středa 11. června 2014

Pleťové tonikum Douglas

Tonikum, od privátní značky Douglas, čekalo na svoji chvíli docela dlouho. Kupovala jsem ho téměř před rokem při dnech Marianne. A teprve nedávno jsem se k němu, přes své železné zásoby, prokousala. Tato řada pečující kosmetiky je obecně docela chválená a vyhlášeny jsou hlavně odličovací ubrousky. Které už jsem měla a jsou fakt super. Takže jsem byla zvědavá na to, jak si povede tonikum.


Produkty Douglas můžete zakoupit v různých velikostech. Já jsem nebyla žádný troškař a vzala jsem hnedy XLarge 400 ml balení. To je opatřeno pumpičkou. Tu obecně u kosmetiky miluji, ale u ,,vodových" věcí o její praktičnosti moc přesvědčena nejsem. Přijde mi tak trošku zbytečná. ,,Vodu" vylijete z čehokoliv, tak na co pumpička. Člověk se s tím ještě k tomu musí naučit zacházet. Nejednou bylo tonikum všude možně, jen ne na tampónku. Ale nakonec jsem si zvykla a aspoň produkt ubývá velmi pomalu. 


Tonikum dost zvláštně voní. Doteď jsem ale nepřišla na to, k čemu to přirovnat. Je to prostě čistě ,,chemický" odér. Moc se mi nelíbí, ale zase není natolik výrazný, aby mě to otravovalo. 

Po všech ostatních stránkách se to chová zkrátka a jasně jako tonikum. Spolehlivě dočistí pleť. Tady si opravdu nemůžu stěžovat. Všechny nečistoty jsou z obličeje pryč. A že mám teď docela špatnou odličovací pěnu, takže na Douglas tonikum zbývá více práce než obvykle.  Taktéž hezky zatáhne póry a černé tečky mě netrápí. Alespoň tedy ne ve zvýšené míře jako je můj standard. 

Na pleti nelepí, nevysušuje je, ale ani nedělá nic speciálního, co by stálo za zmínku.

Složení se na kulaté lahvi blbě fotí, tak jsem to vzala takhle nadvakrát. Snad se v tom aspoň trochu vyznáte.


Jak to všechno shrnout? Je to prostě obyčejné průměrné tonikum, které plní svoji funkci. Nemá žádnou výraznou vadu, kterou bych mu mohla vytknout, ale tak nějak mezi námi nepřeskočila jiskra a já nemám nejmenší důvod pořizovat další balení. 

Cena za 400 ml je 249 Kč, ale časté jsou akce, buď 20% sleva nebo 2+1 na jejich výrobky. Vzhledem k množství, mi to však i za plnou cenu, přijde naprosto adekvátní. Seženete v parfumeriích Douglas.

Jestli tonikum koupit či nikoliv, nechám na vás. Není špatné, ale nečeká vás žádný zázrak. Sama jsem již potkala povedenější kousky a za sebe vám spíše doporučím L'oréal, Ryor nebo Bourjois

Jaké je vaše oblíbené tonikum?

10 komentářů:

  1. No za tu cenu bych si to nekoupila :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ale obal má fajnový :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Všeobecně mám ceelou Douglasí řadu moooc ráda, obzvlášť pleťové mléko, odličovací ubrousky a tomponky, peeling a šampony. Je však pravda, že zrovna tonikum mi nepřišlo jako super extra povedené

    OdpovědětVymazat
  4. Bourjois souhlas :-) akorát mi tam štve, že se mi vždycky ulomí ta stopka nahoře a pak to jde blbě otevírat

    jinak jsem asi jediná, komu Douglas ubrousky nesedí, sice mi nedráždí pleť, ale neodličujou tak, jak bych si představovala a nevoní mi... vyhovují mi vůní i konzistencí od Misshy, jsou takový krémový

    OdpovědětVymazat
  5. mně třeba pumpička vyhovuje, mám jí na micelární vodě od Mixy, a krásně se sní dávkuje :)

    OdpovědětVymazat
  6. cena nie je az taka hrozna na velkost balenia, ale ked nie je nicim zvlastny...

    gomistories

    OdpovědětVymazat
  7. jestli na něj budě nějaká akce, mrknu po něm :))

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám moc ráda tonika od Ryoru, na nich navíc ještě zbožňuji, jak voní. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta jsou fakt skvělá. Už jsem je dlouho nekupovala, tak možná je čas přestat experimentovat a vrátit se k nim.

      Vymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat