pátek 27. června 2014

Opalovací sprej Vichy

Je tady první recenze o produktu Vichy, který jsem dostala při nedávné návštěvě této společnosti. Já se sluníčka bojím jako čert kříže, takže opalovací přípravky jsou nyní můj denní chleba a používám je i tehdy, když jdu třeba jen na chvíli na balkon. Opalovací sprej od Vichy mám tedy i po měsíci vyzkoušený více než dobře. 


Tento produkt spadá do řady Capital Soleil a je to letošní novinka. Sprej se vyrábí ve dvou variantách - SPF 30 a 50. Já mám tu nižší verzi. Sprej je bez parabenů a alkoholu. Celé složení níže. Opět to na kulaté lahvičce nešlo vyfotit jinak, než takhle na dvakrát.


Kouzlo tohoto produktu tkví především v jeho super jednoduchém používání. Já opalovací přípravky beru spíše jako nutné zlo. Používám je sice pravidelně, ale ráda je nemám. Špatně se to roztírá, dělá to bílé mapy, však to znáte. Tento sprej je o třídu výše, než všechna mléka, co jsem kdy měla. Použití je super jednoduché. Lehce stříknete a poté rozetřete. Případně si můžete z menší vzdálenosti stříknout do dlaně a poté až aplikovat na určité místo. Třeba v případně obličeje je tento postup nutností. 


Sprej je lehoučký a roztírá se skvěle. I když samozřejmě stalo se mi, že když jsem ho dala více a třeba ho nerozetřela zase tak poctivě, tak se třeba v nějakém záhybu bílé místo udělalo. Pořád je to opalovák, s tím se nic nenadělá.

Co se mi také líbilo, tak díky rozpračovači si přípravek nanesete i na místa, kam se nedostanete úplně pohodlně. Například na záda a tak dále. Opravdu jsem z té jednoduchosti nanášení nadšená.

Sprej je na těle navíc velmi příjemný. Není mastný, nelepí, nešpiní oblečení. Zanechá na pokožce vcelku příjemný film, který se na sluníčku decentně třpytí. Třpytky samotné tam ale vůbec nejsou. Navíc velmi příjemně voní. Vůně je to neurčitá, jednoduše letní, lehká a nijak obtěžující.

Co se účinků týče, tak snad funguje tak jak má. Ono se to těžko posuzuje z laického pohledu. Zatím jsem se vůbec nespálila. Ale to spíše proto, že si na nadměrné slunění dávám dost pozor. Kdybych ležela celý den na sluníčku, nepomohlo by mi vůbec nic, ani tento sprej. 

Jako jedinou nevýhodu spatřuji v tom, že to trochu svádí k aplikaci malého množství produktu. Přece jen u mléka si to člověk dokáže pohlídat daleko lépe. Tady se občas ztrácím v tom, kolik toho na sobě mám, zda jsem stříkla opravdu všude a jestli radši nemám ještě přidat. Z tohoto důvodu bych si ho nevzala třeba k moři nebo někam, kde by se dalo očekávat extrémnější slunění. Tam bych byla asi klidnější s tím klasickým mlékem. Ale to jen čistě subjektivně. 


S tímto opalovacím sprejem jsem tedy nadmíru spokojená. Líbí se mi jednoduchá rychlá aplikace, přípravek je na pokožce příjemný, hezky voní. Doporučila bych ho pro běžné dny a takové to rychlé přestříkání před tím, než se člověk vydá do rozpálených ulic. Určitě to potěší i lenochy, které klasické mazání a nekonečné roztírání nebaví. Za sebe ho rozhodně doporučuji.

Seženete ho v lékárnách, kde 200 ml produktu vyjde cca na 650 Kč nebo na internetu, kde jde sehnat i o dvě stovky levněji.

Za poskytnutí produktu děkuji zastoupení Vichy.

Jaký oblíbený opalovací produkt máte vy přichystaný na léto?

4 komentáře:

  1. já jsem hlavně ráda, že nelepí, nezanechává stopy a hezky se vsakuje. na klasický natírání mlékem vůbec nejsem, takže ani u opalovacích tomu není jinak. a když si představím, že bych se namazala a pak se měla obléct... fuj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, je daleko příjemnější než klasická mléka.

      Vymazat