky teplu lépe otevře a pročistí póry. Ocení ji především pleť smíšená a mastná. Já jsem byla zvědavá především na slibovaný zmatňující účinek. 
Maska obsahuje kaolín, výtažek z rýže a rozemleté lískové ořechy. Díky nim maska navíc supluje i peeling. Ale je to opravdu jemňoučké a zvládá to i takový odpůrce peelingů, jako jsem já. Maska je vážně zvláštní. Je to taková pasta vonící jako ořechy. Při roztírání to skutečně lehce hřeje, ale nemůžu tvrdit, že by to bylo nepříjemné. Po pár minutkách se to lehce smyje a je hotovo. Výsledek je skutečně fajn. Pleť je hebká, matná, póry stažené. Nikde žádné podráždění a dokonce pleť ani není moc suchá. Docela slušný výsledek a jsem zvědavá, co to udělá při dlouhodobějším používání. A určitě se to ode mě ještě dozvíte, protože maska v plném balení už je na cestě ke mně.


Značka Nuxe jako celek mě skutečně nadchla. Líbí se mi složení, které je v mých očích ideálem. Obsahuje spoustu přírodních ingrediencí a je letmo doplněno chemií. Prostě si z obou těchto světů bere to nejlepší. Určitě se o této značce v budoucnu u mě dočtete více. Jak už jsem psala, maska už je na cestě. Určitě chci suchý olej, nesmím minout jejich proslavený balzám na rty a vyhlédla jsem si tam i jeden odličovač. Cenami to odpovídá lékárenské kosmetice. Je to sice vyšší relace, ale rozhodně ne astronomická. Pak už to závisí jen na osobních preferencích. Já osobně bych si u nich sprcháč nebo krém na ruce asi nekoupila, ale třeba investovat do pleťového krému už mi nevadí. 

Nuxe najdete ve vybraných lékárnách nebo doporučuji mrknout na parfums.cz. Mají tam o něco příznivější ceny, i když bohužel věčně jsou ty nej produkty vyprodané. 

Znáte tuto kosmetiku? Už jste něco zkoušeli?

13 komentářů:

  1. Jako značku neznám, ale produkty vypadají skvěle :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. jéé, ten pidi olejíček vypadá rozkošně :) to si budu muset zajít do nějaké lékárny, docela mě láká, ale nechci ho kupovat naslepo... doufám, že někde seženu vzorek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že ano. Když už ne lahvičku, tak ten olej měli i v 7 ml pytlíčcích. To už jde také pořádně vyzkoušet, jen to teda není tak roztomilé. :-)

      Vymazat
  3. Ha, další oběť NUXE zaháčkovaná :)! Už jsem nalákala Rendy, Levanduli...teď už i ty :D! Osobně tu NUXE vůni taky miluju, plné balení oleje mám stále při sobě v koupelně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsi první, kdo o tom začal mluvit. A je to jen dobře, opravdu si mě tato značka získala.

      Vymazat
  4. Dlho som ho chcela, až kým ma neodradil celý zástup nie príliš pozitívnych recenzií. Ale aj tak si myslím, že môže byť, lenže medzitým som našla super olejček na tvár za prijateľnejšiu cenu a na telo by mi ho bolo ľúto :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujal mě ten Suchý olej, ten může být fajn. Taky jsem si všimla, že Zkrášlující suchý olej má v nabídce i Garnier-v řadě Oil Beauty - nezkoušel jste ho někdo?

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, prosím Ťa oprav si tú chybu hneď v úvode, pretože, značka nemôže byť na trhu viac ako 50 let, keď vznikla v roku 1989. Prikladám info z ich stránky:
    http://www.nuxe.com/en/once-upon-a-time

    OdpovědětVymazat
  8. Z parfums.cz bych si Nuxe určitě nekupovala.
    Kupuji si multifunkční olej už nějaký ten pátek - z lékárny, nebo mi ho vozí přímo z Francie a jednou jsem si ho koupila na parfums.cz - byl naředěný... Víckrát už skutečně ne :-(

    OdpovědětVymazat
  9. Vyzkoušela jsem pár věcí a jsem velmi spokojená, tahle značka mě nadchla, jdu do vícero výrobků. Noční Detox je výborný, denně Marveillance taky. Oční stejné řady jakbysmet. Čistící gel pro smíšenou z řady Aroma jsem si zamilovala hned. A navíc v lékárnách běžně mají vzorky, tak nabrat a vyzkoušet. Stojí za to..

    OdpovědětVymazat
  10. V létę používám jejich suchý olej se třpytkami, avšak pleťová kosmetika mi nesedí, dávám přednost korejské značce Ariul, ta je 100% přírodní.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky všichni, sama nemám s Nuxe žádnou zkušenost, ale tento článek mě ke značce možná jednou přivede :) Jinak pro všechny, kteří mají rádi různé dárečky a kosmetiku je teď na této stránce - https://www.naqed.cz/ akce ohledně kosmetiky Nuxe, tak třeba ji někdo využije:)

    OdpovědětVymazat